MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Britney Spears: Η σημερινή κατάθεση και τα νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως για την κηδεμονία της

Συμφώνα με νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως από τους New York Times, η Britney Spears πάλευε εδώ και χρόνια την απομάκρυνση του πατέρα της.

Britney Spears
Britney Spears
Monopoli Team

Τα πρόσφατα δικαστικά έγγραφα που βγήκαν στο φως δείχνουν πως η Britney Spears ήθελε να απομακρύνει τον πατέρα της από την κηδεμονία της πολύ νωρίτερα από όσο γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Τα έγγραφα που παρουσίασαν οι New York Times αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νομική σύγκρουση μεταξύ της Spears και του πατέρα της, Jamie Spears, ο οποίος είναι κηδεμόνας της ίδιας και της περιουσίας της, από το 2008. Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Britney ήθελε να διερευνήσει την απομάκρυνση του κηδεμόνα της από το 2014.

«Η Britney διατύπωσε πως αισθάνεται ότι η κηδεμονία έχει καταστεί καταπιεστικό και ελεγκτικό όργανο εναντίον της», έγραψε ένας ερευνητής του δικαστηρίου σε μια έκθεση του 2016, σύμφωνα με τους Times. Σύμφωνα με την έκθεση του ερευνητή, η ποπ σταρ είπε ότι το σύστημα κηδεμονίας είχε «υπερβολικό έλεγχο» πάνω της.

Οι εκπρόσωποι του Jamie Spears αρνήθηκαν να σχολιάσουν το άρθρο των Times. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, ο δικηγόρος του πατέρα της σταρ είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι «ο Jamie πιστεύει ότι κάθε απόφαση που έχει λάβει ήταν προς το συμφέρον της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFraming Britney Spears: Όλα όσα μάθαμε από το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα της pop12.09.2018

Ποια είναι τα νέα δεδομένα που βγήκαν στο φως;

Σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιοδείας της Britney υπό κηδεμονία το 2008, για την προώθηση του άλμπουμ της «Circus», μια καθαρίστρια φέρεται να ισχυρίστηκε σε νομική επιστολή της το 2010 πως ο Jamie, ο οποίος πάλευε με τον εθισμό του στο αλκοόλ, άσκησε «λεκτική κακοποίηση, ξεσπάσματα, ακατάλληλη συμπεριφορά και αλκοολικές υποτροπές». Η περιοδεία προοριζόταν να είναι μια απλή και ήρεμη εκδήλωση για την Britney, με το καστ και το προσωπικό να απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ δίπλα της.

Η έκθεση των New York Times δημοσιεύθηκε μία μέρα πριν την σημερινή δικαστική ακρόαση της Μπρίτνεϊ, μετά από αντίστοιχη αίτηση που έγινε τον Μάρτιο, για να αντικατασταθεί ο Jamie και να δοθεί η κηδεμονία της εξ’ ολοκλήρου στον Jodi Montgomery.

Το 2014, ο ορισμένος από το δικαστήριο εκπρόσωπος της, Samuel D. Ingham, ανέφερε σε μία κλειστή δικαστική ακρόαση, ότι η Britney είχε ισχυριστεί πως ο πατέρας της έπινε. Ο Jamie υποβάλλονταν τακτικά σε προγραμματισμένα αλκοτέστ και ήταν πάντα καθαρός, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του. Ο δικηγόρος του Jamie είπε επίσης πως υποβλήθηκε και σε ένα τυχαίο αλκοτέστ αλλά αρνήθηκε να συνεχιστούν τα απρογραμμάτιστα τεστ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην ξαναγίνουν τυχαία αλκοτέστ, τα οποία χαρακτήρισε εντελώς ανάρμοστα και η απόφαση αυτή λύγισε την Μπρίτνεϊ, η οποία θεώρησε πως δεν παίρνουν τους προβληματισμούς της σοβαρά και φοβόταν πως το δικαστήριο απλά θα καλύψει αυτήν την υπόθεση και θα αγνοήσει οτιδήποτε αρνητικό αφορά τον πατέρα της.

Κηδεμονία ή απόλυτος έλεγχος;

Το 2016 η Μπρίτνεϊ κατέθεσε σε έναν ερευνητή πως ήταν πολύ θυμωμένη με το γεγονός ότι η ζωή της καθοδηγείται από τρίτους, αλλά και με τον τρόπο που αυτό γινόταν. Πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα υποβαλλόταν σε τεστ για ναρκωτικές ουσίες και δεν είχε η ίδια τον έλεγχο των χρημάτων της. Ακόμα και για μία αλλαγή στο σπίτι της έπρεπε να πάρει την άδεια του πατέρα της.

«Έχει βαρεθεί όλοι να την χρησιμοποιούν για να επωφεληθούν» και πρόσθεσε ότι ενώ είναι αυτή που εργάζεται και κερδίζει τα χρήματά της, μόνο οι γύρω της έχουν λόγο πάνω στην περιουσία της, έγραψε ο ερευνητής στην έκθεσή του.

Ο ερευνητής κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον της Britney να συνεχιστεί η κηδεμονία, αλλά «πρέπει να καθοριστεί μια πορεία προς την ανεξαρτησία και τον τελικό τερματισμό της».

Τι είναι το κίνημα #FreeBritney;

Το κίνημα #FreeBritney ήταν από την αρχή αυτής της δικαστικής διαμάχης δίπλα στην Μπρίτνεϊ. Όλη αυτή η διαμάχη με την κηδεμονία έχει κάνει την τραγουδίστρια να ασφυκτιά και να παίρνει αποφάσεις που η ίδια δεν ορίζει. Έτσι, έχει θεωρηθεί απάνθρωπη, ενώ οι δικηγόροι της αντίπαλης πλευράς υποστηρίζουν πως όποτε η Μπρίτνεϊ το θελήσει μπορεί να κάνει αίτηση απομάκρυνσης της κηδεμονίας.

Σήμερα, θα μιλήσει η ίδια στις κλειστές δικαστικές αίθουσες και αναμένεται να δούμε αν θα μάθουμε περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα και αν το κίνημα #FreeBritney θα δικαιωθεί, μετά από 12 χρόνια.

Με πληροφορίες από το NME

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#FreeBritney: Ποιος ελέγχει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς;12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b