MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν παραιτούμαι από το Εθνικό

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με ανακοίνωσή του, διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του από το τιμόνι της πρώτης σκηνής της χώρας.

Monopoli Team

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει ως εξής:

“Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: Κώδικας Δεοντολογίας για να ελεγχθεί η βία και η κατάχρηση εξουσίας12.09.2018

Οι φήμες στα social media και στους… διαδρόμους του Εθνικού

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε διάφορες αναρτήσεις στα social media -αλλά και σε συζητήσεις μεταξύ καλλιτεχνών- που αναπαρήχθησαν και σε ηλεκτρονικά μέσα, σύμφωνα με τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο οι φήμες αυτές είχαν ήδη διαψευσθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού πριν την επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

“Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα βότσαλο στα θεατρικά νερά12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b