MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής περιόδου 2020/2021, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια όπερας, χορού, μουσικής και πολλά άλλα ακόμη.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
«Dance Miniatures»
Monopoli Team

Σχολεία

«Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;»: Ανάπτυξη τεχνικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (hard and soft skills) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω σύγχρονων πρακτικών του Μουσικού Θεάτρου.

Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις εγκαινιάζουν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση βασικών τεχνικών δεξιοτήτων αλλά και η εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί με τη μορφή παράστασης για το ευρύ κοινό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές κάθε σχολείου θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος.

Πληροφορίες δράσης:

Υπεύθυνη συντονισμού: Δήμητρα Τρυπάνη
Έναρξη προγράμματος: 3 Οκτωβρίου 2020
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Κάθε Σάββατο 11.00-13.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Επισκέψεις στα σχολεία: Εβδομαδιαίες επισκέψεις στα σχολεία από την ομάδα συντονισμού
Τελική παρουσίαση: 20 Μαΐου 2021, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ

Έφηβοι

«Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people»

Νοέμβριος 2020 – Απρίλιος 2021

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας και αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Co-OPERAtive συνεχίζει και φέτος τα εργαστήρια για τη μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική. Στόχος του είναι να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή.

Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με δύο οργανώσεις-εταίρους, την Άρσις και τη The HOME Project.

Πληροφορίες προγράμματος:

Έναρξη προγράμματος: 4 Νοεμβρίου 2020
Εβδομαδιαία μουσικά εργαστήρια: Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021 (κάθε Τετάρτη, 17.00-19.30)
Προκατασκευαστικά εργαστήρια χορού και θεάτρου: Μάρτιος – Απρίλιος 2021 (κάθε Σάββατο & Κυριακή)
Τελικές παραστάσεις: 22, 23 Απριλίου 2021, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ
Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2020-2021

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων: Εύα Καρτερού
Καλλιτεχνικός συντονισμός: Ανν Κριστίν Σωφρονίου
Οργάνωση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 088 5752

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
Σχετικά Θέματα
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Από Μάρτη… Άνοιξη στη Βαμβακού: Ένας μήνας με δράσεις για όλους στην καρδιά του Πάρνωνα
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα οικοσυστήματα μέσα από μια νέα δράση
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και οικογένειες
Cine News
ΔΘΠ: Ανοιχτό κάλεσμα σε σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου»
Δραστηριότητες
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Δραστηριότητες
Το Μουσείο Θέλω να Είναι…: Ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά