MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Borat 2”: Συνεχίζει να προκαλεί με μία… προσβλητική αφίσα

Έντονες αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα προκάλεσε η κυκλοφορία της αφίσας της νέας αμφιλεγόμενης ταινίας του Σάσα Μπάρον Κοέν, “Borat 2”.

Monopoli Team

Αρκετές αφίσες της νέας ταινίας “Borat 2” έχουν αφαιρεθεί από λεωφορεία στο Παρίσι μετά από κριτική που δέχτηκαν από τη μουσουλμανική κοινότητα. Στα διαφημιστικά πόστερ, ο κωμικός χαρακτήρας που υποδύεται ο Σάσα Μπάρον Κόεν, Borat, φοράει χειρουργική μάσκα ως μανκίνι και ένα δαχτυλίδι με χαραγμένη τη λέξη «Αλλάχ» στα αραβικά.

Έτσι πολλοί επιβάτες και οδηγοί έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Η αμφιλεγόμενη αφίσα του Borat 2 που προκάλεσε αντιδράσεις

Η αμφιλεγόμενη αφίσα του Borat 2 που προκάλεσε αντιδράσεις

Παράλληλα, οι αφίσες χαρακτηρίστηκαν «προκλητικές» και ότι «στερούνται σεβασμού» για το Ισλάμ, σύμφωνα με τη The Sun και τη Le Parisien.

Το δίκτυο TICE, που έχει έδρα στο προάστιο Evry του νότιου Παρισιού, δήλωσε ότι οι αφίσες αφαιρέθηκαν λόγω του «ακατάλληλου» χιούμορ τους, αρνούμενοι όμως ότι το χιούμορ αυτό στοχοποιούσε κάποια θρησκεία.

Αναφέρεται επίσης ότι ένας οδηγός λεωφορείων των κρατικών ΜΜΜ έγραψε στο Twitter: «το αίτημά μας να αφαιρεθούν αφίσες της ταινίας Borat 2 από τα λεωφορεία οφείλεται στη διαμάχη που προκάλεσε το δαχτυλίδι που φοράει ο Borat στο δάχτυλό του».

Η εταιρία λεωφορείων RATP, κρατικός φορέας δημόσιας μεταφοράς του Παρισιού, δήλωσε στην εφημερίδα The Times  πάντως, ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει τη διαφήμιση αυτής της ταινίας από το δίκτυο μας».

Η αμφιλεγόμενη αφίσα του Borat 2 σε λεωφορείο στην Γαλλία

Πάντως η νέα ταινία του Borat έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε το trailer της νέας ταινίας εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b