MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Ωραία Κοιμωμένη, από τη Σκάλα του Μιλάνου σε επιπλέον προβολές από το Christmas Theater Online

Η «Ωραία Κοιμωμένη» από τη Σκάλα του Μιλάνου, σε μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι και χορογραφία Ρούντολφ Νουρέγιεφ, έρχεται για επιπλέον online προβολές στο Christmas Theater OnLine, 30-31 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Η γιορτινή παράσταση της Σκάλας του Μιλάνου, «Ωραία Κοιμωμένη», σε μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι και χορογραφία Ρούντολφ Νουρέγιεφ παρουσιάζεται σε τέσσερις επιπλέον online streaming προβολές από το Christmas Theater OnLine, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα έζησαν την μαγεία του κλασικού μπαλέτου με μια από τις σπουδαιότερες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Μετά την μεγάλη επιτυχία προστέθηκαν νέες ημερομηνίες.

Η Ωραία Κοιμωμένη

«Η Ωραία Κοιμωμένη»: Λίγα λόγια για το έργο

Εάν υπάρχει ένα μπαλέτο που ανήκει στη La Scala, είναι η παραγωγή της «Ωραίας Κοιμωμένης» του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που δημιουργήθηκε για την Σκάλα το 1966 με τους Carla Fracci και Nureyev στους κύριους ρόλους. Πραγματοποιήθηκαν 152 παραστάσεις μέχρι το 2007. Τότε η παράσταση σταμάτησε και η «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι έμεινε σιωπηλή για οκτώ χρόνια μέχρι να «ξυπνήσει» και πάλι το 2015 όπου ο Αλεξέι Ρατμάνσκι την αναβίωσε, πάντα με βάση την εμβληματική χορογραφία του Νουρέγιεφ.

Η Ωραία Κοιμωμένη

Ένα σημαντικό έργο για την ιστορία του μπαλέτου

Η «Ωραία Κοιμωμένη» γράφτηκε το 1890 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία ̶ μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1966 ο Νουρέγιεφ δίνει την δική του εκδοχή για την Σκάλα του Μιλάνου σε μια παράσταση όπου ήταν και πρωταγωνιστής στον ρόλο του πρίγκιπα Ντεζιρέ.

Η παράσταση

Το μπαλέτο της «Ωραίας Κοιμωμένης« μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει, μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφκσι σε τρεις επιπλέον προβολές από το Christmas Theater Online12.09.2018

130 χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα, η Σκάλα του Μιλάνου μας παρουσιάζει την δική της ιστορική εκδοχή πάνω σε χορογραφία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Απολαύστε το κλασικό μπαλέτο στα καλύτερά του στο σπίτι σας με έναν κωδικό. Ζήστε την μαγεία του χορού με το Christmas Theater On Line.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο
Κοστούμια: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο
Μουσική Διεύθυνση: Φέλιξ Κορομπόφ
Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι
Χορογραφία: Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Παίζουν: Πολίνα Σεμιόνοβα, Τιμοφέι Αντριγιασένκο

Διάρκεια: 180 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15,00€
Πληροφορίες: Προπώληση: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00 και στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/i-oraia-koimomeni-skala-milanou/
Πληροφορίες Χώρου: https://ct.gr/ | Πληροφορίες: 211 77 01 700
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή: Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για τον μονόλογο με τη Νένα Μεντή
Θεατρικά Νέα
Χρήστος Λούλης: “Σήμερα δυστυχώς είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη βία” (vid)
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα