MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Η ζωή που μένει, του Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν, από τις εκδόσεις Πατάκη

Το νέο μυθιστόρημα του Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν, με τίτλο «Η ζωή που μένει», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ζωή που μένει
Monopoli Team

Το νέο μυθιστόρημα του Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν, «Η ζωή που μένει», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάθηκε βελόνι, του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο12.09.2018

«Η ζωή που μένει»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ταχυδακτυλουργοί, Αμβρόσιε, αυτό είμαστε μονάχα» του επαναλάμβανε ασταμάτητα. «Τίποτε περισσότερο από ταχυδακτυλουργοί, που πρέπει να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως όλα παγώνουν από τη στιγμή που χτυπάει ο θάνατος. Μπούρδες. Η ζωή δε σταματάει με τον θάνατο, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει». Η Μανέλ είναι οικιακή βοηθός, ασχολείται µε τους ζωντανούς, ο Αμβρόσιος είναι ταριχευτής, ωραιοποιεί τον θάνατο. Ο γερο-Σαµουήλ, ζωντανός που προετοιµάζει τον θάνατό του, είναι ο άνθρωπος-κλειδί στη γνωριμία τους, µετά από µια σειρά τυχαίων συµβάντων. Mαζί ξεκινούν ένα εξωφρενικό road trip µε νεκροφόρα, σε αναζήτηση µιας αμφίβολης ανατροπής που θα µμπορούσε να αποτρέψει τη μοιραία κατάληξη που έχει εξαγγελθεί.

Οι παρέες των ηλικιωμένων, τα γηροκομεία, η αναπόφευκτη κατάρρευση των σωμάτων, ο θάνατος, το νεκροτοµείο. Ο συγγραφέας του Αφηγητή του πρωινού τρένου συνθέτει εδώ, µε υλικό κάποια από τα πιο δύσκολα στάδια της ζωής µας, έναν αισιόδοξο και απίστευτα αναζωογονητικό σύγχρονο μύθο, έναν ύμνο στον άνθρωπο, κατ’ εικόνα του ήρωά του, του Αμβρόσιου, του ταριχευτή που αγαπά αληθινά τους ζωντανούς.

Η ζωή που μένει

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν  (γενν. 1962) ζει στην περιφέρεια της Vosges στη Γαλλία. Το πρώτο του µυθιστόρηµα, Ο αφηγητής του πρωινού τρένου (2014, Εκδ. Πατάκη, 2017), σηµείωσε εξαιρετική επιτυχία, µεταφράστηκε σε 36 γλώσσες και απέσπασε πολλά βραβεία, ανάμεσά τους το βραβείο Μισέλ Τουρνιέ, το βραβείο του Φεστιβάλ Πρώτου Μυθιστορήµατος του Σαµπερί, ενώ πρόκειται να µμεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Mandarin Film. Η ζωή που μένει πρωτοκυκλοφόρησε το 2016. Η μετάφραση του βιβλίου έγινε από τον Σταύρο Παπασταύρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Η ζωή που μένει
Συγγραφέας: Ζαν-Πολ Ντιντιελοράν
Εκδόσεις: Πατάκη
ISBN: 978-960-16-8695-0  
Έτος Έκδοσης: 2021
Σελίδες: 256

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ. 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b