MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oscars 2021: Οι μεγάλες εκπλήξεις και το εντυπωσιακό κόκκινο χαλί της 93ης τελετής απονομής

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ ήταν γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις με νικητές και ηττημένους που δεν περιμέναμε, αλλά και το πιο συναρπαστικό κόκκινο χαλί της χρονιάς.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν στα βραβεία Όσκαρ, φωτογραφία: Reuters
Η Κάρεϊ Μάλιγκαν στα βραβεία Όσκαρ, φωτογραφία: Reuters
Monopoli Team

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ  που παρακολουθήσαμε live και αποκλειστικά από την COSMOTE TV το πρωί της Δευτέρας 26 Απριλίου είχε πολλές ανατροπές και εκπλήξεις, με την πιο σημαντική έκπληξη να είναι το βήμα που δόθηκε στη διαφορετικότητα μετά την κατακραυγή που δέχτηκε η Ακαδημία μέσα από το hashtag #OscarsSoWhite.

Η Κλόε Ζάο κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας για το Nomadland (είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία), ενώ o μαύρος ηθοποιός Ντάνιελ Καλούγια απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου και η Ασιάτισσα ηθοποιός Γιουν Γιου-τζουνγκ κέρδισε το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο.

Οι παραπάνω νικητές είχαν σαρώσει τα προηγούμενα, μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία, με αποτέλεσμα να αποτελούν φαβορί. Υπήρχαν όμως μερικές νίκες -και ήττες- που προκάλεσαν την έκπληξη του κοινού.

Οι μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς

Μία από τις πρώτες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η απουσία της “Δίκης των 7” από τη λίστα με τους νικητές. Η επιτυχία του Netflix είχε κερδίσει το σημαντικότερο βραβείο στα SAG Awards, ενώ είχε εφτά υποψηφιότητες-ευκαιρίες να αποσπάσει το χρυσό αγαλματίδιο. Παρ’ όλα αυτά, ήταν η μοναδική ταινία υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας που έφυγε από την τελετή με άδεια χέρια.

Μια ακόμα έκπληξη ήταν το γεγονός ότι το σπουδαιότερο βραβείο της βραδιάς, εκείνο της Καλύτερης Ταινίας, δεν ανακοινώθηκε τελευταίο, όπως συνηθίζεται. Για το τέλος κράτησαν τα βραβεία ερμηνείας, που ήταν και τα πιο απρόβλεπτα. Συγκεκριμένα, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το Nomadland, ενώ ο Άντονι Χόπκινς για το “The Father”.

Σίγουρα η νίκη της ΜακΝτόρμαντ δεν ήταν τόσο απίθανη, αφού είχε κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο στα BAFTA. Στην κατηγορία της όμως ήταν αντιμέτωπη με τρεις πολύ δύσκολες αντιπάλους, την Βαϊόλα Ντέιβις που κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο στα SAG, την Κάρεϊ Μάλιγκαν που είχε κερδίσει στα Spirit και Critics’ Choice Awards και την Άντρα Ντέι που είχε κερδίσει στις Χρυσές Σφαίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2021: Ο θρίαμβος της Κλόε Ζάο12.09.2018

Η μεγαλύτερη έκπληξη λοιπόν ήταν σίγουρα η νίκη του Άντονι Χόπκινς απέναντι στον Τσάντγουικ Μπόζμαν, ο οποίος είχε κερδίσει την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα και βραβείο SAG. Παρ’ όλα αυτά, ο Χόπκινς -που δέχτηκε το βραβείο του από το σπίτι του στην Ουαλία- απέδωσε φόρο τιμής στον Μπόζμαν σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το Κόκκινο Χαλί

Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ωστόσο ήταν το εντυπωσιακό κόκκινο χαλί -που είχαμε καιρό να δούμε. Οι μεγαλύτεροι αστέρες της βιομηχανίας, καθώς και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς μπόρεσαν να παρευρεθούν στην 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και οι εμφανίσεις τους ήταν φυσικά εντυπωσιακές.

Κάρεϊ Μάλιγκαν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη F?hits (@fhits)

Ζεντάγια

Αμάντα Σέιφριντ

Τάιλερ Πέρι

 Μάργκοτ Ρόμπι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margot Robbie (@margotrobbie)

Χάλι Μπέρι

Βανέσα Κίρμπι

Κόλμαν Ντομίνγκο

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b