MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Ασφαλώς θέατρο», με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ένα φιλόδοξο και πλούσιο ρεπερτόριο για τη θεατρική σεζόν 2020-2021, παρουσίασε ο Λευτέρης Γιοβανίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Monopoli Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά άνοιξε και πάλι σήμερα τις πόρτες του σε δημοσιογράφους και καλλιτέχνες για την παρουσίαση του προγράμματος που θα φιλοξενήσει τη φετινή σεζόν, εάν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Με μάσκες, αποστάσεις, αλλά και -συγκρατημένη- αισιοδοξία για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΘΠ Λευτέρης Γιοβανίδης, επεσήμανε την ανάγκη “να συνεχίσουμε να δημιουργούμε σε πείσμα των καιρών που θέλουν την απόσταση ανάμεσά μας, να συνεχίσουμε να ελπίζουμε στην ψυχική και πνευματική εγγύτητα”. 

Τη θερμή υποστήριξή του στις επιλογές και το έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφέροντας ότι στόχος είναι «το ΔΠΘ να παραμείνει ζωντανό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με τις πόρτες του –και τις διαδικτυακές- ανοιχτές σε όλους».

Ειρήνη Νταϊφά (Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού), Ιωσήφ Βουράκης(Πρόεδρος του ΟΠΑΝ), Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), Λευτέρης Γιοβανίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΘΠ)

Πολυσυλλετικό Ρεπερτόριο και σημαντικοί δημιουργοί

Το φετινό ρεπερτόριο είναι πολυσυλλεκτικό και περιλαμβάνει όλες τις μορφές της τέχνης: Θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, σημαντικά ελληνικά κείμενα του 19ου αιώνα, πρωτότυπα έργα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικές και επιμορφωτικές δράσεις, διαλέξεις, αφιερώματα, εργαστήρια. Μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων με κοινό άξονα την διερεύνηση της έννοιας της εθνικής ταυτότητας, την ανάδειξη των Ελλήνων συγγραφέων και σημείο αναφοράς μεγάλα ιστορικά ορόσημα, όπως η συμπλήρωση δύο αιώνων ζωής του Νεοελληνικού Κράτους και 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τα γραφικά του φεστιβάλ επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα Ogust / ogustinathens.gr

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά “επεκτείνεται”

Το σκηνικό δυναμικό του ΔΘΠ ενισχύεται με τη Σκηνή Ωμέγα, έναν σύγχρονο πολυμορφικό χώρο 120 θέσεων, μέσα στο κτήριο του ΔΘΠ, που θα φιλοξενεί μικρότερες, εναλλακτικές παραγωγές. Στην ίδια κατεύθυνση, το Πολιτιστικό Κέντρο Κωσταράκος στα Καμίνια ανανεώνεται και μετατρέπεται σε μια Πειραματική Σκηνή που θα παραχωρηθεί για να φιλοξενηθούν επιχορηγούμενες από το ΥΠΠΟΑ ομάδες θεάτρου.

Λευτέρης Γιοβανίδης

Οι νέες παραγωγές

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΠΘ θ’ ανεβουν δύο πολυπρόσωπες και φιλόδοξες παραγωγές: “Το Μινόρε της Αυγής” σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά που ανανμένεται να κανει πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου και μια νέα επιθεώρηση αφιερωμένη στο 1821 που συν-υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καρατζάς και είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2021. Επίσης θα φιλοξενηθούν η εμβληματική παράσταση της Άννας Κοκκίνου “Μορφές από τα έργα του Βιζυηνού” και το έργο «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου με ηθοποιούς από ερασιτεχνικές ομάδες του Πειραιά. Τέλος ανακοινώθηκε ότι το φεστιβάλ σύγχρονου χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL θα βρει μόνιμη στέγη στο ΔΘΠ, ενώ από την επόμενη σεζόν στόχος είναι ο Σεπτέμβρης να είναι “Μήνας χορού” για το ΔΠΘ.

Στη νέα Σκηνή Ωμέγα θα δούμε έργα ελληνων συγγραφέων του 19ου αιώνα σκηνοθετημένα από τους Σίμο Κακάλα, Λευτέρη Γιοβανίδη, Ζωή Χατζηαντωνίου, Άντζελα Μπρούσκου.

Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιας 185 35

ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ)
Τηλέφωνο: +30 210 4143 310
Email: [email protected]
Ώρες ταμείου: Τρίτη ως Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο 17:00 – 21:00, Κυριακή 17:00 – 20:00
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Τηλέφωνο: 210 4143 300

Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων, κατά τη διάρκεια της φετινής θεατρικής σεζόν, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα νόμιμα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b