MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου

Η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 84 ετών, έχοντας διανύσει μία σπουδαία πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Monopoli Team

Η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου με ρόλους στις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Ακόμα ένα δυσάρεστο νέο και μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας. Η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των μεγάλων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Εύα Κοταμανίδου και δασκάλα τόσων ηθοποιών έφυγε τα ξημερώματα…Καλό ταξίδι αγαπημένη μας και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα προσέφερες και κυρίως για το ήθος με το οποίο υπηρέτησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας».

Εύα Κοταμανίδου

Εύα Κοταμανίδου

Λίγα λόγια για την Εύα Κοταμανίδου

Η Εύα Κοταμανίδου γεννήθηκε το 1936 στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε υποκριτική στο Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν κι έκανε λαμπρή καριέρα τόσο στο θέατρο, όσο και στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Πολύ σημαντικοί σταθμοί της καριέρας της αποτέλεσαν οι ρόλοι της στις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου “Ο Θίασος”, “Μεγαλέξαντρος”, “Τοπίο στην Ομίχλη”, “Το Βλέμμα του Οδυσσέα” και “Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει”.

Μερικά από τα θεατρικά στα οποία πρωταγωνίστησε ήταν “Το Πανηγύρι” το 1964 στο Θέατρο Κάρολος Κουν, το “Έξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα” το 1984 στο Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο και “Ο Γυάλινος Κόσμος” το 1999 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυγένιος Ιονέσκο: Ο θεατρικός συγγραφέας που ήξερε να «προβλέπει» το μέλλον12.09.2018

Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις σειρές “Προς Οφρύνιο” του 1984, “Ο Πατούχας” του 1984, “Η Φυλή των Ανθρώπων” του 1995 και τα “Χωρικά Ύδατα” του 1998.

Επιπλέον, είχε ασχοληθεί και με την πολιτική, καθώς είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Συνασπισμό το 1989, ενώ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b