MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Γάτες και…τέχνη: Οι σουρεαλιστικές εικόνες ενός καλλιτέχνη που λάτρεψε το διαδίκτυο

Ο καλλιτέχνης Matt McCarthy με έδρα τις ΗΠΑ χρησιμοποίησε τη δύναμη της τεχνολογίας για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές, γιγαντιαίες εικόνες με γάτες που γίνονται viral.

Monopoli Team

Σήμερα, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την επεξεργασία φωτογραφιών χωρίς το Photoshop, καθώς είναι πρακτικό όχι μόνο για επαγγελματική αλλά και για προσωπική χρήση. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για πολλά πράγματα, από τη δημιουργία σχεδίων, μέχρι και τη βελτίωση των δικών τους φωτογραφιών για τους λογαριασμούς τους στο Instagram. Πιθανώς οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουμε επίσης ότι αυτό το λογισμικό είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να δημιουργήσουν εντυπωσιακές, φανταστικές εικόνες τέχνης, που θα ήταν αδύνατες μόνο με τη φωτογραφία.

Ένας καλλιτέχνης ονόματι Matt McCarthy, με έδρα τις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το Photoshop για να δημιουργήσει εντυπωσιακές σουρεαλιστικές εικόνες με γάτες, που φαίνεται να έχει λατρέψει το διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Arts: Γυναίκες δημιουργοί στην πρώτη γραμμή κατά της ανισότητας12.09.2018

Σε συνέντευξή του στο Bored Panda, ο ψηφιακός καλλιτέχνης ρωτήθηκε σχετικά με την αρχική του ιδέα να τοποθετήσει γιγάντιες γάτες σε διαφορετικά τοπία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«Η ιδέα μου ήρθε αρχικά καθώς παρατηρούσα τις γάτες μου να παίζουν με ένα έντομο που μπήκε στο σπίτι μας. Αναρωτήθηκα πώς θα αντιδρούσαν αν η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν μικρότεροι σε μέγεθος. Είναι τόσο γλυκές και χαριτωμένες που πολλές φορές ξεχνάμε ότι είναι κορυφαίοι θηρευτές». Και συμπλήρωσε «Πιστεύω ότι οι προσωπικότητές τους θυμίζουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, επομένως τις χρησιμοποιώ συχνά για να εκφράσω μερικά από τα συναισθήματά μου: άγχος, ισχυρογνωμοσύνη, μικροπρέπεια. Δουλεύω πάνω στον σουρεαλισμό».

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Πηγή: BoredPanda

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b