MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Zoom στα σχολεία: Πρόγραμμα διαδικτυακών, διαδραστικών ξεναγήσεων από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζει, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, το πρόγραμμα διαδικτυακών-διαδραστικών ξεναγήσεων για σχολεία, «Zoom στα σχολεία», με περιηγήσεις και εργαστήρια.

«Zoom στα σχολεία»
Monopoli Team

Με τίτλο «Zoom στα σχολεία», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί live streaming διαδραστικές ξεναγήσεις για τα σχολεία, που, λόγω πανδημίας, δεν μπορούν αυτό το διάστημα να το επισκεφθούν.

«Zoom στα σχολεία»: Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Οι μαθητές παρακολουθούν διαδικτυακά ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου από τους μουσειοπαιδαγωγούς ενώ  μπορούν να θέτουν ερωτήματα, να αλληλεπιδράσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Με τον τρόπο αυτό, μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα πλέον να επισκεφθούν το Μουσείο: Ηδη τον Απρίλιο το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού- μεταξύ των οποίων και το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών- και πάνω από 150 παιδιά επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο.

Το πρόγραμμα «Zoom στα σχολεία» θα πραγματοποιείται όλο τον Μάϊο και τον Ιούνιο με δύο διαθέσιμες διαδραστικές ξεναγήσεις: μία στη μόνιμη συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου και μία στην περιοδική έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου».

*Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

«Κυκλαδικός Πολιτισμός»

Γιατί τα κυκλαδικά ειδώλια είναι μαρμάρινα; Πώς δημιουργούνταν; Είχαν χρώμα; Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Ποιες ήταν οι ασχολίες τους;

Αυτά και άλλα ερωτήματα για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό θα απαντηθούν με τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα «Κυκλαδικός Πολιτισμός».

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον πρώτο όροφο του Μουσείου με τα κυκλαδικά ειδώλια. Εικόνες, σχέδια, βίντεο και δραστηριότητες δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και μέσα από τη διάδραση να μάθουν με έναν ευχάριστο τρόπο. Η περιήγηση πραγματοποιείται μέσα στην αίθουσα του Μουσείου με σταθμούς σε προθήκες με ειδώλια και άλλα εκθέματα. Σε κάθε σταθμό παρουσιάζεται μία διαφορετική θεματική.

*Ηλικίες: Το πρόγραμμα απευθύνεται, με τις ανάλογες προσαρμογές, σε παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

«Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου»

Το πρόγραμμα  αυτό ξεκινάει με μία περιήγηση στις αίθουσες με τα εκθέματα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», μια σπάνια, πρωτότυπη στη σύλληψη έκθεση, που περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασσικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα.

Επιλεγμένα έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης δίνουν πληροφορίες για την Επανάστηση του 1821 και για το κίνημα του Φιλελληνισμού. Τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν και να κάνουν ερωτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός: Online η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση12.09.2018

Online Εργαστήριο

Στη συνέχεια θα πάρουν μέρος σε ένα online εργαστήριο που στήνεται με αφορμή ένα Πανοραμικό Χαρτί Ταπετσαρίας που τυπώθηκε στη Γαλλία το 1828 με σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που παρουσιάζεται στην έκθεση.

Το Μέγαρο Σταθάτου, όπου φιλοξενείται η έκθεση, θυμίζει ένα ευρωπαϊκό σπίτι του 19ου αιώνα. Τα παιδιά, θα «στήσουν» το δικό τους σκηνικό με Ήρωες του 1821, εμπλουτίζοντάς το με δικές τους ζωγραφιές.

*Ηλικίες: Το πρόγραμμα απευθύνεται, με τις ανάλογες προσαρμογές, σε παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥΠΠΟΑ: Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation για την Ακρόπολη12.09.2018

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:
  • Γίνεται live streaming ξενάγηση μέσα στο Μουσείο διάρκειας 60 λεπτών
  • Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με ερωτήσεις ή απορίες.
  • Στη διάρκεια των προγραμμάτων πραγματοποιούνται δραστηριότητες μπροστά στα εκθέματα στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά
  • Μετά την ξενάγηση αποστέλλεται στον εκπαιδευτικό υλικό με πληροφορίες και προτάσεις για δραστηριότητες για να συνεχίσει το πρόγραμμα στην τάξη.
  • Στο πρόγραμμα συμμετέχει ένα τμήμα, ώστε να γίνεται διάδραση και να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για το κόστος και για συμμετοχή στα προγράμματα επικοινωνήστε στο [email protected]. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://cycladic.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b