MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μediterraneo: Γυρίζεται στην Ελλάδα ταινία για την πραγματική ιστορία ενός διασώστη προσφύγων

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic ξεκινά γυρίσματα στην Ελλάδα για την αληθινή ιστορία του Oscar Camps, ενός Ισπανού που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη διάσωση προσφύγων στο Αιγαίο.

Μediterraneo
Μediterraneo
Monopoli Team

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic ξεκινά γυρίσματα στην Ελλάδα για την αληθινή ιστορία του Oscar Camps, ενός Ισπανού που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη διάσωση προσφύγων στο Αιγαίο. Η ταινία θα έχει τίτλο Μediterraneo.

Λίγα λόγια για τον Oscar Camps και την ταινία

Το 2015 η σοκαριστική φωτογραφία ενός μικρού παιδιού από τη Συρία να κείτεται νεκρό σε μια τουρκική ακτή έκανε το γύρο του κόσμου. Πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην Καταλονία, ένας ναυαγοσώστης, ο Oscar Camps, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη και να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του σε εκείνους που τη χρειάζονταν. Λίγες μέρες μετά, τον Οκτώβριο του 2015, σε ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυάγια των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο, ο Camps συμμετείχε καθοριστικά στην διάσωση 242 ανθρώπων. Άλλοι 60 έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Η εμπειρία αυτή τον οδήγησε στη δημιουργία της ΜΚΟ OpenArms.

 Μediterraneo

Μediterraneo

Πέντε χρόνια, χιλιάδες κυριολεκτικά ώρες στη θάλασσα και αποστολές διάσωσης μετά, μια βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ανθρωπιστικό του έργο και μια κατάσχεση πλοίου από το ιταλικό λιμενικό με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων» μετά, η ιστορία του Oscar Camps γίνεται ταινία.

Σε σκηνοθεσία του αναγνωρισμένου Ισπανού σκηνοθέτη Marcel Barrena και τους Eduard Fernández και Dani Rovira στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το Μediterraneo είναι η νέα μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Heretic. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αττική, με τις απαιτητικές -όσο και εντυπωσιακές- αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων να πραγματοποιούνται στην περιοχή του Σχοινιά.

Το καστ του Μediterraneo

Το καστ του Μediterraneo

H ταινία αναμένεται στις αίθουσες το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒικτόρια Χίσλοπ: Επίσημα Ελληνίδα η συγγραφέας του “Νησιού”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθέτης: Marcel Barrena

Σεναριογράφος: Danielle Schleif

Παραγωγοί: Antoni Folguera, Adria MonesMurlans, IbonCormezana, Ignasi Estapé, Καρναβάς Γιώργος, Κοντοβράκης Κωνσταντίνος

Executive Producer: Sandra Tapia

Διευθυντής φωτογραφίας: Kiko de laRica

Πρωταγωνιστούν: Eduard Fernandez, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi Lopez, Γιωτα Φεστα, Γιώργος Νιάρος, Βασίλης Μπισμπίκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Δρόσος Σκώτης

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b