MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

COSMOTE TV: Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με έξι ντοκιμαντέρ

Η COSMOTE TV, μέγας χορηγός του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένου στη σπουδαία Μελίνα Μερκούρη, συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμά του, με έξι ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.

COSMOTE TV
«Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα»
Monopoli Team

Αφιερωμένο στη σπουδαία Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, που φέτος διεξάγεται -για πρώτη φορά διαδικτυακά–  από τις 21 έως τις 31 Οκτωβρίου, με χορηγό την COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ με 6 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, παραγωγής ή συμπαραγωγής της, μεταξύ των οποίων και το «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» που θα προβληθεί ως ταινία έναρξης της διοργάνωσης.

«Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα»

Μέσα από αρχειακό υλικό από το προσωπικό αρχείο του Σπύρου Μερκούρη και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, συνεντεύξεις της ίδιας της Μελίνας Μερκούρη, αλλά και συνεργατών και φίλων της, το ντοκιμαντέρ «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» του Πάνου Αγγελόπουλου παρουσιάζει την πορεία της εμβληματικής Ελληνίδας, από τη διεθνούς εμβέλειας καριέρα της ως ηθοποιού, μέχρι την ενασχόλησή της με την πολιτική (διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού τις περιόδους 1981-89 & 1993-94), καθώς και τη δράση της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους.

«Η τελευταία νύχτα»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Η τελευταία νύχτα». Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γκικαπέππα μάς μεταφέρει στο Ναύπλιο του 1831, όπου την τελευταία νύχτα πριν τη δολοφονία του, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, ξαναζωντανεύει στη μνήμη του τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

COSMOTE TV

«Η τελευταία νύχτα»

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του 8ου Φεστιβάλ Χανίων, θα προβληθούν και οι συμπαραγωγές της COSMOTE TV:
  • «Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» – Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Χατζημαλλή παρουσιάζει πέντε αεροδρόμια της Ελλάδας (Δράμας, Θάσου, Ξάνθης, Λήμνου, Βρασνά), άγνωστα στο ευρύ κοινό, το καθένα με τη δική του στρατηγική αξία, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • «Πριμαρόλια: Το ταξίδι της μαύρης σταφίδας στον χρόνο» του Παναγιώτη Κακαβιά, για τη συμβολή της καλλιέργειας μαύρης σταφίδας στην τοπική κοινωνία του Αιγίου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, την ιστορία της, αλλά και τους ανθρώπους που ζουν σήμερα από αυτή.
  • Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Συλλέγοντας τον χρόνο» του Χρήστου Σαγιά, αφιερωμένο στον Δημήτρη Πιτσιόλα, κάτοχο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή κινηματογραφικών μηχανών.
  • «Σολωμός: Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα» του Σταμάτη Τσαρουχά για το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και τη συμβολή του στον αγώνα της απελευθέρωσης το 1821.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελίνα: Νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη12.09.2018

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλες οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το ελληνικό κοινό στο www.chaniafilmfestival.com, ενώ κάποιες προβολές θα γίνουν και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (μία προβολή καθημερινά 20.00-22.00), με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

*Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b