MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η “παλιά” Lady Gaga επιστρέφει με ολοκαίνουριο άλμπουμ

Νέο άλμπουμ για τη Lady Gaga με τίτλο “Chromatica” τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά.

Η Lady Gaga στο βίντεο κλιπ του νέου της τραγουδιού "Stupid Love"
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου της single “Stupid Love”, η Lady Gaga ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουριου άλμπουμ. Δύο χρόνια μετά το “A Star Is Born” και τέσσερα χρόνια από την τελευταία της προσωπική δισκογραφική δουλειά -το πολύ διαφορετικό από τον συνηθισμένο της ήχο “Joanne,” η Lady Gaga επιστρέφει με νέα μουσική και περσόνα. Και όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι μια δυναμική επιστροφή.

Όλα όσα ξέρουμε για το νέο άλμπουμ της Lady Gaga μέχρι τώρα

Όπως σωστά είχαν υποπτευθεί οι φανατικοί θαυμαστές της, η νέα δισκογραφική δουλειά της Gaga θα έχει τίτλο “Chromatica”. Αν σας ακούγεται γνωστό είναι γιατί στην αρχή του βίντεο του νέου της τραγουδιού “Stupid Love” διαβάζουμε: “Ο κόσμος αποσυντίθεται σε διαμάχες. Πολλές φυλές παλεύουν για κυριαρχία. Ενώ οι Πνευματικοί προσεύχονται για ειρήνη, οι Καλοί παλεύουν για το Chromatica”. Η λέξη αυτή εμφανίστηκε και στις διαφημιστικές καμπάνιες για την επίσημη πρεμιέρα του τραγουδιου την προηγούμενη εβδομάδα.

Το “Chromatica” θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου, ενώ αν κρίνουμε από τη σελίδα του άλμπουμ στο iTunes, θα περιέχει 16 τραγούδια. Παραγωγός θα είναι η ίδια η Gaga μαζί με τον στιχουργό/συνθέτη Bloodpop (Michael Tucker). Η μόνη επιπλέον πληροφορία που έχουμε είναι ότι το “Chromatica” θα είναι διαθέσιμο όχι μόνο σε CD, αλλά και σε βινύλια διάφορων χρωμάτων και κασέτες. Παράλληλα, η Lady Gaga έχει κυκλοφορήσει νέο merchandise αλλά και ένα αποκλειστικό βινύλιο στο σάιτ της.

Επιστροφή της “παλιάς καλής” Gaga

Έχουν περάσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Lady Gaga έκανε την εμφάνιση της με το ντεμπούτο της Just Dance. Τότε μας έκανε όλους να μιλάμε για το νέο φαινόμενο της pop. Ήταν αδιαμφισβήτητα ό,τι πιο φρέσκο και διαφορετικό είχαμε ακούσει εν έτει 2008, γι’ αυτό και τα τραγούδια της έγιναν αμέσως “κλασικά.

Έχει περάσει καιρός από τότε που είδαμε αυτό το πρόσωπο της Gaga όμως. Σίγουρα, η αγαπημένη μας pop star ήταν κάθε άλλο παρά εξαφανισμένη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όλοι θυμόμαστε την συγκλονιστική της συμμετοχή στο “A Star Is Born” και φυσικά το soundtrack της ταινίας -που της κέρδισε ένα Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, αυτή θα είναι η επιστροφή της παλιάς Lady Gaga που αγαπήσαμε με το “The Fame” και έχουμε να δούμε από το “Artpop” το 2013.

Το εξώφυλλο για το νέο της single “Stupid Love”

Το πρώτο single του άλμπουμ, “Stupid Love,” που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μας αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι στο “Chromatica” θα ακούσουμε τα γνωστά dance-pop κομμάτια που μας είχε συνηθίσει η Lady Gaga

Μοντέρνο. Χορευτικό. Γεμάτο αυτοπεποίθηση. Φουτουριστικό και πρωτοποριακό: η μαγική συνταγή της Lady Gaga που πάντα λειτουργεί. Πρόκειται για μια συνειδητή επιστροφή στον γνώριμο dance-pop ήχο της με επιρροές από disco και ηλεκτρονική μουσική -που την καθιέρωσε πριγκίπισσα της pop πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Η πρόκληση με την οποία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη -εκείνη και κάθε pop star της περασμένης δεκαετίας- είναι να προσελκύσει νέους φαν και να κρατήσει τους ήδη φανατικούς θαυμαστές της. Ιδιαίτερα με έναν ήχο πολύ διαφορετικό από το new wave hip-hop που κατακλύζει πλέον τις playlist μας.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b