MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Τρεις Εκδοχές της Ζωής, της Γιασμίνα Ρεζά στο Θέατρο 104

Οι «Τρεις εκδοχές της Ζωής» ανεβαίνουν στο Θέατρο 104 από τις 28 Νοεμβρίου 2020, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.

Monopoli Team

To έργο «Τρεις Εκδοχές της Ζωής», το πιο πρωτότυπο έργο της διεθνώς καταξιωμένης Γαλλίδας συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά, (Art, Ο Θεός της Σφαγής), μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και των This Famous Tiny Circus theater group, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου στο Θέατρο 104, από τις 28 Νοεμβρίου. H παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο της Κοζάνης (Κεντρική Σκηνή) στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και η Ελένη Στεργίου (υποψήφια για το Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» 2020), μετά τις πρόσφατες επιτυχημένες συνεργασίες τους στις παραστάσεις «Ο Kαραφλομπέκατσος & Η Σπυριδούλα» (3 Queer Theatre Awards) και «Η Απαγωγή της Τασούλας», συναντούν για πρώτη φορά επί σκηνής τον Γιώργο Χριστοδούλου και την Μαρία Προϊστάκη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ερμηνευτικό καρέ.

Λίγα λόγια για το έργο

Τρεις διαφορετικές και εντελώς αναπάντεχες εκδοχές της ίδιας επίσκεψης ενός ζευγαριού στο σπίτι ενός άλλου, την λάθος μέρα. Με ρεαλισμό και χιούμορ η Yasmina Reza, μέσα σε τρεις -φαινομενικά μόνο- ομοιάζουσες σκηνές, σκιαγραφεί τα παιχνίδια εξουσίας, την υποκρισία της κοινωνικής συμπεριφοράς και του καθωσπρεπισμού, τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών.

Ο Ανρί και η Σόνια περνούν μια δύσκολη βραδιά με τον Αρνό, τον ξάγρυπνο εξάχρονο γιο τους, την ίδια ώρα που ο Ανρί, ενώ δυσκολεύεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της τριετούς έρευνάς του σχετικά με την πλάτυνση των γαλαξιών, θέλει να κάνει καλή εντύπωση στον προσκεκλημένο του, διακεκριμένο αστροφυσικό Υμπέρ Φινιντορί. Ο Ύμπερ ασκεί αποφασιστική επιρροή στο ζήτημα της πολυπόθητης προαγωγής του στην ανώτερη ερευνητική βαθμίδα. Έτσι, όταν ο Υμπέρ καταφτάνει για το δείπνο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ινέζ, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο Ανρί και η Σόνια θα συνειδητοποιήσουν ότι η έλλειψη φαγητού στο σπίτι δεν είναι το μόνο που μπορεί να φέρει την… καταστροφή.

Το παζλ συμπληρώνουν η συχνά άξεστη συμπεριφορά του Υμπέρ απέναντι στην Ινέζ και η διφορούμενη ερωτική του διάθεση απέναντι στη Σόνια, η διττή ροπή της Ινέζ στην πειθαρχία αλλά και στο αλκοόλ, η “απειλητική” ευχέρεια της Σόνια στην χρήση του Λόγου, η αναστάτωση που φέρνει στον Ανρί η πληροφορία ότι μια ανταγωνιστική ομάδα επιστημόνων μπορεί να τον έχει προλάβει δημοσιεύοντας μια αντίστοιχη-με-την-δική-του εργασία. Τέλος, η απρόβλεπτη συμπεριφορά του “αόρατου” εξάχρονου Αρνό.

Το έργο «Τρεις Εκδοχές της Ζωής» της Γιασμίνα Ρεζά, τόσο ευφυές και ακραίο όσο τα επίσης δικά της «Art» και «Ο Θεός της Σφαγής», μεταχειρίζεται την υστεροβουλία και τη συμβατικότητα που κρύβεται πίσω από την συνήθως πολιτισμένη κοινωνική συμπεριφορά για να υπογραμμίσει την ειρωνική αντίφαση ανάμεσα στην ικανότητα του ανθρώπου να αναλύει και να χαρτογραφεί τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του σύμπαντος και στην απόλυτη αδυναμία του να ανταποκριθεί ορθολογικά ακόμη και στην πιο ασήμαντη ενδοοικογενειακή α(πο)τυχία. Εξετάζει πώς το παραμικρό τυχαίο γεγονός μπορεί ευκολότατα να εκτροχιάσει το πιο καλά δομημένο σχέδιο.

Ένα πρωτότυπο, προκλητικό έργο μιας από τις πιο συναρπαστικές και ξεχωριστές φωνές του σύγχρονου θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩ! Τι ευτυχισμένες μέρες, του Σάμιουελ Μπέκετ στο θέατρο Τόπος Αλλού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Yasmina Reza
Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελος

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Φωτισμοί: Μελίνα Μασχά

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Ελένη Στεργίου, Μαρία Προϊστάκη, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Διάρκεια: 90’
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο)
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Σάββατο στις 18.30 και Κυριακή στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Σαββίδης
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3455.020
Φωτογραφίες: Χρίστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b