MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο σκηνοθέτης, Βασίλης Νικολαΐδης, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Monopoli Team

Την είδηση για τον θάνατο του γνωστού σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη γνωστοποίησε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το απόγευμα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2020.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα έγραφε: «Έφυγε ακόμα ένας αγαπημένος μου… Βαριά θλίψη και οδύνη. Ο σπουδαίος μας σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης με τις τόσες επιτυχίες και το μεγάλο έργο έφυγε από κοντά μας…Η τελευταία του παράσταση ήταν μαζί μας πέρυσι το θρυλικό «Αλλοίμονο στους Νέους» στο θέατρο Coronet, που το σταμάτησε ο κορονοϊός..Λατρεμένε μου Βασίλη σ ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες, ήθος και γνώση».

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και θεατρολογία στο Παρίσι, με ειδικό θέμα τη σκηνοθεσία όπερας.

Το 1985 μπαίνει ενεργά στον χώρο της σκηνοθεσίας αναλαμβάνοντας κυρίως μουσικά έργα. Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το 1992 με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το 2000 με το Εθνικό Θέατρο, έχοντας σκηνοθετήσει περισσότερες από 70 παραγωγές.

Επιπλέον, έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».

Το 1982 είχε δημοσιεύσει και ένα βιβλίο του «Μαρία Κάλλας, οι μεταμορφώσεις μιας Τέχνης», το οποίο επανεκδόθηκε το 1995.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDraw with Me: Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου στον δρόμο για τα Όσκαρ12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b