MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Πολιτεία»: Αθηναίοι σχηματίζουν ουρά έξω από τo γνωστό βιβλιοπωλείο, για τα βιβλία της…καραντίνας

Στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» συγκεντρώθηκε, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο κόσμος, έτσι ώστε να προμηθευτεί βιβλία για τον ελεύθερο χρόνο της καραντίνας.

Monopoli Team

«Χρησιμοποίησε μία εικόνα. Αξίζει όσο χίλιες λέξεις» είπε κάποτε ο Fred R. Barnard, ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς εκδότες εφημερίδων του 20ου αιώνα. Η φωτογραφία αυτής κάνει από το πρωί το γύρω του διαδικτύου, με εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις. Κι’ όμως δεν πρόκειται για κάποια εικόνα από τους πολυσύχναστους δρόμους του εξωτερικού, αλλά για ένα μικρό στενό στο κέντρο της Αθήνας.

Στην οδό Ασκληπιού, έξω από το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος πολιτών προκειμένου να προμηθευτούν και να αγοράσουν βιβλία. Τα βιβλία αυτά θα τους συντροφεύσουν και θα τους προσφέρουν στιγμές ευχαρίστησης και πνευματικής ηρεμίας σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDrive & Listen: Η viral εφαρμογή που μας ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας12.09.2018

Ένα θέαμα που με μια πρώτη ματιά είναι πρωτοφανές, μιας και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, των γρήγορων ρυθμών και των πολλαπλών εικόνων που κατακλύζουν καθημερινά το μυαλό μας. Φαίνεται τελικά πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση ενός καλού βιβλίου στα χέρια μας. Οι άνθρωποι έχουμε ακόμη την ανάγκη να ξεφυλλίσουμε τις χάρτινες σελίδες ενός βιβλίου, να αφήσουμε το μυαλό μας ελεύθερο και να χαθούμε στα μονοπάτια διαφόρων λογοτεχνικών, ποιητικών και κάθε είδους γραπτών ιστοριών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ61ο ΦKΘ: Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε online12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025 στον Ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι
Βιβλία
«Τα βιβλιοπωλεία είναι παράπλευρα θύματα του αποκαλούμενου “τουριστικού θαύματος”»
Βιβλία
«Είναι φίλος μου»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου
Βιβλία
Athens Art Book Fair 2025: Το φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδόσεων της Αθήνας επιστρέφει
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Art & Culture
«Bookmorphs»: Ελληνοβρετανική συνάντηση εικαστικών βιβλίων στο Λονδίνο
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Βιβλία
Η φωτογραφία και το παραμύθι μπορούν να θεραπεύσουν – Ένα νέο βιβλίο μάς δείχνει πώς
Βιβλία
53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Με στόχο τη φιλαναγνωσία των παιδιών
Βιβλία
Δανία: Η κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενθαρρύνει το διάβασμα
Βιβλία
Καλοκαίρι και διάβασμα: Tips για να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τα βιβλία στα παιδιά