MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

MTV EMAs 2020: Οι μεγάλοι νικητές, το κόκκινο χαλί και τα live της “εικονικής” τελετής των ευρωπαϊκών βραβείων

Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, το show πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη έκπληξη στα φετινά MTV EMAs.

Η εντυπωσιακή Alicia Keys στα MTV EMAs
Η εντυπωσιακή Alicia Keys στα MTV EMAs
Monopoli Team

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Μουσικής του MTV, ή αλλιώς MTV EMAs, μάλλον θα είναι τα τελευταία μουσικά βραβεία που θα απονεμηθούν το 2020. Όλα όμως δείχνουν ότι δεν θα είναι τα τελευταία βραβεία που θα πραγματοποιηθούν με την τρέχουσα συνθήκη του κορονοϊού, που αλλάζει τα πάντα, από το κόκκινο χαλί μέχρι και τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, τα φετινά MTV EMAs δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα τεράστιο στάδιο στην Βουδαπέστη, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά μεταδόθηκαν από διάφορες γωνιές του κόσμου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Έτσι, οικοδέσποινες ήταν τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος Little Mix, ενώ στο κόκκινο χαλί είχαμε περιορισμένες εμφανίσεις, από τους λίγους καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν για να τραγουδήσουν ή να παρουσιάσουν κάποιο βραβείο.

Οι live εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα άδειο στάδιο, χωρίς κοινό, ενώ οι νικητές της βραδιάς δεν παρευρέθηκαν στο show, αλλά παρέλαβαν τα βραβεία τους στο σπίτι τους, ευχαριστώντας από εκεί το κοινό.

Παρά τις δυσκολίες, όμως, τα EMAs, όπως τα βραβεία Emmy, τα VMAs και άλλες προηγούμενες διοργανώσεις, κατάφεραν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες και να προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα σε μία βραδιά γεμάτη μεγάλους νικητές, συναρπαστικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, ακόμα πιο συναρπαστικά live και απονομές βραβείων από… το σπίτι.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Όπως αναφέραμε φέτος διοργανώθηκε μία “εικονική” τελετή απονομής, με τους νικητές της βραδιάς να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους στο σπίτι τους, απ’ όπου έδωσαν και τις ευχαριστήριες ομιλίες τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα φετινά βραβεία δεν ήταν συναρπαστικά.

Από τους μεγάλους νικητές των φετινών βραβείων EMAs, λοιπόν, ήταν το K-Pop συγκρότημα BTS, οι οποίοι κέρδισαν τέσσερα από τα πέντε βραβεία, για τα οποία ήταν υποψήφιοι. Συγκεκριμένα, κέρδισαν το Τραγούδι της Χρονιάς, το Καλύτερο Συγκρότημα, Καλύτερης “Εικονικής” Συναυλίας, αλλά και το βραβείο των Καλύτερων Φαν.

Άλλος ένας μεγάλος νικητής της βραδιάς, όμως, ήταν και ο David Guetta, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Μουσικού Electronica και γιόρτασε με ένα απίστευτο DJ Set στα εμβληματικά λουτρά Szechenyi της Βουδαπέστης. Όλα αυτά μία μέρα πριν τα 53α γενέθλια του “Καλύτερου DJ” για το 2020.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@davidguetta and @raye lit up the Budapest sky with a their #MTVEMA performance of #LetsLove!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MTV EMA (@mtvema) στις

Ίσως το πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς, όμως, αυτό του “Καλύτερου Καλλιτέχνη” δόθηκε στην Lady Gaga, που με το νέο της άλμπουμ Chromatica βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή των charts, ενώ με τις ακτιβιστικές της δράσεις προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ “παλιά” Lady Gaga επιστρέφει με ολοκαίνουριο άλμπουμ12.09.2018

Live εμφανίσεις σε ένα άδειο στάδιο

Το μοναδικό κομμάτι της βραδιάς που έμεινε σχετικά αναλλοίωτο -αν εξαιρέσει κανείς την έλλειψη του κοινού- ήταν οι live μουσικές εμφανίσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τους κορυφαίους καλλιτέχνες της χρονιάς σε live ερμηνείες των αγαπημένων μας κομματιών.

Από τα καλύτερα live της βραδιάς δεν θα μπορούσε να λείπει ίσως το πιο “φρέσκο” όνομα των MTV EMAs 2020, η Doja Cat. Με πιο punk διάθεση η Doja Cat ανέβηκε στην σκηνή για να ερμηνεύσει μία… ροκ εκδοχή του μεγάλου της hit “Say So”. Και μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε όσο το πρωτότυπο κομμάτι.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς, όμως, ήταν και ο ράπερ Da Baby, ο οποίος ερμήνευσε τρείς επιτυχίες του, για να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας. Ο Da Baby ερμήνευσε το “Rockstar”, το “Blind” και το “Practice”, με κάθε τραγούδι όμως να λέει και μια διαφορετική ιστορία αστυνομικής βίας, από την σύλληψη και το δικαστήριο, μέχρι και την στιγμή που πρέπει να εξηγηθεί στα ΜΜΕ.

Ακόμα ένας αγαπημένος μας καλλιτέχνης που ανέβηκε στην σκηνή των MTV EMAs ήταν ο Sam Smith, ο οποίος ερμήνευσε ένα άκρως συγκινητικό cover του “Diamonds” και τραγούδησε: “Μην τα βάζετε με τα queer παιδιά”.

Και φυσικά μην ξεχνάμε την Alicia Keys που ενθουσίασε το κοινό με την εντυπωσιακή -και ίσως επίκαιρη– της εμφάνιση, όταν τραγούδησε την νέα της επιτυχία “Love Looks Better” σε μία κινούμενη σκηνή.

Οι πιο δυνατές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Όπως είπαμε οι καλλιτέχνες που φέτος περπάτησαν το κόκκινο χαλί των EMAs ήταν περιορισμένοι, λόγω του κορονοϊού. Αυτές ήταν όμως οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε.

Οι οικοδέσποινες των MTV EMAs 2020, Little Mix

Οι οικοδέσποινες των MTV EMAs 2020, Little Mix

Το δεύτερο outfit z των Little Mix

Το δεύτερο outfit των Little Mix

Rita Ora

Rita Ora

Doja Cat

Doja Cat

Alicia Keys

Alicia Keys

Ο Μαλούμα ήταν σίγουρα από τους πιο καλοντυμένους της βραδιάς

Ο Μαλούμα ήταν σίγουρα από τους πιο καλοντυμένους της βραδιάς

Ο Sam Smith με ένα απολύτως casual σύνολο

Ο Sam Smith με ένα απολύτως casual σύνολο

Winnie Harlow στα MTV EMAs

Winnie Harlow στα MTV EMAs

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b