MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Από τον Έλβις Πρίσλεϊ έως την Αρίθα Φράνκλιν: Οι 10 μουσικές βιογραφίες που θα δούμε το 2021

Το Χόλιγουντ ετοιμάζει πυρετωδώς τις μουσικές βιογραφίες σπουδαίων καλλιτεχνών που έγραψαν ιστορία!

Ευθυμία Πουλάδη | 11.12.2020

Το «Bohemian Rhapsody», η μουσική βιογραφία για τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, έσπασε ταμεία και κατέκτησε τέσσερα βραβεία Όσκαρ το 2018. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε το «Rocketman», που εξιστορούσε την ζωή και καριέρα του Έλτον Τζον και έλαβε πολύ θερμές κριτικές. Φέτος, είδαμε διαδικτυακά το «Stardust», που αφορούσε την καριέρα του Ντέιβιντ Μπόουι στην Αμερική, ωστόσο αυτό δεν πήρε και πολύ καλές κριτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFreddie Mercury: Πώς ο θρύλος των Queen έγινε το απόλυτο είδωλο της ροκ12.09.2018

Το Χόλιγουντ αγαπά τις μουσικές βιογραφίες και ετοιμάζει πυρετωδώς νέες ταινίες αφιερωμένες σε σπουδαίους καλλιτέχνες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Από τον Έλβις Πρίσλει και την Αρίθα Φράνκλιν, έως τον Τζον Λένον και τον Μπομπ Μάρλει, δείτε ποιες είναι οι 10 νέες ταινίες που θα δούμε το 2021 είτε στα σινεμά (όσα είναι ανοιχτά τότε), είτε διαδικτυακά.

Amy Winehouse

Η Alison Owen και η Debra Hayward της Monumental Pictures ετοιμάζουν μια ταινία για τη ζωή της σπουδαίας Amy Winehouse, που έφυγε άδικα, σε νεαρή ηλικία. Θα συνεργαστούν με τον πατέρα της Winehouse, τον Mitch, ο οποίος δήλωσε ότι «η στιγμή τώρα είναι σωστή». Δεν έχει οριστεί ακόμα καστ για την ταινία.

Aretha Franklin

Πριν από τον θάνατό της το 2018, η Aretha Franklin επέλεξε την Jennifer Hudson για να την ενσαρκώσει στην ταινία. Η βιογραφική ταινία «Respect» θα ακολουθεί την Βασίλισσα της soul μουσικής από το τραγούδι στην παιδική χορωδία του πατέρα της, μέσω της ταραχώδους, πολιτιστικής επανάστασης στη δεκαετία του 1960, στην αρχή της καριέρας της και στον δρόμο για να γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο. Ο Tommy Liesl σκηνοθετεί την ταινία με σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ, Callie Khouri.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τζένιφερ Χάντσον θα ενσαρκώσει την Αρίθα Φράνκλιν σε νέα ταινία12.09.2018

The Bee Gees

H Paramount απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα στην οικογενειακή περιουσία των Maurice, Robin και Barry Gibb και της ντίσκο μπάντας «The Bee Gees» και ετοιμάζει μια ταινία για την καριέρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBee Gees: Έρχεται νοσταλγικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του συγκροτήματος12.09.2018

Bob Marley

Ο γιος του Bob Marley, Ziggy, είναι παραγωγός στη βιογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη ζωή του εμβληματικού τραγουδιστή της reggae με την Paramount Pictures. Ο Τζαμαϊκανός Marley ήταν καταλυτικός παράγοντας στην γνωριμία του mainstream κοινού με την παράδοση της reggae μουσικής σε όλο τον κόσμο και βοήθησε να αλλάξει το τοπίο της μουσικής πριν πεθάνει από καρκίνο σε ηλικία 36 ετών.

Boy George

Η MGM ανέλαβε τη παραγωγή μιας βιογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους για τη ζωή του Boy George, του επιβλητικού και χαρισματικού frontman του ποπ συγκροτήματος Culture Club. Ο Sacha Gervasi («Anvil: The Story of Anvil») γράφει και σκηνοθετεί την ταινία που θα παρουσιάσει την παιδική ηλικία του τραγουδιστή σε μια ιρλανδική οικογένεια εργατικής τάξης, έως την διεθνή επιτυχία του ως σόλο καλλιτέχνης.

Celine Dion

Η Valérie Lemercier θα πρωταγωνιστήσει και θα σκηνοθετήσει τη ταινία «The Power of Love», εμπνευσμένη από τη ζωή και την καριέρα της Καναδής σούπερ σταρ Celine Dion, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης τα τραγούδια της. Η ταινία θα είναι στη γαλλική γλώσσα.

Elvis Presley

Ο σκηνοθέτης του «Moulin Rouge», Baz Luhrmann, επικεντρώνεται σε μια ακόμα βιογραφική ταινία χωρίς τίτλο για τη ζωή του Elvis Presley στην Warner Bros., με τον Tom Hanks ως «συνταγματάρχη Tom» Parker και τον Austin Butler ως Βασιλιά του Ροκ εν Ρολ. Tα γυρίσματα πραγματοποιούνται στην Αυστραλία.

John Lennon και Yoko Ono

Ο σεναριογράφος του «Bohemian Rhapsody», Anthony McCarten, έγραψε το σενάριο για μια βιογραφία χωρίς τίτλο σχετικά με το ειδύλλιο μεταξύ του John Lennon και της Yoko Ono, μαζί με τον ακτιβισμό και τους αγώνες τους για ειρήνη. Η ίδια η Ono ενέκρινε την ιστορία, αφού ο παραγωγός Josh Bratman άσκησε πιέσεις για να τη φέρει στην μεγάλη οθόνη. Ο Jean Marc Vallée («Big Little Lies», «Dallas Buyers Club») σκηνοθετεί την ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJohn Lennon: Τι πίστευε το “σκαθάρι” για την επανένωση των Beatles;12.09.2018

Madonna

Μετά από ένα σενάριο με τίτλο «Blond Ambition» για τη ζωή της Madonna που έφτασε στη Μαύρη Λίστα, η Μαντόνα είπε ότι μόνο εκείνη μπορούσε να αφηγηθεί την ιστορία της. Χρόνια αργότερα, η ίδια θα σκηνοθετήσει την ταινία για την ιστορία ζωής της, και έγραψε ακόμη και το σενάριο μαζί με τον σεναριογράφο του «Juno», Diablo Cody. Το έργο βρίσκεται σε παραγωγή της Universal και λέγεται πως τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ανερχόμενη Τζούλια Γκάρνερ του «Ozark».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Madonna γράφει και σκηνοθετεί ταινία για τη ζωή της12.09.2018

Whitney Houston

Η Sony απέκτησε τα δικαιώματα στη βιογραφική ταινία σχετικά με τη ζωή της μοναδικής Whitney Houston, η οποία θα σκηνοθετηθεί από τη Stella Meghie, με σενάριο από τον Anthony McCarten του «Bohemian Rhapsody». Η ταινία καλύπτει την πορεία της ως ερμηνεύτρια, την συμμετοχή της στο «The Bodyguard», πλάι στον Κέβιν Κόστνερ και την ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου στο Super Bowl του 1991, ενώ καταλήγει στον τραγικό θάνατό της.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b