MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το σύμβολο των Nirvana στο επίκεντρο νέας δικαστικής διαμάχης

Ένας καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι εκείνος είναι ο δημιουργός της διάσημης χαμογελαστής φατσούλας των Νιρβάνα, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλη μια δικαστική διαμάχη με τον Μάρκ Τζέικομπς.

Οι Nirvana στο εξώφυλλο του Billboard, 1991
Οι Nirvana στο εξώφυλλο του Billboard, 1991
Monopoli Team

Τον Δεκέμβριο του 2018, οι Nirvana είχαν ανακοινώσει ότι μηνύουν τον Μαρκ Τζέικομπς,  για την χρήση του διάσημου logo του συγκροτήματος, που δεν είναι άλλο από την κίτρινη χαμογελαστή φατσούλα.

Οι Nirvana είχαν κατοχυρώσει το “σύμβολο” τους το 1992, ενώ ο Τζέικομπς το είχε χρησιμοποιήσει στην συλλογή του με τίτλο “Bootleg Redux Grunge”. Η συγκεκριμένη υπόθεση ακόμα δεν έχει επιλυθεί, αφού η δίκη θα γίνει το 2021, λόγω του κορονοϊού.

Το διάσημο logo των Nirvana

Το διάσημο logo των Nirvana

Τώρα, όμως, προστέθηκε άλλη μία εξέλιξη στην υπόθεση, αφού ένας γραφίστας, ο Ρόμπερτ Φίσερ, ισχυρίζεται ότι εκείνος σχεδίασε το διάσημο λόγκο του συγκροτήματος.

Ο Φίσερ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στην δισκογραφική του συγκροτήματος, ενώ είχε σχεδιάσει τα εξώφυλλα πολλών δίσκων τους. Πλέον υποστηρίζει ότι εκείνος σκέφτηκε την διάσημη χαμογελαστή φατσούλα. Μάλιστα δήλωσε: “Δεν είναι δίκαιο που προσπαθούν να κατοχυρώσουν νομικά το σύμβολο και να πουν ότι το έκανε ο Κερτ Κομπέιν”.

Παρ’ όλο που ο Φίσερ δεν ζητά κάποια χρηματική αποζημίωση για τα τελευταία 29 χρόνια, που χρησιμοποιείται η φατσούλα, ζήτησε να επέμβει στην δικαστική υπόθεση μεταξύ των Nirvana και του Μάρκ Τζέικομπς, αφού διεκδικεί την “ιδιοκτησία” του logo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters υπογράφει ένα κείμενο για τη σημασία της live μουσικής12.09.2018

“Εφόσον εγώ το ζωγράφισα, θέλω να είμαι γνωστός ως εκείνος που το ζωγράφισε” πρόσθεσε.

Πάντως, ο δικηγόρος του συγκροτήματος δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Φίσερ είναι “αβάσιμος τόσο βάσει δεδομένων όσο και βάσει του νόμου”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b