MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση τo Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου

Όλες οι επιλογές από σειρές, εκπομπές και ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου.

Monopoli Team

Σάββατο 15/05, 20:00 «Ζακέτα να Πάρεις» στην ΕΡΤ1

Επεισόδιο 11: Ο Λουκάς αρπάζει μια γερή ίωση και πρέπει να μείνει στο κρεβάτι, για να του περάσει. Η Φούλη, που ξυπνάει η μάνα μέσα της, βγάζει πρόγραμμα θεραπείας και ανάρρωσης, ακολουθώντας τις συμβουλές της Αριστέας, η οποία σπεύδει να της μάθει όλα τα γιατροσόφια του χωριού. Η Ευγενία, όμως, που δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην πεθερά της, βάζει το δικό της πρόγραμμα. Μεταξύ τους αρχίζει πόλεμος κι ανταγωνισμός ποια θα κάνει καλά τον Λουκά και ποια θεραπεία θα ακολουθήσει ο ασθενής: τα γιατροσόφια της Φούλης ή τα συμβατικά φάρμακα της Ευγενίας. Ο Λουκάς, για να μην τους χαλάσει χατίρι και για να μην τσακώνονται, ακολουθεί πειθήνια και τις δύο ιατρικές πρακτικές. Στο τέλος, όχι απλώς θα τον κάνουν χειρότερα, αλλά θα τον στείλουν και στο νοσοκομείο.

Κυριακή 16/05, 20:00 «Ζακέτα να Πάρεις» στην ΕΡΤ1

Επεισόδιο 12: Η Αριστέα ετοιμάζει την ανοιξιάτικη γενική της και προμηθεύεται καθαριστικά, για να αστράψει το σπίτι το Σαββατοκύριακο που ο Ευθύμης θα λείπει εκδρομή. Όμως, ένας σπασμένος σωλήνας στο μπάνιο της Θάλειας τής αλλάζει τα σχέδια. Η Θάλεια θα μείνει μαζί τους το Σαββατοκύριακο μέχρι να φτιάξει ο μάστορας το μπάνιο της. Η Θάλεια, εκτός όμως από φιλοξενούμενη, είναι και οικολόγος και φέρνει τις συνήθειές της στο σπίτι, παρασέρνοντας και τον Ευθύμη, ο οποίος πάντα ήθελε να δοκιμάσει έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής και τώρα μπορεί να κάνει την αρχή. Όταν οι δυο τους πηγαίνουν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αλόγιστη χρήση των πλαστικών, η Αριστέα αγχώνεται μην πάθει κάτι ο Ευθύμης και, μαζί με τη Φούλη και τη Δέσποινα, ακολουθεί την πορεία, έτοιμη να επέμβει. Και δυστυχώς για όλους, θα επέμβει για τα καλά.

Κυριακή 16/04, «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA

Επεισόδιο 6: Μια άγρια δολοφονία θα συγκλονίσει την κοινότητα του Βαθιού Αττικής. Οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως την αστυνομία καθώς 23 μέρες μετά την εξαφάνιση των παιδιών, οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει πουθενά.  Ο Νάσος πιέζεται από τους ανωτέρους του να αποκόψει την Θάλεια από τις συνομιλίες και να φτάσει άμεσα σε μια συμφωνία με τους απαγωγείς. Στην διάρκεια μιας ολονυχτίας εκδήλωσης οι γονείς θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να ασκήσουν έτσι μεγαλύτερη πίεση στους δράστες και την αστυνομία.  Ο Νάσος και η Θάλεια θα βρεθούν στο περιθώριο και θα καταλάβουν πως ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο.  Η διπλή ζωή της Αθηνάς αποκαλύπτεται και την ίδια στιγμή ο «ενορχηστρωτής» θα αρχίσει να ανοίγει τα χαρτιά του. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και για πρώτη φορά ο Νάσος με την ομάδα του θα εντοπίσουν τον έναν από τους δράστες.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Σάββατο 15/05, 20:00 «Art Week» στην ΕΡΤ2 ArtWeek 2021

Υπόθεση: Αυτήν την εβδομάδα το ART WEEK επισκέπτεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και συναντάει τον άνθρωπο που φωτίζει εκ νέου ένα από τα διασημότερα τοπόσημα της Ελλάδας, τον σχεδιαστή φωτισμού Γιώργο Τέλλο. Ο καλλιτέχνης εξηγεί με ποιο κριτήριο έδωσε νέα πνοή φωτιστικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ περιγράφει και τη διαδρομή του έως τώρα.
Στη συνέχεια, η Λένα συζητάει για τη σπουδαία πορεία ενός από τους διεθνώς σημαντικότερους σκηνογράφους-σκηνοθέτες του λυρικού θεάτρου, τον Νίκο Πετρόπουλο. Το ξεκίνημά του, η αγάπη του για την κλασική μουσική, η τηλεόραση, η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι μερικά από τα θέματα που μοιράζεται με την εκπομπή δίνοντας την ευκαιρία στον τηλεθεατή να τον ανακαλύψει.

Σάββατο 15/05, 21:00 «Συν Γυναιξί» στην ΕΡΤ2 Συν γυναιξί

Υπόθεση: Η Ειρήνη Σουγανίδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της κινηματογραφικής εταιρείας «Feelgood Entertainment», μας αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, μέσα από την δική της επιτυχημένη πορεία στον κλάδο.
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος τη συναντά και συζητούν για την μεγάλη της αγάπη για όλο τον κόσμο του σινεμά: Από την παραγωγή μέχρι τη διανομή, κι από την συναναστροφή με τους δημιουργούς, μέχρι τις αίθουσες και τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως οι Κάννες και το Βερολίνο. Παράλληλα, η Ειρήνη Σουγανίδου εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Σάββατο 15/05, 22:00 «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!» στην ΕΡΤ1 Στα τραγούδια λέμε ναι

Υπόθεση: Αυτό το Σάββατο 15 Μαΐου η εκπομπή Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο μεταφέρεται στη δεκαετία του πενήντα και του εξήντα και στις αξέχαστες, ελληνικές και ξένες επιτυχίες της εποχής. Με συνδετικό κρίκο το ηλεκτρικό αρμόνιο και το χαρακτηριστικό του ήχο, το ροκ ν’ ρολ και το σέικ συναντούν «καθαρόαιμα» και αγαπημένα λαϊκά και μας προσφέρουν ένα ξεχωριστό βράδυ.

Ο Χρήστος Δάντης, η Χριστίνα Μαραγκόζη, ο Στάθης Αγγελόπουλος, η Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Βαγγέλης Τσακνάκης, η Τίνα Τράκου και η Νάιρα Αλεξοπούλου, συμπράττουν με τον μαέστρο, Μιχάλη Παπαδάκη και την ορχήστρα Φαρφίσα Πρότζεκτ.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, η παρουσία του κορυφαίου σολίστα του μπουζουκιού, Μανώλη Καραντίνη, ο οποίος απέδειξε με τη δεξιοτεχνία του ότι ο εξηκονταετής «γάμος» του μπουζουκιού με τον ηλεκτρικό ήχο του αρμονίου, καλά κρατεί! Στη δεκαετία του ογδόντα μας μετέφερε ο Γιάννης Γιοκαρίνης, από τους κορυφαίους οργανίστες και λάτρεις του ηλεκτρικού αρμονίου, το οποίο «σφράγισε» και το έργο του.

Σάββατο 15/05, 18:40 «My Greece» στο MEGA My Greece

Υπόθεση: Το Σάββατο 15 Μαΐου η περιήγηση ξεκινά από το εντυπωσιακό φρούριο Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η βόλτα στη μυστηριακή Κνωσσό, το κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου αποκαλύψει, ενώ η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και η επαφή με τα αριστουργήματα της τέχνης των Μινωιτών εντυπωσιάζει. Η Βάσω ερωτεύτηκε την Κρήτη και πια είναι το σπίτι της. Με σύζυγο, τον σεφ Λευτέρη Σουλτάτο, ποιος έχει άραγε τον πρώτο λόγο στην κουζίνα του σπιτιού; Η Δέσποινα Βανδή υποβάλει τα ζευγάρι σε μια μαγειρική αναμέτρηση με θέμα τους «χοχλιούς».

Κυριακή 16/05, 18:40 «My Greece» στο MEGA My Greece

Υπόθεση: Η περιήγηση του «My Greece» στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και τα χωριά της περιοχής συνεχίζεται την Κυριακή 16 Μαΐου. Από τα εμβληματικά ενετικά μνημεία του κέντρου της πόλης, η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται σε ένα χωριό που όλα είναι αφιερωμένα στον Νίκο Καζαντζάκη. Το εντυπωσιακό και καλαίσθητο Μουσείο είναι μια κιβωτός της ζωής και της τέχνης του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα.

Μια παραλία και μια ρετρό καντίνα αποδεικνύονται τα τέλεια στοιχεία για να ενωθεί η Κρήτη με την Ιαπωνία σε μια συνταγή. Μπορεί τα ονομαστά Ανώγεια να ανήκουν στο Ρέθυμνο, η Βάσω Λασκαράκη όμως οδηγεί το «My Greece» και την Δέσποινα Βανδή για μια ξενάγηση στην Πλατεία στο Περαχώρι, εκεί όπου η λαϊκή τέχνη και η μουσική είναι βαθιά ριζωμένα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Γρυλιός, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, αλλά και πολλοί ακόμη νέοι μουσικοί συνεχίζουν την παράδοση.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Σάββατο 15/05, 21:30 «Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» στον ALPHA Γαμπρός απ' το Λονδίνο

Υπόθεση: Η Μπέττυ αρραβωνιάζεται για χάρη του πατέρα της μ’ έναν εργατικό και καλοσυνάτο νέο, τον Κώστα, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, του κυρίου Περικλή. Ο τελευταίος εκτιμά πολύ τον Κώστα και επιθυμεί με κάθε τρόπο να τον κάνει και γαμπρό του. Ο Κώστας σώζει τη ζωή μιας ευαίσθητης κοπέλας, της Μαίρης, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο άγγλος αγαπημένος της. Στη συνέχεια, πείθεται να υποδυθεί έναν πλούσιο Άγγλο κι έτσι να βοηθήσει τη Μαίρη να αντιμετωπίσει τον πατέρα της, τον κύριο Κυριάκο, που θέλει να την αρραβωνιάσει με το ζόρι.

Η Μπέττυ απ’ την άλλη είναι ερωτευμένη με τον ανεπρόκοπο και φιγουρατζή Διονύση, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Κώστα. Ο Κυριάκος γίνεται αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και ο Περικλής, φυσικά, τον απολύει. Η Μαίρη όμως που έχει καταλάβει ότι ο Κώστας την αγαπάει πραγματικά, πείθει τον Κυριάκο να πείσει με τη σειρά του τον Περικλή, να ξαναπροσλάβει τον Κώστα κι ένας διπλός γάμος ακολουθεί: Μπέττυ /Διονύσης και Μαίρη/Κώστας.

Σάββατο 15/05, 21:00 «Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα» στο OPEN BEYOND Σρεκ κι εμείς καλύτερα

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής (2010). Σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Υπόθεση: Ο Σρεκ είναι τώρα οικογενειάρχης και ζει την καλή ζωή με τη σύζυγό του Φιόνα και τα 3 παιδιά τους. Στα γενέθλιά του όμως, παθαίνει μια ξαφνική κρίση ηλικίας και νοσταλγώντας τα παλιά πείθεται από τον φιλόδοξο απατεώνα Ραμπελστίλσκιν να σβηστεί η τωρινή ύπαρξη του και να ξαναζήσει ως αμέριμνος δράκος έτοιμος για περιπέτειες. Χωρίς να το καταλάβει, ο Σρεκ θα βρεθεί παγιδευμένος στα αδίστακτα σχέδια του Ραμπελστίλσκιν και θα χρειαστεί τη βοήθεια των πραγματικών του φίλων για να τα καταφέρει.

Σάββατο 15/05, 21:00 «Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή Των Δεινοσαύρων (Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs» στο STAR Ice Age

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής (2009). Σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια και Μάικ Θερμάιερ

Υπόθεση: Ο Σιντ ο βραδύπους κλέβει τα αβγά ενός δεινοσαύρου κι έτσι ολόκληρη η παρέα του Μάνι μπλέκεται σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Κυριακή 16/05, 21:00 «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» στο STAR Καπετάν Φάντης Μπαστούνι

Υπόθεση: Ένας χήρος πλοίαρχος, ο καπετάν-Ανδρέας, μαθαίνει ότι ο προγραμματισμένος απόπλους του πλοίου του ματαιώνεται, ενώ ταυτόχρονα το πλήρωμα ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου τη Μαρίνα. Η ευγένεια και η θέρμη του χαρακτήρα της τον κάνουν να τη συμπαθήσει και να την πάρει σπίτι του στον Πόρο, όπου φιλοξενεί την αδελφή του Βασιλική και τα δύο ανίψια του. Η απρόσμενη παρουσία της Μαρίνας δημιουργεί προβλήματα και προκαλεί τις ραδιουργίες της αδελφής του, καταστάσεις που επιδεινώνονται μόλις ο καπετάνιος σαλπάρει.

Όταν το πλοίο του βυθίζεται κι ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η αδελφή του τον δηλώνει στα γρήγορα ως νεκρό και διώχνει τη Μαρίνα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία του, με τη βοήθεια του δικηγόρου της. Σε λίγο όμως ο καπετάνιος επιστρέφει σώος και αβλαβής, αλλά δεν εμφανίζεται στην αδελφή του. Παντρεύεται τη Μαρίνα και την οδηγεί στο σπίτι του, όπου και κάνει την εμφάνισή του ως «φάντης-μπαστούνι», αποκαθιστώντας τη διασαλευμένη τάξη.

Κυριακή 16/05, 14:00 «Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη» στο MEGA Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη

Αισθηματική ταινία (περιπέτεια), αμερικανικής παραγωγής (1991). Σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γκράχαμ. Ηθοποιοί: Μίλα Γιόβοβιτς, Μπράιαν Κράουζε, Λίζα Πέλικαν, Κόρτνεϊ Φίλιπς, ‘Εμα Τζέιμς, Τζάκσον Μπάρτον, Μπράιαν Μπέιν

Υπόθεση: Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Σάρα Χάργκρεϊβ και το μωρό της, η Λίλι, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ταϊτή με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Ξαφνικά, το πλοίο τους συναντά μια βάρκα που πλέει ακυβέρνητη στον ωκεανό. Οι επιβάτες της είναι δύο νεκροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα και ένα αγοράκι που γλίτωσε από θαύμα το θάνατο. Η Σάρα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο αγόρι και αποφασίζει να το μεγαλώσει μαζί με την κόρη της, δίνοντάς του το όνομα Ρίτσαρντ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Σάρα και τα δυο παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο με μια βάρκα -για να γλιτώσουν από τη χολέρα που μαστίζει τους επιβάτες-βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα έρημο τροπικό νησί. Τα χρόνια περνούν. Η Σάρα πεθαίνει από πνευμονία και τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν.  Με τον καιρό, ανακαλύπτουν την αληθινή αγάπη και τα παιχνίδια του έρωτα. Όμως, όταν ένα πλοίο εμφανίζεται στο νησί, ο Ρίτσαρντ και η Λίλι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον επίγειο παράδεισο και να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες που τους επιβάλλει ο “πολιτισμός”.

Κυριακή 16/05, 21:00 «Sex & The City, 2» στον ALPHA Sex and the City 2

Ρομαντική κομεντί, αμερικανικής παραγωγής (2010). Σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ. Ηθοποιοί: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις

Υπόθεση: Έχουν περάσει δύο χρόνια και η Κάρι αρχίζει να νιώθει ότι η ρουτίνα του έγγαμου βίου απειλεί τη σχέση της με τον Μεγάλο. Ένα ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι, παρέα με τις τρεις φίλες της, θα γίνει η αφορμή για να σκεφτεί τα πράγματα από την αρχή.

Κυριακή 16/05, 22:10 «Πιστέψτε με» στο MEGA Πιστέψτε με

Δραματική ταινία, αμερικανικής και καναδικής συμπαραγωγής (2018). Σκηνοθεσία Τζιμ Ντόνοβαν. Ηθοποιοί: Κέιτι Ντάγκλας, Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, Ρόσιφ Σάδερλαντ

Υπόθεση: Επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι της, η 17χρονη Λίζα ΜακΒέι δέχεται επίθεση από τον κατά συρροή δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ , ο οποίος την απαγάγει και την κακοποιεί σεξουαλικά. Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, τόσο η  οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της είναι ένας ντετέκτιβ τον οποίο υποδύεται ο Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, που ερευνά παρόμοια εγκλήματα. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία της Λίζα ΜακΒέι η οποία απήχθη το 1984 και βιάστηκε για 26 ώρες από τον δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ που είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 10 γυναίκες στην περιοχή Τάμπα της Φλόριντα.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σάββατο 15/05, 21:00 «Απίθανες Πολεμίστριες: Γυναίκες Μονομάχοι» στο COSMOTE HISTORY HD Απίθανες Πολεμίστριες

Ντοκιμαντέρ, βρετανικής παραγωγής (2017). Σκηνοθεσία Τζον Γουέιτ

Υπόθεση: Αν και οι ιστορίες τους ξεχάστηκαν στο πέρασμα των αιώνων, γυναίκες μάτωσαν και ξεψύχησαν στις ρωμαϊκές αρένες, πολεμώντας ως μονομάχοι. Τρανή απόδειξη, ένα ανάγλυφο από την Αλικαρνασσό. Η σκληρή ζωή τους έρχεται επιτέλους στο φως!

Σάββατο 15/05, 23:00 «Η Σύγκρουση των Θεών: Οδυσσέας- Η Κατάρα της Θάλασσας» στο COSMOTE HISTORY HD Η σύγκρουση των Θεών

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής (2009). Σκηνοθεσία  Τζέσικα Κόνγουεϊ, Κρίστοφερ Κάσελ

Υπόθεση: Ομήρου Οδύσσεια: το δημοφιλέστερο έπος όλων των εποχών. Όντως ο Οδυσσέας ‘δάμασε’ τις θάλασσες επί 20 χρόνια για να φτάσει στην Ιθάκη; Υποβρύχια ευρήματα ηλικίας χιλιάδων ετών ίσως συνδέονται με την ιστορία αυτού του διάσημου ήρωα.

Κυριακή 16/05, 19:50 «8 μέρες που καθόρισαν τη Ρώμη- Η εξέγερση» στο COSMOTE HISTORY HD 8 μέρες που καθόρισαν τη Ρώμη

Ντοκιμαντέρ, βρετανικής παραγωγής (2017). Σκηνοθεσία Τζιμ Γκρίερ

Υπόθεση: Το 73 π.Χ., ο Σπάρτακος, ένας θρακικής καταγωγής μονομάχος, ηγείται της πιο φοβερής εξέγερσης σκλάβων στην ιστορία της Ρώμης. Η ιστορικός Μπέτανι Χιουζ διερευνά τα αίτιά της αλλά και το φαινόμενο της δουλείας στην Αυτοκρατορία.

Κυριακή 16/05, 23:00 «Η Ιστορία της Ανθρωπότητας: Οι ‘Σιδερένιοι Άνθρωποι» στο COSMOTE HISTORY HD Η ιστορία της ανθρωπότητας

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής (2012). Σκηνοθεσία  Νικ Μπράουν, Νταν Κλίφτον

Υπόθεση: 1200 π.Χ. Μια μυστηριώδης ομάδα πειρατών λεηλατεί τις ακτές της Μεσογείου. Αντιμέτωποι με την καταστροφή, οι άνθρωποι αναζητούν νέες πρώτες ύλες για να προστατευτούν πιο αποτελεσματικά. Κι έτσι, ανακαλύπτουν τον σίδηρο.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b