MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters υπογράφει ένα κείμενο για τη σημασία της live μουσικής

Σε ένα άρθρο με τίτλο “Η Ημέρα που η Live Μουσική θα επιστρέψει” ο Ντέιβ Γκρολ εξηγεί γιατί του έλειψαν οι συναυλίες.

Monopoli Team

Σε ένα άρθρο γνώμης στο περιοδικό “The Atlantic” με τίτλο “Η Ημέρα που θα επιστρέψουν οι live συναυλίες“, ο frontman των Foo Fighters και παλιό μέλος των θρυλικών Nirvana, Ντέιβ Γκρολ, είπε όλα όσα σκεφτόμασταν οι λάτρεις της μουσικής τις τελευταίες μέρες.

Ουσιαστικά, το άρθρο του αποτελεί έναν φόρο τιμής στη live μουσική, την κοινή εμπειρία μεταξύ των μουσικών και του κοινού σε μία συναυλία. “Στον σημερινό κόσμο του φόβου, της ανασφάλειας  και της κοινωνικής αποστασιοποίησης” γράφει ο Γκρολ “είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μοιραστούμε τέτοιες εμπειρίες ξανά. Δεν ξέρω πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις συναυλίες, να τραγουδάμε όλοι μαζί με όλη τη δύναμή μας, να νιώθουμε ζωντανοί. Ξέρω όμως ότι θα το κάνουμε πάλι, γιατί έτσι πρέπει.”

Οι πιο αξέχαστες συναυλίες για τον Ντέιβ Γκρολ!

Στο υπόλοιπο άρθρο ο Γκρολ θυμάται τις αγαπημένες του συναυλίες, που έχει ποτέ παρακολουθήσει. Μία από αυτές είναι η συναυλία των U2 το 2001 στο πλαίσιο του Elevation Tour. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ που είδα τους U2 στο MCI Center στην Ουάσινγκτον. Περίμενα να κλείσουν τα φώτα, ώστε να “χαθώ” στο φαντασμαγορικό τους σόου. Προς έκπληξη μας όμως, το συγκρότημα απλά μπήκε στη σκηνή χωρίς καμία εισαγωγή, με τα φώτα τελείως ανοιχτά. Ξεκίνησαν αμέσως το πρώτο τραγούδι, χωρίς κανένα από τα ειδικά εφέ που έχουμε συνηθίσει. Αυτή η κίνηση ξάφνιασε το κοινό και ξεκίνησε μία αξέχαστη συναυλία με έναν πολύ προσωπικό, ωμό τόνο. Και αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία. Ήταν ένα μάθημα οικειότητας!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJon Bon Jovi και Bruce Springsteen παίζουν live κατά του κορονοϊού12.09.2018

Θυμάται επίσης τη φορά που ο Bruce Springsteen παρακολούθησε συναυλία των Foo Fighters. Μετά μίλησε στον Γκρολ για τη σημασία της σχέσης που μοιράζεται ένα συγκρότημα με το κοινό του. “Όταν κοιτάς προς το κοινό σου, πρέπει να βλέπεις και τον εαυτό σου σε αυτούς, όπως βλέπουν εκείνοι τους εαυτούς τους σε εσένα” του έγραψε ο Springsteen.

Λάιβ μουσική εν μέσω πανδημίας

O Γκρολ έγραψε επίσης ότι “δυστυχώς, η πανδημία του κορονοϊού έχει περιορίσει την λάιβ μουσική σε μικρά “παραθυράκια” στις οθόνες μας, ενώ οι μουσικοί ακούγονται σαν να έρχονται από.. το φεγγάρι!” Φυσικά προσθέτει ότι γνωρίζει πόσο προνομιούχος είναι και πόσο εύκολη είναι η ζωή για εκείνον συγκριτικά με άλλους αυτή τη στιγμή, “αλλά και πάλι “διψάω για rock n roll όσο πιο γρήγορα γίνεται! Αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και τη ψυχή σου να ταρακουνηθεί από πάθος”.

Τελικά ο Ντέιβ Γκρολ καταλήγει: “Δεν είναι επιλογή (το γεγονός ότι μας έλειψαν οι συναυλίες). Είμαστε άνθρωποι. Χρειαζόμαστε στιγμές που θα μας κάνουν να νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Πως κάποιος μας καταλαβαίνει.”

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b