MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

«Run Away»: Έρχεται το νέο single του Sivert Høyem

Το νέο single του Sivert Høyem, με τίτλο «Run Away», θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου και προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου EP το 2021.

Monopoli Team

Το «Run Away» είναι το πρώτο single από το EPRoses of Neurosis που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

«Στιβαρά», «μελαγχολικά» και «εκλεπτυσμένα» είναι λέξεις που ξεπηδούν αυτόματα όταν περιγράφει κανείς τα τραγούδια του Sivert Høyem. Το νέο single «Run Away», δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα δυνατό αίσθημα φυγής, το οποίο αισθανθήκαμε οι περισσότεροι τουλάχιστον μία φορά φέτος.

Δυναμικό από την πρώτη νότα, το «Run Away» μας μεταφέρει αμέσως σε ένα ονειρικό τοπίο όπου τα μανιασμένα ντραμς μαζί με τις εκρηκτικές κιθάρες ανακατεύονται με επικά πιάνο και πλαισιώνουν την απεγνωσμένα όμορφη φωνή του Høyem. Στο λυρικό επίπεδο, ο Høyem σκάβει κάτω από την επιφάνεια της καθημερινής ζωής και σε μια βάναυση ενδοσκόπηση, ξεθάβει τα κρυμμένα συναισθήματα και γράφει στίχους όπως:

How I long to get away
I felt so lost today I almost prayed
The children needed someone to go out with
But I was still a child and stayed inside
And we all cried

«Ηχογραφήσαμε το Run Away κατά τη διάρκεια μιας έντονης εβδομάδας στο στούντιο με το συγκρότημά μου τον Σεπτέμβριο», εξηγεί ο Sivert. «Το δουλέψαμε δύο ή τρεις φορές όλοι μαζί και στη συνέχεια χρειάστηκε να προστεθούν πολύ λίγα πράγματα. Θέλω στη μουσική μου να διατηρώ όσο το δυνατόν περισσότερο την ακατέργαστη και άμεση ατμόσφαιρα της στιγμής και να μη χασομερώ πολύ».

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ήμασταν τελευταία φορά στο στούντιο όλοι μαζί, και ο εγκλεισμός των προηγούμενων μηνών μας απομόνωσε πιο πολύ από ποτέ, και πιστεύω περισσότερο καιρό από ότι έπρεπε και από ό, τι ήταν καλό για εμάς. Ήταν υπέροχο να παίζουμε μαζί ξανά. Αυτό εισέπραττα από όλους

«Παρόλο που αυτό το τραγούδι γράφτηκε πριν λίγα χρόνια, και δεν έχει καμία σχέση με το lock down εξαιτίας του Covid, αισθάνομαι ότι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο ένα συναίσθημα που βίωσα φέτος.»

Έτσι λοιπόν, έναν χρόνο μετά την τεράστια διεθνή περιοδεία του Sivert με τους Madrugada – ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα που έβγαλε ποτέ η νορβηγική μουσική σκηνή – και τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία σόλο κυκλοφορία του, ο Sivert επιστρέφει μέσα στο 2021 με νέο υλικό.

Ο Høyem διακρίνεται για την απίστευτη φωνή του και τη σαγηνευτική σκηνική του παρουσία. Διαχρονικές επιτυχίες, όπως τα «Prisoner Of The Road», «Sleepwalking Man», «Moon Landing», «Into The Sea» μαζί με τον κλασικό «ύμνο» των Madrugada- το «Majesty» έχουν κατακτήσει το μουσικό κοινό τόσο μέσα στην πατρίδα του τη Νορβηγία όσο και εκτός.

Από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του Høyem υπήρξε το 2016, όταν μετά από 16 χρόνια ως σόλο καλλιτέχνης, έδωσε μαζί με την μπάντα του δύο sold out συναυλίες στην Αθήνα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη. Μοιράστηκε με δέκα χιλιάδες θεατές δυο μαγικές βραδιές.

Το να βλέπεις τον Sivert Høyem ζωντανά στη σκηνή, είτε ως frontman των Madrugada, είτε σόλο με το συγκρότημά του – που αποτελείται από μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της Νορβηγίας – είναι μία μοναδική εμπειρία.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b