MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βαρδιανός στα σπόρκα: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη, που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Βαρδιάνος στα σπόρκα».

Monopoli Team

Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη, που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη«Βαρδιάνος στα σπόρκα» και το φως της δημοσιότητας είδαν πρώτες εικόνες και στιγμιότυπα, που μάς μεταφέρουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Βαρδιανός στα σπόρκα

Ο δ/ντής φωτογραφίας Άγγελος Παπαδόπουλος και ο Μανούσος Μανουσάκης.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, την επόμενη σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας. Τα άλλα δύο είναι τα διηγήματα «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη και «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Βαρδιανός στα σπόρκα

Η Ρένια Λουιζίδου και ο Κώστας Χατζούδης στα γυρίσματα της σειράς.

Η υπόθεση

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Σκεύως, η οποία, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος) είναι άρρωστος, μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να σώσει τον γιο της. Ύστερα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, στο τέλος, ο Σταύρος θεραπεύεται, η καραντίνα λήγει και επιστρέφουν, ευτυχισμένοι, στη Σκιάθο.

Βαρδιανός στα σπόρκα

H Παρή Τρίκα (μπροστά) και η Αλεξάνδρα Τζουανάκη (πίσω).

Το σενάριο της σειράς, που θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.
Ακόμη, εμφανίζονται ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής, ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής κ.ά. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδου.

Από αριστερά, ο Νίκος Σαμουρίδης και ο Σταμάτης Τζελέπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραβεία Ιρις 2021: Θρίαμβος για το Digger12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τα Epstein Files, η τραγωδία στην Χίο και… “ο τζάμπας πέθανε”
Επίκαιρα
Ιράν: Απεργία πείνας ξεκίνησε η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Νάργκες Μοχαμαντί
Επίκαιρα
Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Επίκαιρα
48ωρη απεργία ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας