MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

AntetokounBros Academy: Για λίγο ακόμα οι αιτήσεις συμμετοχής για δωρεάν προπονήσεις και εργαστήρια

Έως τις 11 Οκτωβρίου 2020 μπορείτε να στείλετε τη δική σας αίτηση συμμετοχής για να συμμετάσχετε δωρεάν στις προπονήσεις και στα εργαστήρια.

AntetokounBros Academy
AntetokounBros Academy
Monopoli Team

«Σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς, αλλά που μπορείς να φτάσεις». Η AntetokounBros Academy επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά και ετοιμάζεται για ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι.

AntetokounBros Academy

Είσαι από 12 έως 16 ετών και θέλεις να μάθεις μπάσκετ; Είσαι από 18 έως 25 ετών και θέλεις να γίνεις προπονητής; Μήπως θέλεις να αποκτήσεις δεξιότητες αθλητικές, κοινωνικές, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου; Η AntetokounBros Academy είναι εδώ για να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Μια δωρεάν ακαδημία μπάσκετ από μία οικογένεια που έκανε τα αδύνατα δυνατά. Το εγχείρημα μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν οι Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ, και Κώστας Αντετοκούνμπο που απευθύνεται σε επίδοξους νεαρούς αθλητές και μαθητευόμενους προπονητές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση επιστρέφει και σε καλεί να στείλεις αίτηση συμμετοχής έως τις 11 Οκτωβρίου.

AntetokounBros Academy

AntetokounBros Academy

«Σημασία δεν έχει από που ξεκινάς, αλλά που μπορείς να φτάσεις» και η AntetokounBros Academy είναι έτοιμη να δείξει το δρόμο σε 100 κορίτσια και αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικές γειτονιές, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει θέσεις για μαθητευόμενους προπονητές και προπονήτριες ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι/-ες συμμετέχουν στις προπονήσεις της Ακαδημίας υπό την καθοδήγηση της Επικεφαλής Προπονήτριας και πρώην διεθνούς αθλήτριας Εβίνας Μάλτση, που έχει γράψει ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ.

Η AntetokounBros Academy υλοποιείται με τη συμβολή της Nike, αποστολή της οποίας είναι να εμπνέει τα παιδιά να εξελίσσονται μέσω του αθλητισμού, του Οργανισμού Eurohoops, που ηγείται της υλοποίησης και του προγράμματος των προπονήσεων, και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο προσφέρει εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο: βαθύτατη πίστη στη δύναμη του αθλητισμού και ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. Και τα τέσσερα αδέλφια έχουν βιώσει πώς η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops. Πραγματοποιείται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ),της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του ΔήμουAθηναίων.

AntetokounBros Academy

AntetokounBros Academy

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης σεζόν, μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, εμπνέουν τους συμμετέχοντες και προσβλέπουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους, για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Τόσο για το σκέλος των προπονήσεων όσο και για το εκπαιδευτικό, η Ακαδημία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόζει τα πρωτόκολλα υγείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ για τον περιορισμό του Covid-19.

Υποτροφίες και μοναδικές προοπτικές

Η Ακαδημία ολοκληρώνεται με μια τελετή αποφοίτησης και βραβεύσεων. Οι καλύτεροι από τους 100 αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο ετήσιες υποτροφίες προπόνησης στον Οργανισμό Eurohoops, ενώ τέσσερις συμμετέχοντες θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία και ένας/μία απόφοιτος της Ακαδημίας με την καλύτερη επίδοση θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία One of a Kind από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι νεαροί μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν και αυτοί μοναδικές προοπτικές. Δύο από αυτούς θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκπαίδευση, ένας/μία θα κερδίσει μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops και ένας/μία θα παρακολουθήσει ένα μπασκετικό προπονητικό camp στο εξωτερικό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

AntetokounBros Academy

AntetokounBros Academy

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους 100 νέους αθλητές της Ακαδημίας και τους μαθητευόμενους προπονητές της σεζόν 2020-21 συνεχίζονται έως τις 11 Οκτωβρίου 2020. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα antetokounbrosacademy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Γιάννης Κουκουράκης, ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b