MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών: Επιστρέφει με ένα εορταστικό τριήμερο, ανοιχτό για το κοινό

Για να τιμήσουν το φετινό ακυρωμένο φεστιβάλ και την Επίσημη Επιλογή ταινιών, οι Κάννες επιστρέφουν με ένα εορταστικό τριήμερο ανοιχτό για το κοινό.

Φεστιβάλ Καννών
Φεστιβάλ Καννών
Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Καννών ακυρώθηκε για το 2020 λόγω της πανδημίας, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει για ένα τριήμερο του Οκτωβρίου έτσι ώστε να τιμήσει με κάποιον τρόπο την χαμένη χρονιά και τις φετινές Επίσημες Επιλογές.

Τι θα δούμε στο τριήμερο

Το special event θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου στο Palais des Festivals και θα προβάλλει 4 ταινίες από την Επίσημη Επιλογή του Φεστιβάλ για το 2020. Ακόμη, θα προβάλει ταινίες μικρού μήκους του διαγωνιστικού τμήματος και ταινίες της Cinéfondation.

Θα υπάρξει και βράβευση από την κριτική επιτροπή του Χρυσού Φοίνικα, του υψηλότερου βραβείου που μπορεί να κατακτήσει κάποιος στο Φεστιβάλ, των ταινιών μικρού μήκους καθώς και τα βραβεία Cinéfondation.

Χρυσός Φοίνικας

Χρυσός Φοίνικας

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Thierry Frémaux δήλωσε ότι «Η συλλογή τεσσάρων ταινιών από την Επίσημη Επιλογή, τον διαγωνισμό των ταινιών μικρού μήκους, τον διαγωνισμό του film school, τα δείπνα και οι συναντήσεις συνοψίζουν την χαρά που θα νιώσουμε όλοι που θα είμαστε μαζί τον Οκτώβριο στις Κάννες. Οι ταινίες της Επίσημης Επιλογής παίζονται τώρα στην Γαλλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα υπέροχο σημάδι να τις βλέπουμε να κάνουν ένα βήμα πέρα από τις Κάννες, πριν στρέψουμε την προσοχή μας στην σεζόν του 2021».

Επίσης, το τριήμερο αυτό θα είναι ανοιχτό για το κοινό!

Οι ταινίες που θα προβληθούν

Έχουν επιλεγεί 4 ταινίες από την Επίσημη Επιλογή των Καννών για το 2020. Η πρώτη είναι το “Un triomphe” (The Big Hit!) του Emmanuel Courcol με πρωταγωνιστή τον Kad Merad, ο οποίος θα παρευρεθεί μαζί με άλλους συντελεστές. Επόμενη ταινία είναι το “Asa Ga Kuru” (True Mothers) της Naomi Kawase. Τρίτη και τέταρτη επιλογή αντίστοιχα είναι το “Beginning” της Dea Kulumbegashvili και το “Les Deux Alfred” (The French Tech) του Bruno Podalydès, παρουσία του ίδιου και της πρωταγωνίστριας  Sandrine Kiberlain.

Φεστιβάλ Καννών

Φεστιβάλ Καννών

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών Pierre Lescure αναφέρει: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα δούμε το φεστιβάλ να φιλοξενείται από το Cannes City Hall τον Οκτώβριο όσο λυπημένοι ήμασταν που δεν απολαύσαμε την συντροφιά του τον Μάιο. Χάρη σε αυτήν την συνεργασία, οι ταινίες από την Επίσημη Επιλογή θα προβληθούν στο Croisette. Αυτός είναι ο τρόπος μας να είμαστε στις Κάννες, δίπλα στο πλήθος και τους επαγγελματίες με τους οποίους δουλεύουμε χέρι χέρι κάθε χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο «Nomanland» της Chloé Zhao κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο12.09.2018

Το Φεστιβάλ Καννών έχει ανακοινώσει για το 2021 τις ημερομηνίες 11 με 22 Μαΐου.

Πηγή: Variety 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b