MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι: Η “ανήθικη” συνέντευξη του BBC οδήγησε στο διαζύγιο και τον θάνατο της Νταϊάνα

Οι δύο πρίγκιπες αντέδρασαν στα πρόσφατα ευρήματα έρευνας που αμφισβητούν την ακεραιότητα της διάσημης συνέντευξης που έδωσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995 στο BBC.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα στη διάσημη συνέντευξη στο BBC το 1995
Πριγκίπισσα Νταϊάνα στη διάσημη συνέντευξη στο BBC το 1995
Monopoli Team

Ο πρίγκιπας Χάρι  και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απάντησαν στα αποκαλυπτικά ευρήματα μίας έρευνας γύρω από την διάσημη συνέντευξη του BBC με τη πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995.

Η αποκαλυπτική έρευνα, επικεντρώνεται στον Βρετανό δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα για να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα, η οποία του αποκάλυψε ότι “υπήρχαν τρία πρόσωπα στο γάμο” της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που διεξήγαγε ο συνταξιούχος πλέον δικαστής Λόρδο Ντάισον, και τα οποία αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, “το BBC δεν ανταποκρίθηκε στα υψηλά στάνταρ ακεραιότητας και διαφάνειας που πλέον το χαρακτηρίζουν”, ενώ η εσωτερική έρευνα, της οποίας τότε ηγήθηκε ο πρώην διευθυντής του καναλιού Τόνι Χολ, ήταν “οικτρά αναποτελεσματική”.

Ο Μπασίρ εργαζόταν ακόμα ως συντάκτης στο BBC μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ξαφνικά όμως παραιτήθηκε “για λόγους υγείας”. Το BBC, από την πλευρά του, ζήτησε συγγνώμη από τη Βασιλική Οικογένεια.

Τι απάντησαν οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Αντιδρώντας στα ευρήματα της έρευνας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεύτερος στη σειρά για το θρόνο, δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο έριξε βαριές ευθύνες στο BBC για το διαζύγιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Κάρολο.

“Είναι η άποψη μου ότι ο ανέντιμος τρόπος που η συνέντευξη αποκτήθηκε επηρέασε ουσιαστικά αυτά που είπε η μητέρα μου. Η συνέντευξη αυτή συνέβαλε καθοριστικά στο να κάνει τη σχέση των γονιών μου χειρότερη, και από τότε έχει πληγώσει πολλούς ακόμα. Μου προκαλεί απερίγραπτη λύπη το γεγονός ότι οι αποτυχίες του BBC οδήγησαν σημαντικά στο φόβο, την παράνοια και την μοναξιά που ένιωθε, και τα οποία ακόμα θυμάμαι από τα τελευταία χρόνια μου μαζί της”.

Την ίδια στιγμή, ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε τη δίκη του απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. “Η μητέρα μας ήταν μία εκπληκτική γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στο να υπηρετεί τους άλλους. Ήταν δυνατή, γενναία και αδιαμφισβήτητα ειλικρινής. Η αλυσιδωτή αντίδραση μίας κουλτούρας εκμετάλλευσης και ανήθικων πρακτικών τελικά πήραν τη ζωή της”.

“Σε εκείνους που έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, σας ευχαριστώ. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς την δικαιοσύνη και την αλήθεια. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι τέτοιες πρακτικές συνεχίζουν να υπάρχουν σήμερα. Τότε και σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από ένα κανάλι, ένα μέσο, ή ένα δημοσίευμα. Η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτού και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με το να προστατεύουμε την υστεροφημία της, τους προστατεύουμε όλους. Ας θυμηθούμε ποια ήταν η Νταϊάνα και τι υποστήριζε” κατέληξε ο πρίγκιπας Χάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: Οι πέντε μεγαλύτερες αποκαλύψεις της συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ12.09.2018

Με πληροφορίες από το Variety.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b