MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Crown: Σκληρή κριτική κατά της σειράς του Netflix για ανακρίβειες στην 4η σεζόν

Για δραματοποίηση των γεγονότων και λάθος απεικόνιση κατηγόρησε ο πρώην βασιλικός γραμματέας τύπου τη δημοφιλή σειρά του Netflix «The Crown».

Monopoli Team

Ο προηγούμενος γραμματέας Τύπου των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ, Dickie Arbiter, ισχυρίζεται πως το “The Crown” (Το Στέμμα) «έχει κατακρεουργήσει» την απεικόνιση βασικών μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Φοβερή “διάβρωση” έχει υποστεί ο ρόλος του πρίγκιπα Καρόλου και σε μικρότερο βαθμό και της πριγκίπισσας Νταϊάνα», είπε ο Arbiter. Και αναρωτιέται αν ήταν αναγκαίο αυτό.

Η τέταρτη σεζόν της επιτυχημένης δραματικής σειράς του Netflix έκανε την πρεμιέρα της μέσα στο Σαββατοκύριακο και αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ 1977-1990. Καλύπτει δηλαδή την πρωθυπουργική θητεία της Σιδηράς Κυρίας Μάργκαρετ Θάτσερ και τον γάμο της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Έμιλι στο Παρίσι: Η πολυσυζητημένη σειρά του Netflix επιστρέφει με νέα σεζόν12.09.2018

Μετά την πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν, το “The Crown” (με τα καταπληκτικά κοστούμια) εξετάστηκε λεπτομερώς για την τυχόν σκόπιμη απεικόνιση επινοημένων σκηνών.

Η Emma Corrin πρωταγωνιστεί ως Λαίδη Νταϊανα Σπένσερ και ο Josh O’Connor ερμηνεύει τον ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου.

Το Στέμμα

Η Emma Corrin και ο Josh O’Connor ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα και Πρίγκιπας Κάρολος, πηγή: Netflix

Η αγανάκτηση της βασιλικής βιογράφου

Τα σχόλια του Arbiter απηχούν εκείνα της βασιλικής βιογράφου Ingrid Seward. Η βιογράφος συγκεκριμένα, πρόσφατα χαρακτήρισε την απόδοση του πρίγκιπα Φιλίππου «τελείως λάθος».

Η Seward δε δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της και για τη δεύτερη σεζόν. Συγκεκριμένα, αποκάλεσε «σκουπίδι» την ιστορία όπου ο Matt Smith στο ρόλο του πρίγκιπα Φιλίππου είχε ερωτική σχέση με μία μπαλαρίνα.

Μια σκηνή που έχει αποδοκιμαστεί ιδιαιτέρως είναι αυτή όπου ο Λόρδος Μαουντμπάττεν (Charles Dance) γράφει ένα γράμμα στον πρίγκιπα Κάρολο, καταδικάζοντας την σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, που τότε ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Το γράμμα, που ο Κάρολος διαβάζει μετά τη δολοφονία του Μαουντμπάττεν από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό το 1979, προειδοποιεί ότι ο πρίγκιπας θα φέρει «καταστροφή και δυστυχία» στη βασιλική οικογένεια, αν συνεχίσει τη σχέση του με την Καμίλα. Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί ποτέ τέτοιο γράμμα.

Ο δημιουργός της σειράς Peter Morgan παραδέχτηκε πως το γράμμα ήταν δική του επινόηση. Διαβεβαίωσε όμως πως οι σχέσεις της σειράς στηρίχτηκαν στην εκ βάθους αναζήτηση της αλήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBorn to Be Murdered: Στο Netflix το θρίλερ που γυρίστηκε στην Ελλάδα12.09.2018

ΠΗΓΗ: Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b