MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 στάσεις στην πόλη για παγωτό χωρίς τύψεις

Όσο οι θερμοκρασίες στην Αθήνα ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, εμείς αναζητούμε νόστιμο παγωτό με αγνά υλικά.

5 στάσεις για παγωτό στην Αθήνα, Photo: Ian Dooley/Unsplash
5 στάσεις για παγωτό στην Αθήνα, Photo: Ian Dooley/Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το καλοκαίρι σιγά σιγά φτάνει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η ανάγκη μας για κάτι που θα μας δροσίσει γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Κάπου εδώ έρχεται το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων: το παγωτό. Το καλό με το παγωτό είναι ότι μας δροσίζει τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Το κακό; Ότι μόλις φάμε ένα, θέλουμε κι άλλο!

Έτσι, φέτος αναζητούμε παγωτό χωρίς τύψεις! Και όταν λέμε χωρίς τύψεις, δεν εννοούμε φυσικά για το σώμα μας, αλλά για την υγεία μας, που σίγουρα δεν πρέπει να την επιβαρύνουμε με συντηρητικά και παραπάνω ζάχαρη. Και γιατί να το κάνουμε εξάλλου, αφού πλέον μπορούμε εύκολα να βρούμε λαχταριστό και παράλληλα υγιεινό παγωτό σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις!

Εμείς λοιπόν αναζητήσαμε τα ζαχαροπλαστεία και τα παγωτατζίδικα της πόλης που έχουν πάθος με τα αγνά υλικά, και βρήκαμε πέντε “ναούς” του καλού παγωτού, για τις ημέρες εκείνες που θέλουμε απεγνωσμένα ένα παγωτό, χωρίς όμως τα συντηρητικά που το συνοδεύουν.

Django
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Django Gelato Athens (@djangogelato_ath)

Έχοντας ήδη φανατικό κοινό εδώ και χρόνια στη Σύρο το Django άνοιξε επιτέλους και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Βεϊκου στο Κουκάκι. Το παγωτό του Django δεν μοιάζει με κανένα άλλο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το αγαπήσαμε τόσο πολύ. Όσο για το λόγο που το παγωτό τους είναι τόσο ξεχωριστό, αυτός κρύβεται στα υλικά που χρησιμοποιούν. Το (χειροποίητο φυσικά) gelato του Django είναι 100% φυσικό μόνο με τα καλύτερα και πιο εκλεκτά εποχιακά συστατικά, τα οποία προμηθεύονται από μικρούς Έλληνες και διεθνείς παραγωγούς. Τα φρούτα που χρησιμοποιούν είναι βιολογικά, ενώ το μοναδικό “συντηρητικό” που χρησιμοποιούν είναι ο φρέσκος χυμός λεμονιού.
Βεϊκου 15, Κουκάκι

Sugar Killer


Δεν έχει πολλούς μήνες από τότε που το πολύχρωμο Sugar Killer άνοιξε στον Πειραιά και ήδη έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι η ζάχαρη δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για νόστιμο παγωτό. Από θρεπτικό brunch μέχρι το αγαπημένο μας παγωτό, τα πάντα στο Sugar Killer είναι χωρίς ζάχαρη (ναι ακόμα το χωνάκι του παγωτού), ενώ το παγωτό είναι χωρίς λακτόζη και vegan, χωρίς φυσικά να υστερεί σε γεύση. Εκτός από το παραδοσιακό χωνάκι, το παγωτό σας έρχεται και σε cookie cup, taiyaki (ιαπωνικό ζυμάρι σε σχήμα ψαριού), αλλά και βαφλένιο χωνάκι. Προς το παρόν θα το βρείτε στον Πειραιά, σύντομα όμως θα ανοίξουν νέα καταστήματα στην Αθήνα και την Βούλα.
Λουκά Ράλλη 143, Πειραιάς

Slim Bites


Γενικότερα, σε όλα τα καταστήματα της Slim Bites (σε Βριλήσσια, Γλυφάδα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία και Νέο Ψυχικό) έχουν φροντίσει όλα τα γλυκά να είναι όσο πιο υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες γίνεται. Στο κέντρο της φιλοσοφίας τους είναι τα χειροποίητα γλυκά και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής, χωρίς έτοιμα μίγματα και συντηρητικά. Έτσι, και για τα παγωτά τους επιλέγουν υλικά μόνο από ντόπιους παραγωγούς, χωρίς να χρησιμοποιούν τις σκόνες ζαχαροπλαστικής, με τις οποίες φτιάχνονται τα περισσότερα παγωτά πλέον. Και αν σας απασχολεί η ζάχαρη, τότε εκεί θα βρείτε παγωτά με στέβια (αλλά και χωρίς γλουτένη).
Βριλήσσια, Λ. Πεντέλης 59
Γλυφάδα, Λαοδίκης 33-35
Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 37
Νέα Ερυθραία, Κηφισίας 373
Νέο Ψυχικό, Σολωμού 9

Φύσις


“Γλυκά με ήθος” είναι το μότο του Ζαχαροπλαστείου Φύσις, αφού στόχος τους είναι να προσφέρουν μια πιο υγιεινή εναλλακτική στις γλυκές μας συνήθειες, με σεβασμό πάντα στη φύση και το περιβάλλον. Για τα γλυκά και τα παγωτά τους χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό βιολογικά υλικά, χωρίς τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και διογκωτικές ύλες, ενώ όπου είναι δυνατόν η ζάχαρη αντικαθίσταται από αγαύη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου και άλλα φυσικά γλυκαντικά ή χρησιμοποιείται με μέτρο. Έτσι, θα βρείτε παγωτό βανίλια με βιολογικό γάλα, παγωτό σοκολάτας υγείας πλούσιας σε κακαόμαζα, vegan παγωτό σοκολάτα, παγωτό stracciatella όλα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, αλλά και παγωτό μπανάνα-μπισκότο, πραλίνα-λεμόνι και τσουρέκι-κρέμα, όλα με ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά.
Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι

Cats & Monsters

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε πραγματικότητα κάτι που περιμέναμε πολύ (μα πολύ!) καιρό. Άνοιξε στην Αθήνα το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο σε έναν μικρό, όμορφο χώρο στα Εξάρχεια. Αυτό σημαίνει ότι το παγωτό του Cats & Monsters εκτός από απίστευτα νόστιμο είναι και πολύ πιο υγιεινό από το “παραδοσιακό” παγωτό, που δεν είναι vegan. Κι αυτό γιατί παρασκευάζεται με βιολογικό φυτικό γάλα (σόγιας, ρυζιού, καρύδας, αμυγδάλου ή βρώμης) και φυσικά δεν περιλαμβάνει ζωικά λιπαρά. Και το καλύτερο; Προσφέρει καθημερινά περίπου 20 γεύσεις, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.
Πατούσα 4, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλιάντρα: Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει ενδιαφέρον street food στην πιο πολύχρωμη καντίνα της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b