MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πώς φαντάζεσαι την «επόμενη μέρα»; Το Ιllustradays κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες εικονογράφους

Το Illustradays 2021, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση, προσκαλεί εικονογράφους να φανταστούν “Πώς θα είναι η επόμενη μέρα” -που αποτελεί και θεματική του φεστιβάλ.

Έργο της Φωτεινής Τίκκου
Έργο της Φωτεινής Τίκκου
Monopoli Team

Το Illustradays, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο, φέρνει από τις 3 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων, έναν κόσμο γεμάτο σχέδια, εικόνες και δημιουργικούς ανθρώπους που περιστρέφονται γύρω από ένα ερώτημα: «Πώς θα είναι η επόμενη μέρα;». Αυτή είναι, λοιπόν, η φετινή θεματική του φεστιβάλ, σε μία χρονιά που όλοι θα την θυμούνται για καιρό, τι έρχεται όμως μετά από αυτή;

Απευθύνεται σε εικονογράφους, με αγάπη για το σχέδιο και με επιβράβευση να δουν το έργο τους να γίνεται κομμάτι του illustradays 2021.

Το illustradays, λοιπόν, προσκαλεί εικονογράφους, με βάση την Ελλάδα να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους επόμενη μέρα. Μπορεί να μοιάζει τρομακτική ή ελκυστική. Μπορεί να φέρνει αβεβαιότητα, αλλά και ελπίδα. Βάλε χρώματα, ιδέες και ιστορίες και σχεδίασε τη δική σου επόμενη μέρα. Ακόμα κι αν οι αποχρώσεις της δεν είναι τόσο ζωηρές. Ακόμα κι αν οι γραμμές της είναι ακόμα αχνές.

Όλες οι πληροφορίες για την αίτηση βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  και οι αιτήσεις θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Αυτό είναι το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα και θέλει να φέρει κοντά ολόκληρη την καλλιτεχνική κοινότητα. Να δώσει τους τοίχους της έκθεσης σε ανθρώπους που μένουν και δημιουργούν εδώ. Αυτό το ανοιχτό κάλεσμα είναι μόνο η αρχή. Το illustraclub είναι μια ενότητα αφιερωμένη σε εικονογράφους που θέλουν να ανταλλάξουν ιδέες, να σχεδιάσουν και να μάθουν. Portfolio reviews, διαδραστικές γωνιές και networking είναι μερικές από τις δράσεις που έρχονται το Σεπτέμβριο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν είναι μόνο μία αίτηση μακριά! Η φόρμα ανοίγει στις 10 Ιουνίου κι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε έναν μήνα. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα γίνουν μέρος της έκθεσης μαζί με illustrations από τόσα διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Το “illustradays 2021: the Next Day” θα πραγματοποιηθεί στις 3-12 Σεπτεμβρίου 2021 με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

Η Art Director του φεστιβάλ Φωτεινή Τίκκου, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, συνδιοργανωτής του Comicdom Con Athens  – με το οποίο σύντομα θα υπάρξει συνεργασία έκπληξη – και η ομάδα του illustradays θα επιλέξουν μαζί εκείνα τα έργα που θα αποτελέσουν μέρος της φετινής έκθεσης.

Η αφίσα του illustradays 2021: the Next Day

Η αφίσα του illustradays 2021: the Next Day

Αυτή θα είναι η αφίσα του illustradays 2021, όπως την σχεδίασε, η Φωτεινή Τίκκου, και είναι έτοιμη να αποτελέσει έμπνευση σε όσους εικονογράφους επιλέξουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑElaiΩnas Festival: Επιστρέφει για 7η χρονιά στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b