MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Όταν η πραγματική ζωή μιμείται τον κόσμο του Wes Anderson

O λογαριασμός «Accidentally Wes Anderson» μοιράζεται φωτογραφίες από διάφορα σημεία του πλανήτη μας, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινία του Wes Anderson.

Οσιανσάιντ, Καλιφόρνια
Monopoli Team

O Wes Anderson έχει εδραιώσει το δικό του στυλ στον χώρο του κινηματογράφου και δύσκολα αναρωτιέται κανείς εάν μια ταινία είναι δική του. Άκρως στυλιζαρισμένα κάδρα, συμμετρία, παστέλ αποχρώσεις, ρετρό αισθητική είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που μπορούμε να αποδώσουμε στις εικόνες του.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Moonrise Kingdom"

Στιγμιότυπο από την ταινία “Moonrise Kingdom”

Τι γίνεται όμως με τις εικόνες αυτές στον πραγματικό κόσμο; Διότι είναι πιο εύκολο να πετύχει κανείς τέτοιες εικόνες μέσα σ’ ένα στούντιο χτίζοντάς τες από το μηδέν, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο όραμα. Στον πραγματικό κόσμο η συμμετρία δύσκολα υφίσταται κ κρατά ίσως για λίγο και οι ονειρικές παστέλ αποχρώσεις δεν συναντώνται εύκολα στην αρχιτεκτονική και την διακόσμηση.

Ωστόσο, ένα προφίλ στο Instagram βάλθηκε να εντοπίζει εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία του Anderson στον αληθινό κόσμο.

Lighthouse, Little Curaçao του Jeffrey Czum

Lighthouse, Little Curaçao του Jeffrey Czum

Η ιδέα πίσω από αυτό το προφίλ

Πρόκειται για το προφίλ με τίτλο «Accidentally Wes Anderson» που χαρίζει μοναδικές εικόνες από όλα τα μέρη του πλανήτη, από την Ανταρκτική μέχρι την κορυφή του Κιλιμάντζαρο.

Ο δημιουργός πίσω από αυτό το προφίλ, ο Wally Koval ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες που μπορεί να φτάσουν στα χέρια του, από οπουδήποτε, με το σκεπτικό ότι θυμίζουν την αισθητική του Wes Anderson. Έγραψε επίσης κι ένα βιβλίο βασισμένο στο προφίλ, στο οποίο μιλά γι’ αυτό και περιλαμβάνει και ορισμένες από τις φωτογραφίες.

Όλο αυτό ξεκίνησε για τον ίδιο το 2017, που στα ταξίδια του εντόπιζε τέτοιες εικόνες και τις ανέβαζε στον προσωπικό του λογαριασμό. Από τότε το προφίλ «Accidentally Wes Anderson» έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους κι έχει κερδίσει την αγάπη πολλών με το ίδιο πάθος για την ανακάλυψη. Ο Koval άλλωστε αποκαλεί τους ακολούθους του εξερευνητές!

Post office, Wrangell, Alaska από τους Robin Petravic και Catherine Bailey

Post office, Wrangell, Alaska από τους Robin Petravic και Catherine Bailey

Ascensor da Bica, Λισαβόνα, Πορτογαλία

H αντίδραση του Wes Anderson

Με τέτοια απήχηση δεν μπόρεσε να μη φτάσει ως τα αυτιά του ίδιου του σκηνοθέτη αυτή η καταπληκτική μανία των θαυμαστών του. Η όλη ιδέα τον ξετρέλανε και του έδωσε ώθηση στο να αρχίσει κι εκείνος τις εξερευνήσεις. «Οι φωτογραφίες σε αυτό το βιβλίο τραβήχτηκαν από ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ, τοπίων και πραγμάτων που – σχεδόν με καμία εξαίρεση – δεν έχω δει ποτέ – αλλά πρέπει να πω αυτό: σκοπεύω να τα δω» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών: Επιστρέφει με ένα εορταστικό τριήμερο, ανοιχτό για το κοινό12.09.2018

Φαίνεται πως η απήχηση της αισθητικής του Wes Anderson είναι τεράστια και πως ο κόσμος που έχει δημιουργήσει – με λίγη εξερεύνηση – μπορεί να εντοπισθεί και γύρω μας!

Πηγή: The New York Times

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b