MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κοινωνική κουζίνα από τα σωματεία ηθοποιών και χορευτών

Ηθοποιοί, χορευτές και καλλιτέχνες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Συλλογικής Κουζίνας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

«Στην “ασώματη” κοινωνία που μας έχει επιβληθεί εμείς παρεμβαίνουμε και μεταμορφώνουμε τα σώματα μας σε πομπούς και δέκτες αλληλεγγύης», τονίζουν ηθοποιοί, χορευτές και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Συλλογικής Κουζίνας που διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου οι «El Chef» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ), των Support Art Workers, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Δημιουργούμε μια κοινωνική κουζίνα για ανέργους/ες και εργαζόμενους/ες, ντόπιους και μετανάστες, από τον χώρο του πολιτισμού αλλά και κάθε άλλο κλάδο, και καλούμε όλους όσοι/ες το έχουν ανάγκη να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να ωφεληθούν από αυτήν», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙ’m Positive: Πέντε ιστορίες για τη διαφορετικότητα σε μια online συζήτηση από τη Στέγη12.09.2018

Η τροφή ήταν πάντα για τον άνθρωπο άμεσα συνδεδεμένη με το ένστικτο της επιβίωσης. Η μεταμόρφωση της τροφής σε φαγητό αποτελούσε πάντα μια δημιουργική διαδικασία που συμπεριλαμβάνει το σώμα και το πνεύμα. Μια διαδικασία ενωτική. Όταν το σώμα και το πνεύμα καταλαμβάνονται από αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, τα χέρια ανοίγουν και κλείνουν. Ανοίγουν για να προσφέρουν, ανοίγουν για να λάβουν και κλείνουν για ν’ αγκαλιάσουν – έστω κι από μακριά. Κλείνουν στην γροθιά του αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Όσο η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα δαιμονοποιούνται ή και διώκονται στο όνομα της υγείας και της δημοσίας τάξης, εμείς θα απαντάμε με συντονισμένη δράση στο όνομα της ελευθερίας και του ίσου καταμερισμού των αγαθών», τονίζουν οι διοργανωτές και δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 16.00, στην οδό Κάνιγγος 33 (γραφεία ΣΕΗ), όπου και θα προσφέρουν φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό.

Για όσους και όσες δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν μέχρι εκεί, υπάρχει πρόβλεψη για διανομή στον χώρο τους, κατόπιν επικοινωνίας στο [email protected] και στο τηλέφωνο 6937309195. Για τα μέλη του ΣΕΗ και του ΣΕΧΩΧΟ η επικοινωνία μπορεί να γίνει, εναλλακτικά, στα mail των δύο σωματείων, [email protected] και [email protected] αντίστοιχα.

Η κοινωνική κουζίνα είναι μια πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης των Support Art Workers με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού. Τα γεύματα θα μαγειρευτούν από τη συλλογική κουζίνα El Chef.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια μικρή Ελλάδα: Τρίμηνο διαδικτυακό σεμινάριο με τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Κώστα Γάκη12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τα Epstein Files, η τραγωδία στην Χίο και… “ο τζάμπας πέθανε”
Επίκαιρα
Ιράν: Απεργία πείνας ξεκίνησε η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Νάργκες Μοχαμαντί
Επίκαιρα
Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Επίκαιρα
48ωρη απεργία ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας