MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πώς ένας φωτορεπόρτερ άλλαξε τη ζωή παιδιών στο Μπαγκλαντές

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ GMB Akash άλλαξε τη ζωή πολλών παιδιών από το Μπανγκλαντές, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να τα στηρίζει οικονομικά, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

παιδικής εργασίας
Monopoli Team

Το σχολείο σε όλο τον κόσμο θεωρείται ως κάτι δεδομένο για πολλά παιδιά, αλλά όχι στο Μπαγκλαντές. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια παιδιά έπρεπε να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα και αναγκάστηκαν να εργαστούν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους από πολύ μικρή ηλικία. Συχνά κινδυνεύουν από προβλήματα υγείας ή πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, αλλά το πιο σημαντικό, χάνουν το λαμπρό μέλλον τους και το δικαίωμα να βιώσουν την παιδική τους ηλικία.

Ένας βραβευμένος φωτορεπόρτερ, ο GMB Akash, με έδρα τη Ντάκα του Μπαγκλαντές, χρησιμοποιεί τη φωνή του για να αναδείξει τη ζωή και τις ιστορίες των περιθωριοποιημένων ανθρώπων της πατρίδας του. Ασχολείται με υποθέσεις παιδικής εργασίας στο Μπανγκλαντές για πάνω από 15 χρόνια, αλλάζοντας προς το καλύτερο τις ζωές παιδιών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν γρήγορα την παιδική τους ηλικία.

Ο φιλάνθρωπος φωτορεπόρτερ με δικά του έξοδα, έχει σαν στόχο να απαλλάξει τα παιδιά από την εξαντλητική τους ρουτίνα στην εργασία και να τα στείλει στο σχολείο. Αποστολή του είναι να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών που φωτογραφίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανία: Φέτος τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης συναντά τα παιδιά μέσω…Zoom12.09.2018

Στις παρακάτω φωτογραφίες θέλει να δείξει το πριν και το μετά των παιδιών, αφότου μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο.

 1. παιδικής εργασίας

2. παιδικής εργασίας

3. παιδικής εργασίας

Ο Akash σε συνέντευξή του ανέφερε τη φράση του Άγγλου κωμικού Paul Shane Spear: «Ως ένα άτομο, δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο ενός ατόμου.» Μέχρι τώρα, ο GMB Akash έχει φέρει 30 παιδιά στο σχολείο και ελπίζει να μπορέσει να φέρει περισσότερα προσεχώς. «Εγώ προσωπικά χορηγώ την εκπαίδευση σε εκατοντάδες παιδιά με το δικό μου εισόδημα, επειδή τα μορφωμένα παιδιά είναι το μέλλον μας», λέει ο ίδιος.

4. παιδικής εργασίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρχεται το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό για παιδιά12.09.2018

5. παιδικής εργασίας

6. παιδικής εργασίας

7.

Το να πείσει τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο δεν ήταν πάντα εύκολο για τον GMB Akash. Τα παιδιά συχνά φορτώνονται το βάρος της υποστήριξης της οικογένειας στους ώμους τους, αναγκασμένα να κάνουν ανεπαρκώς αμειβόμενες και επικίνδυνες δουλειές.

«Προκειμένου να φέρω εργαζόμενα παιδιά στο σχολείο, έπρεπε να πηγαίνω πολλές φορές από πόρτα σε πόρτα ζητώντας από τους γονείς να τα στείλουν στο σχολείο. Τελικά, μπόρεσα να πείσω μερικούς από τους γονείς για τη σημασία της εκπαίδευσης. Τους παρακίνησα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Για αυτό, έπρεπε να αναλάβω όλη την οικονομική ευθύνη για αυτά τα παιδιά.» δήλωσε ο Akash, συμπληρώνοντας πως έπρεπε «επίσης να αποζημιώνω τους γονείς οικονομικά για τα χρήματα που θα κέρδιζαν κάθε μήνα αν είχαν δουλέψει (τα παιδιά) αντί να πηγαίνουν στο σχολείο».

8.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς νιώθει ένα παιδί όταν του φωνάζουμε;12.09.2018

9.

10.

11.

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ προσφέρει, επίσης, εκατοντάδες υποτροφίες κάθε χρόνο. «Έως 200 φοιτητές έχουν λάβει υποτροφίες μου μέχρι τώρα. Χωρίς την χρηματοδότηση, θα ήταν αδύνατο να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα!»

12.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡούντολφ, ο τραγουδιστής της όπερας – παράσταση για παιδιά μέσω livestreaming12.09.2018

Πηγή: Bored Panda

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b