MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γκρέις Κέλι: Η παραμυθένια ζωή μας αδικοχαμένης πριγκίπισσας σε φωτογραφίες

Σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου, γεννήθηκε η πανέμορφη ηθοποιός Γκρέις Κέλι, που αργότερα έγινε πριγκίπισσα του Μονακό, καταφέρνοντας να ζήσει το παραμύθι που ονειρεύονται τα περισσότερα κορίτσια.

Ευθυμία Πουλάδη | 12.11.2020

Η Γκρέις Κέλι είχε μια γεμάτη ζωή που θα ζήλευε κάθε νεαρό κορίτσι και ονειρεύονται πολλές γυναίκες στο κόσμο. Πανέμορφη, πάντα κομψή, σπουδαία ηθοποιός (είχε βραβευτεί και με Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Η Χωριατοπούλα» το 1954), παντρεμένη με τον Πρίγκιπα του Μονακό, μητέρα τριών παιδιών…

Πολλές φορές όμως, η μοίρα παίζει άτιμα παιχνίδια και έτσι η Γκρέις Κέλι έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 52 ετών, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που οδηγούσε το αμάξι με την κόρη της.

Μπορεί να έφυγε νέα, όμως η Γκρέις Κέλι άφησε πίσω της μια αξιόλογη αν και σύντομη καριέρα στον κινηματογράφο, που σημάδεψε με την αριστοκρατική ομορφιά και το ταλέντο της. Γι’ αυτό σήμερα, 12 Νοεμβρίου, τιμούμε την επέτειο γενεθλίων της μ’ ένα φωτογραφικό άλμπουμ από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και της καριέρας της στο Χόλιγουντ.

Σε ηλικία 19 ετών, όταν ξεκινούσε την καριέρα της ως μοντέλο

Η αρχή της καριέρας

Η πρώτη της επιτυχημένη ταινία, το γουέστερν «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Γκάρι Κούπερ (1952)

Από την επόμενη ταινία της, το «Μογκάμπο» του Τζον Φορντ, όπου πρωταγωνιστούσε πλάι στον Κλαρκ Γκέιμπλ και την Άβα Γκάρντνερ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Ναϊρόμπι της Κένιας. Η Κέλι που είχε πλέον γίνει σταρ προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου (1953)

Οι συνεργασίες με τον Χίτσκοκ

Η πρώτη της συνεργασία με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, στη μεταφορά του θεατρικού του Φρέντρικ Νοτ, «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» το 1954.

Επόμενη συνεργασία με τον Χίτσκοκ, στο αριστούργημα «Αυτόπτης Μάρτυρας» δίπλα στον Τζέιμς Στιούαρτ. Ήθελε τόσο να παίξει στη ταινία, που αρνήθηκε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Μάρλον Μπράντο στην κλασική ταινία του Ηλία Καζάν, «Το λιμάνι της αγωνίας».

Τα βραβεία Όσκαρ

‘Οταν κέρδισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου το 1954 για τη ταινία «Η χωριατοπούλα».

Η τρίτη και τελευταία της συνεργασία με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στην ταινία «Το Κυνήγι του Κλέφτη» (1955), όπου σαγηνεύει με τη γοητεία της τον μικροαπατεώνα Κάρι Γκραντ στο ηλιόλουστο Μόντε Κάρλο.

Η ταινία φημίζεται για τα πανέμορφα υπερπαραγωγής κοστούμια που φόρεσε η Κέλι, όπως αυτή η χρυσή τουαλέτα

Η γνωριμία με τον Πρίγκιπα του Μονακό

Την ίδια χρονιά στο φεστιβάλ των Καννών γνώρισε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ του Μονακό, με τον οποίον κράτησε για μήνες επικοινωνία. Εδώ βλέπουμε την πρώτη τους χειραψία, όταν τους ζήτησαν να ποζάρουν μαζί για ένα περιοδικό.

Βασιλικοί αρραβώνες (1956)

Η τελευταία της ταινία πριν το γάμο με τον πρίγκιπα Ρενιέ, «Υψηλή Κοινωνία» (1956), στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Μπινγκ Κρόσμπι.

Αποχαιρετώντας το Χόλιγουντ για πάντα. Εδώ επιβιβάζεται στο αεροπλάνο που θα την μετέφερε στο Μονακό από τη Νέα Υόρκη, για να γίνει Πριγκίπισσα (1956)

Μια παραμυθένια ζωή

Το εμβληματικό δαντελένιο νυφικό και ο παραμυθένιος γάμος με τον Ρενιέ Γ’ του Μονακό (1956)

Από την επίσκεψη τους στον Λευκό Οίκο, όπου γνώρισαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι και την Τζάκι Κένεντι (1961)

Το πριγκιπικό ζευγάρι με τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Μαρία Κάλλας στο Μόντε Κάρλο (1963)

Η πριγκίπισσα Καρολίνα και ο πρίγκιπας Αλβέρτος γνωρίζουν τη μικρή τους αδερφή, πριγκίπισσα Στεφανί (1965)

Η βασιλική οικογένεια ποζάρει στο εξοχικό τους στο Μονακό (1969)

Όταν η Κέλι γνώρισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας, στους επίσημους αρραβώνες τους (1981)

Το τραγικό τέλος

Η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία τους, σε χορευτική εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού, λίγο πριν το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην Γκρέις Κέλι (1982).

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στο Μονακό, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στον αυχένα, αλλά επέζησε.

Η κηδεία της Κέλι έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία της ήταν οι πρώην συμπρωταγωνιστές της Τζέιμς Στιούαρτ και Κάρι Γκραντ, ενώ την κηδεία παρακολούθησαν από την τηλεόραση, 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ, που δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, κηδεύτηκε στο πλευρό της το 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣον Κόνερι: Γιατί είναι ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b