MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Μαφάλντα: Η ηρωίδα του Quino που μίλησε για τα προβλήματα του κόσμου

Με αφορμή τον θάνατο του σκιτσογράφου Quino, παρουσιάζουμε 10 σκίτσα με τις καλύτερες ατάκες της μικρής επαναστάτριας, Μαφάλντα.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Ο θάνατος του Αργεντινού σκιτσογράφου Quino προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, καθώς ο 88χρονος καλλιτέχνης έγινε αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους με τη δημιουργία των κόμικ της Μαφάλντα.

Μια ηρωίδα, που παρά το νεαρό της ηλικίας, μιλούσε με θάρρος για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο: τον πόλεμο, την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική ανισότητα, τη πείνα, την διαφθορά, την καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α.

Μια μικρή επαναστάτρια με οξυδέρκεια και ειλικρίνεια, που εξέφραζε τόσο τις απόψεις του βαθιά πολιτικοποιημένου Quino, όσο και του λαών της Λατινικής Αμερικής, που την αγάπησαν και ταυτίστηκαν με εκείνη.

Ο Quino και η Μαφάλντα

Η επιτυχία των κόμικ της Μαφάλντα δεν σημειώθηκε μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ αντίθετα δεν βρήκε την ίδια θερμή ανταπόκριση στην Β. Αμερική, λόγω του Ψυχρού Πολέμου και του Πολέμου στο Βιετνάμ (1960-70).

Εμείς σήμερα τιμούμε τον σκιτσογράφο Quino, με 10 από τα καλύτερα σκίτσα και ατάκες της μικρής Μαφάλντα, που ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον…

Μια ζοφερή κοινωνία

Η καλοσύνη ενός αστυνομικού

Το περιβάλλον στα χέρια του ανθρώπου

Γιατί τόσα πράγματα;

Παίζοντας την κυβέρνηση

Μιλώντας περί εμπιστοσύνης

Ο.Η.Ε και τζούντο πάνε μαζί

Στο εξωτερικό!

Η σημασία του δείχτη

Ελληνικά ερείπια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«No Longer with Us»: Ο καλλιτέχνης Hope σε μια live performance στο Instagram12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b