MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Paranormal: Βρήκαμε το νέο “Haunting of Bly Manor” στο Netflix

Μόλις έναν μήνα μετά την κυκλοφορία της αγαπημένης σειράς τρόμου “The Haunting of Bly Manor” («Δαίμονες της Έπαυλής Μπλάι»), το Netflix παρουσίασε μια ισάξια σειρά, το «Paranormal».

Monopoli Team

Τελειώσατε τους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι” και ήδη ψάχνετε στο Netflix μία ισάξια ιστορία τρόμου; Τότε σας έχουμε τη λύση, αφού μία αιγυπτιακή σειρά, ονόματι “Paranormal” θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί μέρος της ανατριχιαστικής σειράς που μας κράτησε ξάγρυπνους τους προηγούμενους μήνες.

Αυτή η σειρά κυκλοφόρησε μόλις στο Netflix, έναν μήνα μετά τους «Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι» και όλοι μιλούν για το πόσο πολύ μοιάζουν αυτές οι δύο σειρές. Το “Paranormal” δεν εστιάζει φυσικά σε μία στοιχειωμένη έπαυλη, αν και περιλαμβάνει μία παρόμοια ιστορία, καθώς και πολλά άλλα ανατριχιαστικά γεγονότα.

Αυτό που μας κέρδισε στην νέα αυτή σειρά, όμως, δεν είναι μόνο η ομοιότητα της με τους “Δαίμονες”. Στο Paranormal είδαμε όλα αυτά τα στοιχεία των παλιών καλών ψυχολογικών θρίλερ, που σπάνια βλέπουμε πλέον σε σειρές τρόμου. Και φυσικά είδαμε την πιο αγωνιώδη ακολουθία lucid dreaming -δηλαδή συνειδητών ονείρων – σε σειρά του 2020.

Ας δούμε όμως για αρχή ακριβώς τους λόγους, που το “Paranormal” θεωρείται το νέο “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 all time classic ταινίες επιβίωσης για στιγμές… μεγάλης αγωνίας12.09.2018

Μία σειρά για τους λάτρεις των καλών θρίλερ

Όπως είπαμε, το “Paranormal” είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγάπησαν τους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”. Ενώ οι “Δαίμονες” επικεντρώνονται κατά βάση σε flashback του 1987, το “Paranormal” τοποθετείται στη δεκαετία του ’60,με περιστασιακές αναδρομές στην παιδική ηλικία του πρωταγωνιστή Ριφάτ Ισμαήλ (Αχμέντ Αμίν).

Ο πρωταγωνιστής αιματολόγος-καθηγητής αφηγείται την άτυχη ζωή του, που καταλήγει στο επίκεντρο μιας εθνικής επιδημίας. Ο Ριφάτ αρχικά δεν ασχολείται, καθώς πάντα περιμένει τα χειρότερα (αστείο που ακούμε συχνά στη σειρά). Όταν όμως η σύζυγός του Huwaida (Άγια Σάμαχα) αρρωσταίνει, αναγκάζεται να πάρει δραστικά μέτρα.

Ελπίζοντας να βρει ένα θεραπευτικό φυτό, ο Ριφάτ ταξιδεύει στην Λιβυκή Έρημο με μερικούς φίλους. Παράλληλα, όμως τον στοιχειώνει το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού, της Σιράζ (Ριμ Αμπντ Ελ Καντέρ), από τα παιδικά του χρόνια.

Paranormal

Ο Αχμέντ Αμίν στο ρόλο του καθηγητή αιματολόγου Ριφάτ Ισμαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές είναι οι πιο τρομακτικες ταινίες θρίλερ, σύμφωνα με έρευνα που μετρά τους παλμούς12.09.2018

Μία αιγυπτιακή σειρά για όσους λάτρεψαν τους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”

Κοινός παρονομαστής των δύο σειρών είναι λοιπόν ο ψυχολογικός τρόμος. Στη σειρά του Μάικ Φλάναγκαν στο Netflix, η Ντάνι Κλέιτον (Βικτόρια Πεντρέτι) βλέπει από την αρχή φαντάσματα, ιδίως του πρώην αρραβωνιαστικού της. Η μικρή διαφορά, όμως, εδώ είναι πως το συναισθηματικό τραύμα της Ντάνι δημιουργεί “πνευματικές προβολές”. Στο “Paranormal”, ο Ριφάτ παλεύει επίσης με το παρελθόν, ειδικά με γεγονότα που επηρέασαν την κατάσταση του αδερφού του, Reda (Ρόσντι Ελ Σάμι).

Όσον αφορά τις ανατριχιαστικές στιγμές που τόσο αγαπήσαμε στην “Έπαυλη Μπλαί”, το “Paranormal” δεν υστερεί ούτε εκεί, αναδεικνύοντας τα καλύτερα στοιχεία των ταινιών τρόμου. Χαρακτηριστική μια συγκλονιστική σκηνή, όπου έντομα εκρήγνυνται μέσα από ένα σώμα, ενώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε μια σειρά από αιματηρούς θανάτους, που σχετίζονται με τον “φύλακα” της Λιβυκής σπηλιάς.

Το μόνο πράγμα που μας έλειψε από το “Paranormal” είναι μία δυνατή ιστορία αγάπης, όπως αυτή στους “Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι”. Αυτό βέβαια δικαιολογείται, αφού ο Ριφάτ πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του τους εσωτερικούς του δαίμονες, πριν μπορέσει να ζήσει μία υγιή ρομαντική σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝetflix: 10 ταινίες τρόμου ιδανικές για μια… Halloween βραδιά12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b