MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 14 προτάσεις για την εβδομάδα 11-17/1

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 11-17 Ιανουαρίου 2021.

Ιστορίες από Τέχνη - Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το παιδί

Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον – Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού «Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον». Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre, ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Επιλεγμένα βιβλία: «Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα» (Δημήτρης Παναγάκος), «Φαντασία και Μαθηματικά» (Ιωάννης Σταμέλος), «Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα» (Λέλα Στρούτση).

Τετάρτες: 13/1, 20/1 ,27/1, 3/2, 10/2, 17/2
Πέμπτες: 11/2, 18/2, 25/2,  4/3, 11/3, 18/3
‘Ωρα: 17:30
Για προεγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Webinar για εφήβους – Ίδρυμα Ωνάση

Φώτο: Σταύρος Πετρόπουλος

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Πέμπτες, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου και 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, το webinar για εφήβους «Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Ευαισθητοποίηση, Ενημέρωση και Ενεργοποίηση Εφήβων. Όλες οι νέες και οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και βιωματικά, μέσα από συζήτηση, εισηγήσεις, καταγραφή ημερολογίου, δημιουργία ιστοριών, κουίζ και κοινή αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Επίσης, όλες και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας, όπου θα υπάρχει χώρος για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, πραγματικές ή φανταστικές. Στην τελευταία συνάντηση, τα υλικά της ομάδας θα εξερευνηθούν θεατρικά μέσω αυτοσχεδιασμών και παιχνιδιών.

Πέμπτη 14/1 | 18:00 – 19:30
Έφηβοι 14-16 ετών | Δωρεάν
Πληροφορίες — Κρατήσεις: [email protected]
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μια Ιστορία για το Σαββατοκύριακο: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να περάσουν ένα μαγευτικό πρωινό με τον συγγραφέα Κώστα Χαραλά και το βιβλίο του «Μάγια Χουζούρια» το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, στις 11 το πρωί.  Ο Ντέμης έχει σοβαρό πρόβλημα με τον ύπνο. Ποτέ δεν καταφέρνει να ξυπνήσει στην ώρα του για το σχολείο. Λίγος ελεύθερος χρόνος με τη γιαγιά στο πάρκο αρκεί για να βρεθεί η λύση και να αλλάξει τον τρόπο που ο Ντέμης και η οικογένειά του βάζουν προτεραιότητες και οργανώνουν τον χρόνο τους. Ο Κώστας Χαραλάς αφηγείται την ιστορία του Ντέμη και προτείνει μία δραστηριότητα για να συνδυάσετε την ανάγνωση του βιβλίου με το παιχνίδι.

Σάββατο 16/1 | 11:00 π.μ.
Δωρεάν
Για παιδιά από 5 ετών και τους γονείς τους.
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

Ήρωες Παντός Καιρού: Εργαστήρι για παιδιά 9-12 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, στις 17:30, τη σειρά δημιουργικών online εργαστηρίων για παιδιά, «Ήρωες Παντός Καιρού». Ηρακλής, Αχιλλέας, Ρομπέν των Δασών, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Νέλσον Μαντέλα, Μητέρα Τερέζα, Χάρι Πότερ, Σούπερμαν, Γιάννης Αντετοκούμπο. Μέσα από σύντομες παρουσιάσεις-συζητήσεις, τα παιδιά θα δουν τα χαρακτηριστικά των ηρωικών προτύπων και θα σχεδιάσουν, με τη δική τους φαντασία, μυθικούς, ιστορικούς, λογοτεχνικούς ή και καθημερινούς ήρωες ακολουθώντας τις τεχνικές που υπάρχουν στα κόμικς.

Σάββατο 16/1 | 17:30
Μέσω zoom | Ελεύθερη συμμετοχή
Για παιδιά 9-12 ετών
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Δεύτερη online συνάντηση: Σάββατο 16/1 στις 17:00, «Τα πολύχρωμα τοπία του Ted Harrison».

Σάββατο 16/1 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Συμμετοχή εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2021 Ευχές με Παιδικά Γούρια: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά

Η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλούν μικρούς καλλιτέχνες να φτιάξουν το γούρι τους για το 2021. Με απλά υλικά, όπως μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, πολύχρωμα χαρτιά, χρυσόσκονες και κορδέλες ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της τέχνης μέσα από το online εργαστήρι κατασκευής που συντονίζει η Αθανασία Σκληρού, εικαστικός και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Το εργαστήριο πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Κυριακή 17/1 | 12:00 μ.μ.
Ελεύθερη Παρακολούθηση
Απαραίτητη η κράτηση
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον Jeff Koons12.09.2018

Βιβλίο

Πρόσωπα του Ήρωα: Αναγνώσεις – ΚΠΙΣΝ Online

Ο δεύτερος κύκλος των «Αναγνώσεων», της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζεται την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00. Ο Δημήτρης Καταλειφός, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιώς Βουλγαράκη, διαβάζει τον «Ουίλλιαμ Ουίλσον» του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Το συγκλονιστικό διήγημα παρουσιάζει τον βίο ενός αριστοκράτη, ο οποίος κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και παρουσιάζεται στον περίγυρό του με το όνομα Ουίλλιαμ Ουίλσον. Η ζωή του, όμως, αλλάζει δραστικά, όταν ξαφνικά γνωρίζει το alter ego του που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Τετάρτη 13/1 | 19:00
Δωρεάν
Ακούστε την ανάγνωση εδώ.

Ιανός: Ο Δημήτρης Καταλειφός παρουσιάζει το βιβλίου του «Συμπληγάδες Γενεθλίων»

O Iανός και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 18:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του καταξιωμένου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού, «Συμπληγάδες γενεθλίων». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Ξένια Στούκα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Πέμπτη 14/1 | 18:00
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναστασία Παντούση: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την πρωταγωνίστρια της “Έξαψης”12.09.2018

Σεμινάρια

Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης – Fårö – Creative Learning Online

Ο πολιτισιτκός χώρος  Fårö – Creative Learning διοργανώνει από τις 11 Ιανουαρίου 2021 έως τις 22 Μαρτίου 2021, online εργαστήριο τέχνης μέσα από το πρίσμα της γυναικείας χειραφέτησης και των φεμινιστικών θεωριών. Αρχικά εξετάζεται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και τον τρόπο που αυτή αντανακλάται στις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, περφόρμανς κ.α.). Στη συνέχεια, θα παρατηρείται η μεταβαλλόμενη εικόνα της γυναίκας στην Τέχνη από την Αρχαιότητα έως και σήμερα. Εισηγήτρια: Ζωή Δάβαρη.

Δευτέρα 11/1 | 19.00 – 21.00
Δωρεάν | Χωρίς εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου»: Webinars για εκπαιδευτικούς – Ίδρυμα Ωνάση
Online

Φώτο: Πηνελόπη Γερασίμου

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Τρίτες 12, 19, 26 Ιανουαρίου και 2, 9, 16 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, τη σειρά online εργαστηρίων «Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου: Η αφήγηση ως εργαλείο δημιουργικότητας», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ενεργοποιήσει τους μαθητές, προκειμένου να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο τη γνώση; Μέσα από διαφορετικούς δρόμους αφήγησης, οι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας δημιουργούν ένα ατομικό workbook, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν ως εργαλείο στην καθημερινή τους εργασία. Η δημιουργική γραφή, το storytelling και το fan fiction είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους προσέγγισης επιλεγμένων θεμάτων της διδακτέας ύλης.

Τρίτη 12/1 | 18:00 – 19:30
Κόστος: 6€
Πληροφορίες – κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερα εδώ.

Διαλέξεις

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις  – Εβδομάδα 11-17/1 Online

Οι κύκλοι των online διαλέξεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2021 και θα πραγματοποιηθούν, live streaming, μέσω zoom. 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2021, 20:00 – 22:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Το γένος των γυναικών: Ελένη, Μήδεια, Κλυταιμνήστρα, Φαίδρα, Ηλέκτρα, Αντιγόνη». 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, τη διάλεξη του Στέλιου Ράμφου «Προϊστορία και ιστορία της Παλιγγενεσίας (A’ μέρος)». Τέλος, 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Ματθαίου Γιωσαφάτ «Ο γάμος και τα προβλήματά του».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το αίνιγμα του Μανουήλ Πανσέληνου» – Rembrandt and The Cat Online

Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat διοργανώνει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, την online διάλεξη «Το αίνιγμα του Μανουήλ Πανσέληνου», με εισηγητή τον Τάσο Παπαδόπουλο. Στις Καρυές του Αγίου Όρους βρίσκονται οι τοιχογραφίες του Πρωτάτου, το απαράμιλλο επίτευγμα της Παλαιολόγειας Αναγέννησης, που η παράδοση αποδίδει στον Μανουήλ Πανσέληνο. Το όνομα του Πανσέληνου έκτοτε έχει συνδεθεί με ότι πιο υψηλό έχει να επιδείξει η βυζαντινή τέχνη. Ο Πανσέληνος δεν είναι απλά ένας ζωγράφος αλλά ένας μύθος της βυζαντινής ζωγραφικής παράδοσης. Στη συνάντηση θα τεθεί το καίριο ερώτημα: Υπήρξε ποτέ ο Μανουήλ Πανσέληνος; Κι αν όχι ποιος ή ποιοι μεγαλοφυείς καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν τις μοναδικές τοιχογραφίες του Πρωτάτου;

Τρίτη 12/1 | 19:00
Κόστος: 7€ | Μέσω zoom
Συμμετοχή: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

[relart 1]

«Οι Συναντήσεις τις Πέμπτης» – Ελληνοαμερικανική Ένωση
Online

Πλάτων Ριβέλλης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο «Φωτογραφικός Κύκλος» παρουσιάζουν τις «Συναντήσεις της Πέμπτης», online και για τον Ιανουάριο του 2021. Στις «Συναντήσεις», ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το  καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του και τις σκέψεις του. Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μαρκολέφα και την Ανθή Μάρα.

Πέμπτη 14/1 | 19:00
Δωρεάν | Χωρίς Εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Βραδινές Βόλτες» – Support Art Workers

Η Ομάδα Δικτύωσης των Support Art Workers (SAW NEXUS) διοργανώνει τις «Βραδινές Βόλτες». Μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών ευρείας θεματολογίας με συλλογικότητες, κοινότητες εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Ωριαίες, ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, καθώς και για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά. Η πρώτη «Βραδινή Βόλτα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, απ’ τις 22.00 έως τις 23.00, μέσω της facebook σελίδας των Support Art Workers. Πρώτ@ καλεσμέν@ τους θα είναι τα ActiVista, Angel Seemen, Raw bee Candles και (πρώην) Space, μέλη των Drag Sabbat, της πρώτης κινηματικής και καλλιτεχνικής drag συλλογικότητας στην Ελλάδα.

Πέμπτη 14/1 | 22:00
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη: Διαδυκτιακές διαλέξεις που ξεκινούν τον Ιανουάριο12.09.2018

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b