MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σοφία Κόπολα: Τι απαντά στις αρνητικές κριτικές που δέχτηκε για τον «Νονό 3»;

Τριάντα χρόνια μετά από τη στιγμή που προβλήθηκε το τελευταίο μέρος της τριλογίας του «Νονού», η κόρη του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, Σοφία Κόπολα, απαντά στις κριτικές που δέχτηκε για την ερμηνεία της.

Monopoli Team

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου μέρους της θρυλικής τριλογίας του «Νονού», που άφησε εποχή στον κινηματογράφο.

Το τελευταίο μέρος επικεντρώνεται στην οικογένεια του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο), τα μέλη της οποία βλέπουμε πλέον σε μεγαλύτερη ηλικία. Στους πρωταγωνιστικό ρόλο της κόρης Μαίρη Κορλεόνε, είδαμε την πραγματική κόρη του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, Σοφία Κόπολα.

Η ερμηνεία της είχε αρκετά άσχημη αποδοχή από τους κριτικούς και το κοινό, που την χαρακτήριζαν ως «ερασιτεχνική», «ξύλινη» και «χωρίς συναισθήματα», ενώ πολλοί υποστήριξαν πως «κατέστρεψε» την ταινία.

Πως επιλέχθηκε η Σοφία Κόπολα για τον ρόλο;

Ο ρόλος αρχικά είχε δοθεί στην Γουαϊνόνα Ράϊντερ, η οποία όμως αρρώστησε μόλις έφτασε στη Ρώμη για τα γυρίσματα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρότζεκτ. Ύστερα, ο ρόλος προτάθηκε στην Μαντόνα και την Τζούλια Ρόμπερτς, όμως ο Κόπολα σκέφτηκε πως η Σοφία θα ήταν ιδανική για τον ρόλο.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και η κόρη του, Σοφία Κόπολα, στα γυρίσματα της ταινίας

«Η εταιρεία παραγωγής Paramount είχε μια λίστα με πολλές καλές ηθοποιούς που ήταν ηλικιακά μεγαλύτερες από ό,τι ένιωθα ότι πρέπει να είναι ο χαρακτήρας», δήλωσε ο Κόπολα για την αντικατάσταση της Ράϊντερ. «Ήθελα μια έφηβη. Μου άρεσε το υγιές, φρέσκο πρόσωπό της».

Η απάντηση της Σοφίας Κόπολα στα σχόλια που δέχτηκε

«Ο πατέρας μου δεχόταν μεγάλη πίεση και εγώ τον βοηθούσα. Υπήρχε αυτός ο πανικός και πριν το καταλάβω, βρέθηκα σε μια καρέκλα μακιγιάζ στα στούντιο Cinecittà της Ρώμης, έχοντας βαμμένα τα μαλλιά μου… Δεν έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά. Ήμουν σε ηλικία όπου θα δοκίμαζα το οτιδήποτε. Απλά το έκανα, χωρίς να το σκεφτώ πολύ».

Η Σοφία είναι μια καταξιωμένη σκηνοθέτης πλέον, βραβευμένη με Όσκαρ

Η καταξιωμένη πλέον σκηνοθέτις αρνήθηκε να αφήσει τις αρνητικές κριτικές να μειώσουν την αξία της, παρόλο που αναγκάστηκε να κάνει περιοδείες για την προώθηση της ταινίας στο κόσμο. «Ήταν ντροπιαστικό να το με πετάνε στα θηρία με τέτοιο τρόπο», δήλωσε η Σόφια. «Αλλά δεν ήταν το όνειρό μου να γίνω ηθοποιός, οπότε δεν στενοχωρήθηκα. Είχα άλλα ενδιαφέροντα. Δεν με κατέστρεψε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Γουές Άντερσον έως τον Ντέιβιντ Λιντς: Πώς θα έμοιαζαν τα γραφεία επτά κορυφαίων σκηνοθετών;12.09.2018

«Μου έμαθε ότι ως δημιουργικό άτομο, πρέπει να δημοσιοποιείς τη δουλειά σου», πρόσθεσε η Σόφια. «Σε σκληραίνει. Ξέρω ότι είναι κλισέ, αλλά μπορεί να σε κάνει πιο δυνατό». Αυτές τις μέρες, η Σοφία το θεωρεί διασκεδαστικό ότι η ερμηνεία της συνεχίζει να εμφανίζεται στα ΜΜΕ. Η κόρη της την ενημέρωσε για ένα άρθρο στο διαδίκτυο που κατατάσσει το θάνατο της Μαίρη στη ταινία ως «την χειρότερη σκηνή θανάτου στην ιστορία των ταινιών». «Ω Θεέ μου, μετά από τόσα χρόνια, ακόμα το σχολιάζουν!», σχολιάζει η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ο Νονός»: Η τρίτη ταινία επανακυκλοφορεί σε νέα εκδοχή και με διαφορετικό τέλος12.09.2018

Νέα έκδοση της ταινίας

Η Paramount θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά σε πλατφόρμες, τη νέα έκδοση της τελευταίας ταινίας του «Νονού», που επιμελήθηκε αποκλειστικά ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, στις 8 Δεκεμβρίου. Η νέα έκδοση, που θα διαθέτει νέο μοντάζ και φινάλε, φρόντισε να βελτιώσει την ερμηνεία της Σοφία Κόπολα ως Μαίρη Κορλεόνε.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b