MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Haunting Of Bly Manor: Όσα ξέρουμε για το ενδεχόμενο sequel που θα μας κόψει την ανάσα

Από τα πρώτα πέντε κιόλας λεπτά η αγαπημένη σειρά τρόμου έδωσε ένα σημαντικό στοιχείο για ένα πιθανό sequel που θα μας καθηλώσει.

Haunting of Bly Manor
Monopoli Team

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του «Haunting of Hill House» και του «Haunting Of Bly Manor». Κι όμως, οι λάτρεις των δύο αυτών σειρών τρόμου του Netflix, ανυπομονούν ήδη για μία ακόμα σειρά, και -γιατί όχι- ακόμα και για ένα επερχόμενο σίκουελ.

Για καλή μας τύχη, λοιπόν, φαίνεται ότι ο δημιουργός των σειρών, Μάικ Φλάναγκαν, άφησε να υπονοηθεί ότι υπάρχει χώρος για ένα σίκουελ. Πιο συγκεκριμένα, στο «Haunting Of Bly Manor» ή αλλιώς «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάϊ», «προδόθηκε» ένα στοιχείο για την πλοκή της επόμενης σειράς του δημιουργού.

Είναι γνωστό πως ο Φλάναγκαν εμπνεύστηκε τις δύο αγαπημένες σειρές τρόμου από λογοτεχνικά θρίλερ: το «Δαίμονες του Χιλ Χάουζ» από το ομότιτλο μυθιστόρημα του 1959, της Shirley Jackson και το «Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάϊ» από το μυθιστόρημα του 1989 “The Turn of the Screw” του Henry James. Η ερώτηση που μας απασχολεί λοιπόν είναι εξής: Σε ποιο μυθιστόρημα θα βασιστεί η επόμενη σειρά του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑParanormal: Βρήκαμε το νέο “Haunting of Bly Manor” στο Netflix12.09.2018

Όσα ξέρουμε για μία ενδεχόμενη τρίτη σειρά

Αναμένουμε λοιπόν ότι ο Φλάναγκαν θα διατηρήσει την επιτυχημένη συνταγή που ακολούθησε στις δύο προηγούμενες σειρές και θα βασίσει το σίκουελ σε βιβλίο κάποιου εμβληματικού συγγραφέα του είδους. Θα είναι, όμως, βιβλίο του Χένρι Τζέιμς για ακόμα μια φορά; Το πρώτο επεισόδιο της Έπαυλης Μπλάϊ «The Great Good Place» έκανε μια σημαντικότατη νύξη περί αυτού μέσα στα πρώτα κιόλας πέντε λεπτά!

Σίγουρα, οι ταλαντούχοι συγγραφείς του είδους με παρόμοιο λογοτεχνικό περιεχόμενο είναι πολλοί. Το ταλέντο τους φυσικά αναγνωρίζει και ο Φλάναγκαν, με μία πλούσια φιλμογραφία που περιλαμβάνει ακόμα και έργα του Stephen King, όπως το «Doctor Sleep» και το «Gerald’s Game».

Ενώ, λοιπόν, οι πρώτες φήμες έκαναν λόγο για σειρά βασισμένη στο έργο του Edgar Allan Poe, το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σειράς των «Δαιμόνων» φάνηκε να υπαινίσσεται ένα άλλο πρόσωπο. Πρόκειται για την Σάρλοτ Μπροντέ και το τρίτο και τελευταίο μυθιστόρημα της, «Villette» («Βίλα»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ σπουδαία Charlotte Bronte & η διαχρονικότητα της «Jane Eyre»12.09.2018

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο Ηaunting of Bly Manor και στο Villette

Όπως είδαμε η πρώτη νύξη για το “Villette” έγινε τα πρώτα πέντε λεπτά του πρώτου επεισοδίου της σειράς, όπου οι επισκέπτες του γάμου μιλούν για το στοιχειωμένο κάστρο, στο οποίο διαμένουν, και αφηγούνται μία ιστορία που θυμίζει πολύ την υπόθεση του “Villette”.

Συγκεκριμένα, το “Villette” λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι -όπως ήταν παλιότερα το κάστρο του γάμου- και μιλάει για μια καλόγρια που θάφτηκε ζωντανή σε αυτό, επειδή έσπασε τον όρκο αγνότητάς της. Έτσι, το φάντασμα της καλόγριας, Justine Marie, καταδιώκει την πρωταγωνίστρια Lucy Snowe. Καλόγρια όμως στοιχειώνει και το κάστρο στους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”, όπως μαθαίνουμε από τους επισκέπτες.

Haunting of Bly Manor

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο στοιχείο του “Villette” που μας παραπέμπει στους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”, αφού κεντρικός θεματικός άξονας της σειράς είναι η αγάπη και η απώλεια αγαπημένων προσώπων. Έτσι, και στο μυθιστόρημα του 1853, η Lucy ακούει πως θα ξανασμίξει με αυτόν που αγαπά πραγματικά στον θάνατο. Μάλιστα, η τελευταία σκηνή της σειράς μας παραπέμπει ακριβώς σε αυτή την ιδέα του μυθιστορήματος της Μπροντέ, δηλαδή πως ένα άτομο θα σμίξει και πάλι με την αληθινή του αγάπη μετά θάνατον.

Όπως βλέπουμε λοιπόν τα δύο αυτά έργα έχουν αρκετές ομοιότητες, αφού και τα δύο εξελίσσονται μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας και μιλούν για ιστορίες αγάπης, σημαδεμένες από φαντάσματα του παρελθόντος. Χωρίς λοιπόν να αποκλείουμε τον Edgar Allan Poe από τώρα, ποντάρουμε στο μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπρότνε «Villette», ως την πιθανότερη πηγή μιας ενδεχόμενης τρίτης σεζόν, που θα μας κόψει και πάλι την ανάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο σινεφίλ είσαι; Τσέκαρε τις γνώσεις σου στο σινεμά και κέρδισε δωρεάν συνδρομή στο CINOBO12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b