MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νίκολα Τέσλα: Ο επιστήμονας που προέβλεψε τη χρήση των…έξυπνων κινητών

Ο κορυφαίος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα είχε προβλέψει τη δημιουργία αλλά και τη ραγδαία διάδοση του smartphone από το 1926.

Monopoli Team

O Nίκολα Τέσλα, ο οποίος συνέβαλε στην εξέλιξη της ανθρωπότητας με περίπου 700 εφευρέσεις, είναι ο διάσημος Σερβο-Αμερικανός επιστήμονας του 20ου αιώνα που σχεδίασε το εναλλασσόμενο ρεύμα συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το 1955 αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου.

Ο παγκόσμιας φήμης μηχανικός μπορούσε να μιλήσει οκτώ γλώσσες ενώ ανάμεσα στις βασικότερες εφευρέσεις του είναι το εναλλασσόμενο ρεύμα, οι επαγωγικοί κινητήρες, το πολυφασικό σύστημα, τα ρεύματα υψηλής συχνότητας, ο ηλεκτρικός ταλαντωτής, το πηνίο Τέσλα, το ραδιόφωνο, η ακτινογραφία (Τεσλόγραμμα), η τηλεκατεύθυνση, ο αυτοματισμός, η ασύρματη μεταφορά ενέργειας, η τηλεγεωδυναμική, οι προωθωτικοί κινητήρες, το ραντάρ, το ιντερφερόμρετρο, η ηλεκτρομαγνητική προστασία.

Όπως αποδεικνύει ωστόσο δημοσίευμα του time.com, ο κορυφαίος επιστήμονας είχε προβλέψει και τη δημιουργία αλλά και τη ραγδαία διάδοση του smartphone από το 1926.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b