MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Γιατί η σκόνη θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός σ’ έναν κλειστό χώρο;

Η σκόνη που μας περιτριγυρίζει δεν είναι μόνο ενοχλητική είναι και επικίνδυνη. Γι’ αυτό μην την υποτιμάτε και πάρτε απόφαση να την εξολοθρεύσετε!

Monopoli Team

Για την ακρίβεια, η σκόνη που συγκεντρώνεται στα σπίτια και σε άλλους κλειστούς (γραφεία, σχολεία, γυμναστήρια, αυτοκίνητα κ.α.), εκθέτει τους ανθρώπους σε μια ευρεία γκάμα τοξικών χημικών ουσιών από διάφορα καθημερινά προϊόντα, όπως αυτά του καθαρισμού. Τα εν λόγω αποκαλύπτει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι περνούν τουλάχιστον το 90% του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους, η νέα μελέτη αναδεικνύει ένα καθόλου αμελητέο πρόβλημα δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚοινωνική κουζίνα από τα σωματεία ηθοποιών και χορευτών12.09.2018

Με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια περιβαλλοντικής και επαγγελματικής υγείας Άμι Ζότα, οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Μίλκεν του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας “Environmental Science & Technology”.

Η επιστημονική ομάδα προέβη σε αξιολόγηση 27 σχετικών μελετών ενώ εντόπισε τα δέκα συχνότερα τοξικά χημικά που υπάρχουν στην οικιακή σκόνη και τα οποία συναντώνται στο 90% των δειγμάτων σκόνης. Η Νο 1 στον κατάλογο σε συχνότητα είναι η ουσία DEHP, που ανήκει στην κατηγορία των φθαλικών ενώσεων.

Η Ζότα σχολίασε πως «τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι και ιδίως τα παιδιά εκτίθενται σε καθημερινή βάση σε πολλαπλές χημικές ουσίες, που σχετίζονται με σοβαρά προβλήματα υγείας.».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 10 πιο εντυπωσιακά ποδήλατα στον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b