MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το «Δείπνο ηλιθίων» σε έξι online streaming παραστάσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Δείπνο Ηλιθίων, η sold out παράσταση των πέντε τελευταίων ετών, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Κάππα, θα προβληθεί διαδικτυακά για έξι μοναδικές μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Το Δείπνο Ηλιθίων (Le Dîner des Cons) γράφτηκε από τον Φρανσίς Βεμπέρ το 1993. Έκανε πρεμιέρα στο Théâtre des Variétés τον Σεπτέμβριο του 1993 και έμεινε στο ρεπερτόριο του θεάτρου μέχρι τον Ιανουάριο του 1996. Τους κεντρικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Jacques Villeret (ως Φρανσουά Πινιόν) και Claude Brasseur (ως Πιερ Μπροσάν).

Το 1998 έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Βεμπέρ με πρωταγωνιστές τον Jacques Villeret (στον ρόλο και πάλι του Φρανσουά Πινιόν) και τον Thierry Lhermitte (ως Πιερ Μπροσάν), κάνοντας τεράστια επιτυχία (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια). Η ταινία τιμήθηκε επίσης με μία σειρά από βραβεία César και Lumières.

Έκτοτε, το έργο ανεβαίνει συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αρκετές είναι και οι κινηματογραφικές του μεταφορές. Εκδοχές του ήρωα του Βεμπέρα, Φρανσουά Πινιόν υπάρχουν και σε προηγούμενα αλλά και σε επόμενα έργα του.

Η υπόθεση

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; Ο ευρών αμειφθήσεται!

 Κάθε προβολή θα μένει ανοιχτή για 4 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό πρέπει να κάνουν την αντιστοίχιση με την τοπική τους ώρα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου, Δημήτρης Μαυρόπουλος

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€
Παραστάσεις: Σάββατο 9 Ιανουαρίου, 11:00, 17:00, 21:00, Κυριακή 10 Ιανουαρίου,11:00, 17:00, 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/deipno-ilithion/
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
Αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα: 14 προτάσεις για θέατρο, μουσική και σινεμά
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2026: Χορός, θέατρο και περφόρμανς – Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ παραστατικών τεχνών
Εκδηλώσεις
Νέα εποχή στο Θέατρο Αποθήκη: Ένα πολύμορφο τοπίο παράλληλων δράσεων με αφετηρία τους «Δίκαιους»
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Νέες ημερομηνίες παραστάσεων για την εκρηκτική σύμπραξη Μπισμπίκη – Κιτσοπούλου
Εκδηλώσεις
Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Θεατρικά Νέα
Αίας, η τρέλα: Η παράσταση-σταθμός του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Άττις
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; Οι πρεμιέρες που δεν χάνονται αυτή την εβδομάδα
Θεατρικά Νέα
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον “Ορφέα” στη Λυρική Σκηνή
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Θεατρικά Νέα
Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου