MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Νύχτες της Καμπίρια (Nights of Cabiria)

Η ταινία του Φεντερίκο Φελίνι προβάλλεται την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Η ταινία του Φεντερίκο Φελίνι προβάλλεται την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Οι “Νύχτες της Καμπίρια (Nights of Cabiria‎)” είναι ιταλική δραματική ταινία του 1957, σε σκηνοθεσία του Φελίνι, με πρωταγωνιστές τους Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ και Αμεντέο Νατσάρι. Το σενάριο βασίζεται σε μια ιδέα του Φελίνι και αφηγείται μερικές νύχτες από τη ζωή μιας πόρνης, που αναζητά μάταια την αληθινή αγάπη.

Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων με το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας του 1957. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Φελίνι κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς το βραβείο του 1956 είχε κερδίσει η ταινία του, Λα Στράντα .

Υπόθεση

Ένα χαρούμενο ζευγάρι, η Καμπίρια και ο Τζόρτζιο, περπατά στις όχθες ενός ποταμού. Ξαφνικά, ο Τζόρτζιο αρπάζει την τσάντα της Καμπίρια, την σπρώχνει ρίχνοντάς τη μέσα στο ποτάμι και εξαφανίζεται τρέχοντας. Η γυναίκα δεν ξέρει κολύμπι και σχεδόν πνίγεται, όμως διασώζεται από μια ομάδα μικρών αγοριών και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από ανθρώπους που ζουν κοντά στην όχθη.

Παρά τον παρ’ ολίγον πνιγμό της, η Καμπίρια αναζητά απελπισμένα τον εραστή της Τζιόρτζιο. Ως πτωχή πόρνη από τη Ρώμη, που αναζητά την πραγματική αγάπη, πάντα εμπιστεύεται ανθρώπους που την εκμεταλλεύονται. Ποτέ, όμως, δεν χάνει την ελπίδα της για ένα καλύτερο μέλλον.

Info

Κατηγορία: Δραματική
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Ηθοποιοί:  Τζιουλιέτα Μασίνα,Φρανσουά Περιέ,Φράνκα Μάρτσι
Διάρκεια: 130′
Παραγωγή:  Ιταλία, Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b