MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

42∘C: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά της COSMOTE TV (video)

Πόσο καλά μια οικογένεια μπορεί να θάβει τα μυστικά και τα λάθη της; Πόσες γενιές και πόσους ανθρώπους μπορεί να συμπαρασύρει στο σκοτάδι; Πόσο συνένοχη σε ένα έγκλημα μπορεί να είναι η τοπική κοινωνία ενός ελληνικού νησιού;

Έχοντας δημιουργήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια παράδοση στην υψηλής ποιότητας, μυθοπλασία –μετά τους δύο κύκλους του «Έτερος Εγώ» η CΟSMOTE TV επιμένει στην παραγωγή ελληνικών σειρών που γίνονται talk of the town και συστήνει στο κοινό το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42∘C».

Με βασικά της συστατικά το μυστήριο, τον ερωτισμό, την ψυχολογική αγωνία και την υποβλητική ατμόσφαιρα -κι όλα αυτά με φόντο την ελληνική περιφέρεια- η σειρά «42∘C» επιχειρεί να βάλει ακόμα ψηλότερα τον πήχη της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής.

 

 

Οι «42∘C» θα κάνουν πανελλήνια τηλεοπτική πρεμιέρα, αποκλειστικά στην COSMOTE TV, την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00

Η ιστορία

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε νησί, η σειρά, μέσα σε οκτώ επεισόδια, παρακολουθεί τα μυστικά και τα πάθη των Ζολά, μιας, πάλαι ποτέ, ισχυρής οικογένειας που ζει με το βάρος του ένδοξου παρελθόντος και τα οικονομικά προβλήματα του παρόντος. Στο επίκεντρο της δράσης, μεταξύ άλλων, οι τρεις κόρες Ζολά: η Καίτη, η Ελένη και η Μαρία, μια οικογενειακή σύνθεση μεγάλων αντιφάσεων και συγκρούσεων.

Ο μυστηριώδης θάνατος της τελευταίας, διαταράσσει επικίνδυνα τις ισορροπίες, πυροδοτεί αποκαλύψεις και στιγματίζει –περισσότερο από όλους– τη Λένα, τη μεγάλη κόρη της Μαρίας, που τρέπεται σε φυγή.

Όταν εκείνη, έξι χρόνια μετά, αποφασίζει να γυρίσει στο νησί, θα έρθει αντιμέτωπη με μια καινούργια τραγωδία: Η μικρότερη αδερφή της, Άννα, βρίσκεται νεκρή, στο ίδιο μέρος που είχε ανακαλυφθεί το άψυχο σώμα της Μαρίας.

Την υπόθεση αναλαμβάνει να διερευνήσει ο τοπικός αστυνόμος. Πόσο βαθιά θα τολμήσει να ψάξει για να λύσει το μυστήριο;

Το cast της σειράς: όταν το παλιό συναντά το καινούριο

Η διανομή των «42C» είναι εκλεκτή. Στους βασικούς ρόλους συναντάμε έμπειρους και βραβευμένους ηθοποιούς: Τον Χρήστο Λούλη στον ρόλο του αστυνομικού, που προσπαθεί ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, την Κατερίνα Λέχου και την Έμιλυ Κολιανδρή στους ρόλους των θείων της Λένας, που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη που υποδύεται τον καλοκάγαθο πατριό της Λένας, ο οποίος κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Στη σειρά, επίσης, πρωταγωνιστούν ο διεθνής Theo Alexander (τον είδαμε στο «Digger» και στο «True Blood») και η Μπέτυ Αποστόλου.

Η νεότερη γενιά ηθοποιών εκπροσωπείται από τους: Ναταλία Swift, Κώστα Νικούλι (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα), Μιχαήλ Ταμπακάκη (υποψήφιος βραβείου Χορν), Νικολάκη Ζεκίνογλου («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»), Μαριέλλη Μανουδάκη, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Στεφανία Σωτηροπούλου και τη Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Η γέννηση της ιδέας των «42∘ C»

«Η ιδέα και η ιστορία, προέκυψε το 2014 κυρίως από μια ανάγκη να ειπωθεί μια υποψία αλήθειας για το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια που βιώνει ένα έγκλημα στον πυρήνα της. Σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μια κλειστή κοινωνία που δεν αναρωτιέται και μια οικογένεια που κρύβει όσο πιο καλά μπορεί τα σκοτάδια της, κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο» εξηγεί η δημιουργός της σειράς Ναταλύ Δούκα.

Η αφήγηση ακολουθεί τις μνήμες

H σειρά έχει μία ιδιότυπη αφήγηση που τροφοδοτείται από αποσπασματικές μνήμες της νεαρής ηρωίδας οι οποίες έρχονται στο φως σταδιακά, σαν μια διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν και το αντίστροφο.

«Η αφήγηση σε δύο χρόνους, ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, μας έδωσε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε αυτούς τους ήρωες στο πέρασμα πέντε χρόνων. Τα μυστικά τους, οι πληγές τους, άλλοτε ορατές και άλλοτε αόρατες ποτίζουν όλη την ιστορία. Η εξέλιξη της ιστορίας, πολλές φορές επηρεασμένη από προσωπικές εικόνες και βιώματα, έδεσε σε ένα συμπαγές και ευαίσθητο αποτέλεσμα που συνεπήρε και τους συντελεστές και τους ηθοποιούς, οι οποίοι αγάπησαν πολύ την ιστορία και τους χαρακτήρες» παρατηρεί ο Σέργιος Κωνσταντινίδης, ο σεναριογράφος της σειράς μαζί με την Κάλλια Παπαδάκη.

Η πρόκληση για τη σκηνοθεσία

Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Γιώργος Παπαβασιλείου –τον θυμόμαστε από τον βραβευμένο «Σκλάβο» του 2012- που παραδέχεται πως οι «42∘ C» ήταν μια δημιουργική πρόκληση για εκείνον. «Είναι ιδιαίτερη τιμή που έκανα μια τόσο απαιτητική δουλειά για την COSMOTE TV. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε κάτι που να είναι ελκυστικό και για το ελληνικό, αλλά και για το ξένο κοινό» λέει.

Μυθοπλασία υψηλού επιπέδου & στήριξη σε νέους  καλλιτέχνες

Την ίδια σκέψη μοιράζεται και η coexecutive producer της COSMOTE TV, Φαίη Τσιτσιπή, περήφανη, όπως λέει, που «συνεχίζουμε να επενδύουμε στρατηγικά στην πρωτότυπη ελληνική μυθοπλασία υψηλού επιπέδου. Στη σειρά που γυρίστηκε στην Κέρκυρα το περασμένο καλοκαίρι, συμμετείχε ένα εξαιρετικό καστ από καταξιωμένους ηθοποιούς, αλλά και πολλούς νέους και ταλαντούχους, στους οποίους πιστεύουμε πολύ και ελπίζουμε να τους ανοίξαμε τηλεοπτικά τον δρόμο».

Από το χαρτί στην οθόνη της COSMOTE TV

Για την ευκαιρία που δόθηκε στους «42οC» να ζωντανέψουν από το χαρτί στη μικρή οθόνη μίλησε η Κάλλια Παπαδάκη, η οποία συνυπογράφει το σενάριο με τον Σέργιο Κωνσσταντινίδη. «Πρώτα στο χαρτί, πάντα με προορισμό την Κέρκυρα, για να καταλήξει στην οθόνη της COSMΟΤΕ TV. Αισθάνομαι τυχερή, δεν δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες για μίνι σειρές, πόσο μάλιστα αυτού του βεληνεκούς. Μακάρι οι «42οC» να είναι προπομπός μιας νέας εποχής για την ελληνική τηλεόραση».

Και τα 8 επεισόδια της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα back-2-back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD - για binge watching όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
Περισσότερα από Longreads
VIMA_WEB3b