MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σοφία Κόπολα: Με ένα μικρού μήκους φιλμ γιορτάζει την επιστροφή στο «ζωντανό» θέατρο

Παρουσιάζοντας την πρώτη παράσταση του New York City Ballet μετά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας, η ταινία μικρού μήκους της Σοφία Κόπολα καταγράφει στην οθόνη την αίσθηση του να βλέπεις χορό, ζωντανά μπροστά σου.

New York City Ballet
Monopoli Team

Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Σοφία Κόπολα δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους θέλοντας να γιορτάσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του μπαλέτου της Νέας Υόρκης, ζωντανά στη σκηνή, μετά από έναν χρόνο παύσης εξαιτίας της πανδημίας.

Με ασπρόμαυρη εικόνα από τον Γάλλο κινηματογραφιστή Φιλίπ Λε Σουρ, το φιλμ παρουσιάζει το μαγικό ταξίδι των χορευτών από τις πρόβες για νέες χορογραφίες έως την επί σκηνής παράσταση στον χώρο του David H. Koch Theater στο Lincoln Center, για το ψηφιακό γκαλά του οργανισμού για το 2021.

Αποτυπωμένο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, το διάρκειας 24 λεπτών φιλμ μεταδίδει την αίσθηση της εμπειρίας του να παρακολουθείς μια ζωντανή παράσταση. Σε αυτό μπορεί κανείς να απολαύσει τον χορευτή Άντονι Χάξλεϋ σε μια σόλο χορογραφία του Τζάστιν Πεκ αλλά και άλλες χορογραφίες σε ντουέτα.

«Η πρόκληση για μένα ήταν να μεταφέρω την αίσθηση του να βλέπεις χορό ζωντανά», εξήγησε η ίδια η Κόπολα στους New York Times. «Πολλές φορές ο χορός κινηματογραφείται με έναν πολύ επίπεδο και συμβατικό τρόπο. Όμως, κάτι που μπορεί φαίνεται συναρπαστικό στην πρόβα, δεν μεταφέρεται πάντα πετυχημένα στην οθόνη. Έπρεπε να μετακινήσω την κάμερα πολύ πιο μακριά από όσο έχω συνηθίσει και να προσπαθήσω να μεταδώσω την αίσθηση της εμπειρίας μιας ζωντανής παράστασης από διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Μετά το τέλος της παράστασης, οι χορευτές εμφανίζονται να αγκαλιάζονται και να χαίρονται για την επιστροφή τους στη σκηνή. Σύμφωνα με την Κόπολα, η ταινία στοχεύει στον εορτασμό της τέχνης και του θεάτρου που ζωντανεύουν σταδιακά μετά την πανδημία.

Απολαύστε την ταινία εδώ.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b