MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Οι 25 πιο αξέχαστες στιγμές μόδας των σταρ σε φωτογραφίες

Από την Όντρεϊ Χέπμπορν στο «Πρόγευμα στο Τίφανις», έως το φόρεμα με κύκνους της Μπιορκ στα Όσκαρ, αυτές είναι οι 25 πιο αξέχαστες στιγμές μόδας των μεγαλύτερων σταρ του πλανήτη.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Μόδα σημαίνει προσωπική άποψη και στυλ. Σημαίνει να φέρνεις κάτι καινούργιο στο τραπέζι, που δεν έχει φέρει ποτέ κανείς πριν από σένα. Μόδα σημαίνει ρίσκο, πρωτοτυπία, αντίληψη.

Οι διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ έχουν επηρεάσει σημαντικά την βιομηχανία της μόδας, αφού δημιουργούν πρότυπα και τάσεις, που αργότερα όλοι ακολουθούν και θαυμάζουν.

Αν ασχολείσαι με το lifestyle, τα celebrity news και τη μόδα, θα θυμάσαι σίγουρα την στιγμή που η Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιορκ εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα με κύκνους στην 73η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το 2001. Αν πάλι είσαι σινεφίλ, είναι αδύνατο να μην έχεις δει σε κάποιο περιοδικό ή ταινία, να αναπαριστάται η αξέχαστη στιγμή με το άσπρο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε στο «7 Χρόνια Φαγούρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέριλιν Μονρόε: 20 πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για την κινηματογραφική ζωή της θρυλικής σταρ12.09.2018

Αυτές και άλλες 23, είναι οι πιο iconic στιγμές μόδας των μεγαλύτερων σταρ του πλανήτη, που επηρέασαν με το τρόπο τους την ιστορία της μόδας, του στυλ, της τέχνης, της ποπ κουλτούρας και άφησαν εποχή. Απολαύστε τις!

1961: Όντρεϊ Χέπμπορν, «Πρόγευμα στο Τίφανις»

Στον ρόλο της ως Χόλι Γκολάιτλι, η Όντρεϊ Χέπμπορν ενέπνευσε μια γενιά fashionistas καθώς στάθηκε μπροστά από το εμβληματικό κτίριο Tiffany & Co. στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, φορώντας ένα μαύρο μακρύ φόρεμα, κομψά γυαλιά ηλίου και τρεις σειρές από χοντρά μαργαριτάρια. Το look ξεκίνησε την πανταχού παρουσία του «μικρού μαύρου φορέματος», βασικό στοιχείο στη ντουλάπα κάθε σύγχρονης γυναίκας.

1975: Έλτον Τζον, Στάδιο Ντότζερ

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο μοντέρνους άντρες στο rock ‘n’ roll, ο Έλτον Τζον είναι επίσης ένας από τους πιο τολμηρούς. Γνωστός για τα γούνινα παλτά του, τα παπούτσια με πλατφόρμες, τα υπερβολικά γυαλιά ηλίου, τα εκκεντρικά ακουστικά και τα άφθονα στρας, η εμφάνιση του Rocketman δεν θα αναπαραχθεί ποτέ. Η στολή μπέιζμπολ με στρας στην συναυλία του 1975 στο στάδιο Ντότζερ της Καλιφόρνια, είναι εμβληματική.

1994: Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ

Σχεδιασμένο από τον οίκο Versace, η βρετανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ προκάλεσε πανικό σε αυτό το μαύρο φόρεμα με καρφίτσες στην πρεμιέρα της ταινίας «4 Γάμοι και μια Κηδεία», με πρωταγωνιστή τον σύντροφό της, Χιου Γκραντ. 

1980: Μπρουκ Σιλντς, Διαφήμιση Calvin Klein

Στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών, η ανερχόμενη ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, συγκλόνισε τον κόσμο με μια αναμφισβήτητα σκανδαλώδη διαφήμιση για τα τζιν του Calvin Klein. «Ξέρετε τι είναι μεταξύ των Calvins μου», έλεγε η Σιλντς στη διαφήμιση. «Τίποτα». Επικρίθηκε για σεξουαλικοποίηση εφήβου, η διαφήμιση ήταν τόσο αμφιλεγόμενη, που απαγορεύτηκε από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς στη Νέα Υόρκη.

2000: Τζένιφερ Λόπεζ, Βραβεία Grammy

Στα 42α ετήσια βραβεία Grammy το 2000, δεν ήταν τα τρόπαια που κυριάρχησαν στη συζήτηση -αντ’ αυτού, ήταν το πράσινο φόρεμα της λατίνας σταρ. Σχεδιασμένο από τη Donatella Versace, το φόρεμα είχε ένα πολύ βαθύ ντεκολτέ και είχε μια αέρινη, εμπνευσμένη από νησί, σιλουέτα. Το φόρεμα ήταν τόσο iconic, που δημιούργησε το εργαλείο Google Images, αφού ήταν άπειρες οι αναζητήσεις της φωτογραφίας το 2000 στο διαδίκτυο.

1955: Μέριλιν Μονρόε, «7 Χρόνια Φαγούρας»

Το 1955, γυρίζοντας τη ταινία «7 Χρόνια Φαγούρας» και φορώντας ένα λευκό φόρεμα που σχεδιάστηκε από τον William Travilla, η Μονρόε στάθηκε πάνω από έναν αεραγωγό και δημιούργησε μια από τις πιο αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές όλων των εποχών.

2004: Τζάνετ Τζάκσον και Τζάστιν Τίμπερλεικ, Super Bowl

Το ενδυματικό ατύχημα της Τζάνετ Τζάκσον και του Τζάστιν Τίμπερλεικ κατά τη διάρκεια του σόου στο ημίχρονο του Super Bowl XXXVIII το 2004 κέρδισε πρόστιμο ύψους 550.000 δολαρίων στο CBS για «άσεμνο περιεχόμενο». Το πρόστιμο ανατράπηκε τελικά στα δικαστήρια, αλλά το περιστατικό παραμένει ακόμα στη μνήμη πολλών τηλεθεατών.

1992: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Διαφήμιση Calvin Klein

Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε το 1992 σε μία από τις πιο θρυλικές διαφημιστικές καμπάνιες του Calvin Klein. Φορώντας ένα ζευγάρι λευκών Calvins, η καμπάνια του brand ήταν τόσο iconic που έκτοτε αναπαράχθηκε από τον Τζάστιν Μπίμπερ.

Δεκαετία 1930: Μάρλεν Ντίτριχ

Η σταρ του σινεμά έγραψε ιστορία με πολλούς τρόπους, ειδικά τη δεκαετία του 1930, όταν ήταν επαναστάτρια της μόδας. Η Ντίτριχ ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες στο Χόλιγουντ που φωτογραφήθηκε φορώντας παντελόνι και ήταν αφοσιωμένη στο να φοράει τζιν σε μια εποχή που οι γυναίκες εξακολουθούσαν να περιορίζονται σε φορέματα και μπλουζάκια.

Κάθριν Χέπμπορν

Καθ ‘όλη την καριέρα των έξι δεκαετιών, η ηθοποιός παρέμεινε είδωλο μόδας. Η κλασική αισθητική της Χέπμπορν έφερε το ανδρόγυνο στυλ στο mainstream κοινό και έκανε διάσημα τα γυναικεία σακάκια και παντελόνια.

2019: Κιμ Καρντάσιαν, Μet Gala

Στο Met Gala του 2019, η Kιμ Καρντάσιαν εξέπληξε τους πάντες όταν βγήκε με ένα στενό φόρεμα Thierry Mugler που έμοιαζε να στάζει με στρας. Για να μην αποσπάσει την προσοχή από την «υγρή» εμφάνιση της, ο σύζυγός της Κάνιε Γουέστ, περπατούσε στον διάδρομο με ένα απλό ναυτικό jumpsuit.

2010: Lady Gaga, Μουσικά βραβεία MTV

Στα βραβεία μουσικής MTV του 2010, η Lady Gaga προκάλεσε μια πραγματική αναταραχή με το φόρεμά της, που ήταν φτιαγμένο κυριολεκτικά από κρέας και συγκεκριμένα από μπριζόλες, ήταν το πνευματικό τέκνο του σχεδιαστή της Καλιφόρνιας Franc Fernandez και αργότερα συντηρήθηκε από ταριχευτές. Τώρα εκτίθεται στο Rock & Roll Hall of Fame στο Κλίβελαντ.

1994: Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Πάρτι Vanity Fair

Είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσεις το εντυπωσιακό λευκό φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, αλλά είναι το μικρό μαύρο φόρεμα που έβαλε λίγο μετά το διαζύγιο τους που πραγματικά γύρισε κεφάλια. Τώρα γνωστό ως το «φόρεμα εκδίκησης», η Νταϊάνα το έβαλε σε ένα πάρτι του περιοδικού Vanity Fair το 1994, ακριβώς την ίδια στιγμή που ο Κάρολος θα παραδεχόταν τη σχέση του με την Καμίλα, τη σημερινή σύζυγό του.

Δεκαετία του 2010: Κάνιε Γουέστ, Yeezy

Μαζί με τις έντονες συνεργασίες παπουτσιών με την Adidas, ο ράπερ Κάνιε Γουέστ κυκλοφόρησε πολλές σειρές μόδας για άνδρες και γυναίκες. Η τρέχουσα σειρά του, «Yeezy», είναι γνωστή για τη μινιμαλιστική, βιομηχανική αισθητική και τις υπερβολικές πασαρέλες.

1984: Μάικλ Τζόρνταν, Air Jordans

Ξεκινώντας την επανάσταση των παπουτσιών μπάσκετ, τα αθλητικά Air Jordans του μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, δημιουργήθηκαν για αυτόν, αλλά τελικά εξελίχθηκαν σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Κορυφαία αλυσίδα αθλητικών υποδυμάτων θα πληρώσει εκατομμύρια δολάρια για τα vintage Jordans από εκείνη την εποχή και νέες κυκλοφορίες από το brand ξεπουλούν τακτικά.

2001: Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Τζάστιν Τίμπερλεικ, Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία

Το 2001, οι ποπ αστέρες Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Τζάστιν Τίμπερλεικ κυριαρχούσαν στα περιοδικά lifestyle. Το από καιρό χωρισμένο ζευγάρι είναι επίσης υπεύθυνο για δύο από τις πιο αξιοθαύμαστες εμφανίσεις των αρχών της δεκαετίας του ’70 στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία. Και οι δύο ντυμένοι από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα με σύνολα τζιν.

Δεκαετία του 1990: Ρέιτσελ, «Τα Φιλαράκια»

Μπορεί να είναι τελείως εκτός μόδας τώρα, αλλά στη δεκαετία του 1990, εκατομμύρια αμερικανές γυναίκες ήθελαν το κούρεμα «Ρέιτσελ». Δημοφιλής από τον χαρακτήρα της Τζένιφερ Άνιστον στα «Φιλαράκια», το χτένισμα σε στυλ bob έκανε μεγάλη επιτυχία.

1990: Μαντόνα, Iαπωνία

Από τότε που περιγράφηκε ως σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης, το περίφημο «σουτιέν με κώνους» της Μαντόνα έκανε το πρώτο του ντεμπούτο σε μια συναυλία στην Ιαπωνία το 1990 μετά από μεγάλη αντίδραση στο τραγούδι της «Like A Prayer». Στα επόμενα χρόνια, το σχέδιο του Jean Paul Gaultier έγινε το πιο αναγνωρίσιμο ρούχο που σχετίζεται με την τραγουδίστρια.

2017: CeeLo Green, Βραβεία Grammy

Κυριολεκτικά ντυμένος από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα σε χρυσό, ο CeeLo Green έκανε το ντεμπούτο του σαν «Gnarly Davidson», το επιχρυσωμένο, μουσικό alter ego του στα Βραβεία Grammy 2017. Παρόλο που δεν ενέπνευσε ακριβώς πολλές τάσεις της μόδας, η εμφάνιση είχε ως αποτέλεσμα αμέτρητα διαδικτυακά memes.

2007: Ντον Ντρέιπερ, «Mad Men»

Από το ντεμπούτο του «Mad Men» το 2007, μια δραματική σειρά διαφημιστές στη δεκαετία του 1950, οι άνδρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να μιμηθούν το βασιλικό, αβίαστο look του Ντον Ντρέιπερ, του πρωταγωνιστή της σειράς, που ενσαρκώνει ο Τζον Χαμ. Ντυμένος με αιχμηρά κοστούμια, λεπτές γραβάτες και αριστοκρατικά μανικετόκουμπα, η αισθητική του έχει εμπνεύσει αμέτρητους άντρες να ντυθούν λίγο καλύτερα.

Δεκαετία του 1960: Τζέιμς Μποντ

Υπάρχει μεγαλύτερη επιρροή στην ανδρική μόδα από τον Τζέιμς Μποντ; Πιθανώς όχι. Είτε ενσαρκώνεται από τον Daniel Craig, τον Sean Connery είτε τον Roger Moore, τα κομψά κοστούμια του βρετανού κατασκόπου είναι εντελώς διαχρονικά.

Δεκαετία του 1990: Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ

Οι αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν μια πολύχρωμη εποχή για τη μόδα και ο Γουίλ Σμιθ δεν ήταν ξένος στις έντονες αποχρώσεις κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στη σειρά «Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ». Γνωστός για τα ζεβρέ (και άλλα σχέδια) παντελόνια Zubaz, τα παπούτσια Nike και τα υπερμεγέθη τζιν, η εμφάνιση του Σμιθ στην εκπομπή είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εποχής.

Δεκαετία του 1990: Νιρβάνα, grunge

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το συγκρότημα Νιρβάνα ξεκίνησε το κίνημα του grunge τόσο στη μουσική όσο και στη μόδα. Τα grungy μπλουζάκια του τραγουδιστή και αδικοχαμένου Κερτ Κομπέιν, το υπερμεγέθη τζιν και τα γούνινα ζακετάκια τελικά έφτασαν στις πασαρέλες  και συνεχίζουν να επηρεάζουν το στυλ των streetwear σήμερα.

2001: Μπιορκ, 73η Απονομή βραβείων Όσκαρ

Η Μπιορκ είναι ήδη ευρέως γνωστή για την avant-garde μουσική και την αισθητική της, αλλά κανένα κόκκινο χαλί δεν είναι τόσο αξέχαστο όσο το σχήμα του κύκνου που φορούσε η Ισλανδή καλλιτέχνης στα 73α ετήσια βραβεία Όσκαρ το 2001. Εκείνη την εποχή, πολλοί χλεύασαν το φόρεμα ως άκομψο, αλλά το φόρεμα του κύκνου εξακολουθεί να αντέχει ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φορέματα όλων των εποχών.

1977: «Πυρετός το Σαββατόβραδο»

Φορώντας το πιο εμβληματικό κοστούμι αναψυχής όλων των εποχών, ο χαρακτήρας του Τζον Τραβόλτα στο «Πυρετός το Σαββατόβραδο» είχε απίστευτη επιρροή στις κορυφαίες μόδες της εποχής της ντίσκο, όταν τα πέτα ήταν φαρδιά, τα παντελόνια καμπάνες ήταν τεράστια και τα φτερά κυριαρχούσαν στις πίστες.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b