MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε έκθεση στο παλάτι του Kensington το εντυπωσιακό νυφικό της

Το διάσημο φόρεμα με την εντυπωσιακή ουρά των 7,6 μέτρων που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα την ημέρα του γάμου της πριν από 40 χρόνια, παρουσιάζεται στην έκθεση «Royal Style in the Making», από τις 3 Ιουνίου στο παλάτι του Kensington.

Fox Photos / Getty Images
Monopoli Team

Οι γιοι της πριγκίπισσας, Γουίλιαμ και Χάρι παραχώρησαν το φόρεμα στην έκθεση με τίτλο «Royal Style in the Making», η οποία ξεκινά έναν μήνα πριν τα γενέθλια της Νταϊάνα που αν ζούσε θα γινόταν 60 χρονών. Έτσι όλοι όσοι αγαπούν τη μόδα αλλά και τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι: Η “ανήθικη” συνέντευξη του BBC οδήγησε στο διαζύγιο και τον θάνατο της Νταϊάνα12.09.2018

Το φόρεμα με την εντυπωσιακή ουρά 7,6 μέτρων που απλωνόταν σε όλο το μήκος του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου, σχεδιάστηκε από τον Ντέιβιντ και την Ελίζαμπεθ Εμάνουελ για τον γάμο της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο τον Ιούλιο του 1981. Μάλιστα, αυτή ήταν η πιο μακριά ουρά που είχε ποτέ νυφικό στην ιστορία των βασιλικών γάμων!

Η περίτεχνη λαιμόκοψη, τα ογκώδη μανίκια με το υπέροχο τελείωμα και το ενσωματωμένο μπούστο με δαντέλα που ανήκε αρχικά στη Βασίλισσα Μαίρη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του φορέματος που το έχουν κάνει να ξεχωρίζει.

Η έκθεση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «θα εξετάσει το πώς λειτουργεί η σχέση ανάμεσα στον πελάτη και τον σχεδιαστή και θα αποκαλύψει τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία μερικών από τα πιο σημαντικά ρούχα στην βασιλική ιστορία». Όσο για το το νυφικό της πριγκίπισσας, σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης είναι ένα«από τα πιο διάσημα στην ιστορία των νυφικών» και όποιος επισκεφθεί την έκθεση για να το δει από κοντά θα καταλάβει το γιατί.

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζεται στην έκθεση, η σχεδιάστρια μόδας Ελίζαμπεθ Εμάνουελ θυμάται ότι η Νταϊάνα της τηλεφώνησε για να ζητήσει από την ίδια και τον τότε σύζυγό της να φτιάξουν το νυφικό της. «Ήταν μια από αυτές τις περίεργες στιγμές που ξέρεις ότι η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια», αναφέρει η ίδια στο βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ βρετανική βασιλική οικογένεια στη μικρή οθόνη: Ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που «φωτίζουν» την ιστορία της12.09.2018

Εκτός από το νυφικό της μητέρας τους, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι παραχώρησαν επίσης και κάποια άλλα φορέματα της μητέρας τους στην έκθεση, η οποία ανοίγει για το κοινό σήμερα 3 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

Πηγή: bbc.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b