MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΙΑΛΕΞΗ

Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας: Online διάλεξη με τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη

Ο Μιχάλης Μαδένης παρουσιάζει τη ζωγραφική του σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, καλεσμένος της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μιχάλης Μαδένης
Monopoli Team

Η Evripides Art Gallery ανακοινώνει ότι ο ζωγράφος και συνεργάτης της, Μιχάλης Μαδένης την Τρίτη 2 Μαρτίου ώρα 11.00 π.μ, θα δώσει διάλεξη στους προπτυχιακούς καλλιτέχνες του Τρίτου εργαστηρίου ζωγραφικής – Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Προσκεκλημένος του Τρίτου Εργαστηρίου ο Μιχάλης Μαδένης θα παρουσιάσει στους φοιτητές όλη την πορεία της ζωγραφικής του. Η διάλεξη θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Το φιλότεχνο κοινό που επιθυμεί να την παρακολουθήσει θα πρέπει να μεταβεί στον σύνδεσμο https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID : 680-447-7017. ( Το Meeting ID χρειάζεται κατά κύριο λόγο στις κινητές συσκευές όταν συνδέονται μέσω του οικείου Application. )

Την διάλεξη συντονίζει ο κύριος  Χάρης Κοντοσφύρης, Εικαστικός, Αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Ο ίδιος σημειώνει για τον Μιχάλη Μαδένη:

«Ο Μιχάλης Μαδένης εκπροσωπεί τον ζωγράφο που αντιμετωπίζει το σώμα ως τόπο βιωμάτων και  πολλαπλών ταυτοτήτων με πολύπλοκα νοήματα. Ζωγραφίζει συστηματικά το υλικό υπόβαθρο του υποκειμένου. Από τα τοπία και τις αυτοπροσωπογραφίες μέχρι τις εξπρεσιονιστικές ζωγραφικές αποσυμφορήσεις παραμένει  ένας ζωγράφος μορφοπλασμένων υλών χρώματος που  αναγκάζει τον θεατή να δει εκεί που η όραση σταματά».

Η Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Τρίτη έναν καταξιωμένο ζωγράφο ο οποίος μιλά για το έργο του στους φοιτητές. Η Evripides Art Gallery προσκαλεί το κοινό της να παρακολουθήσει την διάλεξη που θα δώσει την Τρίτη 2 Μαρτίου ώρα 11.00 ο συνεργάτης της Μιχάλης Μαδένης.

Μιχάλης Μαδένης

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Μαδένη

Ο Μιχάλης Μαδένης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1960. Σπούδασε στην ΑΣΚ της Αθήνας (1985-1990), εξασφαλίζοντας υποτροφία για κάθε έτος σπουδών από το ΙΚΥ. Δάσκαλος του στο πρώτο έτος ήταν ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Τέτσης, από το εργαστήριο του οποίου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης (De Vrije Akademie voor Beeldende Kunste).

Τον πρώτο  χρόνο σπούδασε με  Βασιλική Υποτροφία της Ολλανδικής Κυβέρνησης, με δάσκαλο τον Bob Bonis, όπου και αρίστευσε , ενώ τα επόμενα δύο χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Εργάστηκε στον εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης (2006-2017), ως υπεύθυνος του παιδικού εργαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι χαρακτήρες του Star Wars γίνονται ένα με… κλασικά έργα τέχνης12.09.2018

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, Βουλή των Ελλήνων, Τράπεζα της Ελλάδος, Μουσείο Βορρέ, Μουσείο Φρυσίρα, Ιστορικό Αρχείο –Μουσείο Ύδρας, Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης, Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή καθώς και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1990 έως σήμερα, έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b