MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο, από την Κάπα Εκδοτική

Ο συλλογικός τόμος «Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο», αφιερωμένος στον σπουδαίο Σουηδό θεατρικό συγγραφέα, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ
Monopoli Team

Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει στο θεατρόφιλο και το αναγνωστικό κοινό έναν συλλογικό τόμο αφιερωμένο στον κορυφαίο θεατρικό συγγραφέα Αύγουστο Στρίντμπεργκ, με τίτλο  «Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο».

«Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποικίλες επιστημονικές προσεγγίσεις διακεκριμένων εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου από την Ελλάδα και τη Σουηδία, αλλά και μαρτυρίες σημαντικών καλλιτεχνών που αναμετρήθηκαν με τα εμβληματικά θεατρικά έργα του Σκανδιναβού συγγραφέα.

Μέσα από την οπτική της ιστορίας του θεάτρου αλλά και της σύγχρονης σκηνικής πρακτικής, στην έκδοση αποκαλύπτονται πτυχές του στοχασμού του Στρίντμπεργκ, όψεις της καθοριστικής για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού θεάτρου δραματουργίας του, αλλά και πολύτιμες μαρτυρίες για το «Ιντίμα Τεάτερν», το πρωτοποριακό θέατρο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάτι Σμιθ: Πρέπει να κάνεις πολλά βήματα για να κατακτήσεις την ελευθερία12.09.2018

Η έκδοση αποτελεί τα Πρακτικά Διεθνούς Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ελληνική Πρεσβεία στη Σουηδία. Τον τόμο προλογίζουν η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Άννα Ταμπάκη και η Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Μαρία Σεχοπούλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο»
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Κάπα Εκδοτική
Προλογικό Σημείωμα: Άννα Ταμπάκη, Μαρία Σεχοπούλου
Σελίδες: 144
Τιμή εκδότη: 10.80€
Κωδικός προϊόντος: 978-960-628-095-5

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b