MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Ciné-Club επιστρέφει με την πρώτη προβολή στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου

To Ciné-Club στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου «Αριστουργήματα της αρχής του 20ου αιώνα», παρουσιάζει στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, την ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου».

Τα παιδιά του παραδείσου
Τα παιδιά του παραδείσου
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Τέσσερα αριστουργήματα της αρχής του 20ου αιώνα

To Ciné-Club γνωστό πλέον σταθερό ραντεβού των σινεφίλ επανέρχεται δυναμικά με τον δεύτερο θεματικό κύκλο του για το 2020, τα «Αριστουργήματα της αρχής του 20ου αιώνα». Ανακαλύψτε τέσσερις ταινίες από τέσσερις δεκαετίες, από το 1920 ως το 1950, που σημάδεψαν την ιστορία του σινεμά.

Η πρώτη προβολή του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου με την ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Marcel Carné (1945). Θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, η προκράτηση των οποίων θα είναι υποχρεωτική μέσω της ιστοσελίδας ifg.gr.

Τα παιδιά του παραδείσου

Τα παιδιά του παραδείσου.

Τα παιδιά του παραδείσου (1945) – Marcel Carné

Παρίσι, 1828. Στη λεωφόρο του Εγκλήματος – όπως αποκαλούν οι Παριζιάνοι το boulevard du Temple από τα πολλά εγκλήματα που διαδραματίζονται στα αμέτρητα θέατρα κατά μήκος του – ανάμεσα στο πλήθος, τους ηθοποιούς και τους γελωτοποιούς, ο μίμος Baptiste, χάρη στη βουβή του μαρτυρία, σώζει την Garance από δικαστικό λάθος. Έτσι ξεκινούν οι ανεκπλήρωτοι έρωτες της Garance, γυναίκα ελεύθερη και τολμηρή, και του Baptiste τον οποίο εντυπωσιάζει και που δε τολμά να της εκδηλώσει την αγάπη του. Είναι επίσης η αρχή του έρωτα της Nathalie, της κόρης του διευθυντή του θεάτρου, που αγαπά τον Baptiste, και του Frédérick – ενός νέου ανερχόμενου ηθοποιού – που ξεκινά μια σχέση με την Garance, η οποία αγαπά κρυφά τον Baptiste.

Διάρκεια: 182 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Οι εκδηλώσεις που συνεχίζονται κανονικά στον Κήπο12.09.2018

Μέτρα ασφαλείας στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου κατά την υποδοχή του κοινού σε εκδηλώσεις:

  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων στους χώρους του Ινστιτούτου.
  • Για την είσοδο στο Ινστιτούτο είναι απαραίτητη, πέραν του ελέγχου ασφαλείας, και η θερμομέτρηση.
  • Στα κομβικά σημεία του Ινστιτούτου υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, για τη διασφάλιση της υγιεινής όλων.
  • Για την αποφυγή του συνωστισμού, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας στο Auditorium Theo Angelopoulos κι ως εκ τούτου οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Οι περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις απαιτούν προκράτηση.
  • Το προσωπικό μας βρίσκεται στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου για να επιβλέπει και να φροντίζει για την τήρηση όλων των προαναφερόμενων μέτρων

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Τα παιδιά του Παραδείσου» του Marcel Carné (1945)
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 20:00
Aυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE TV: Δεκέμβριος με την πρεμιέρα του «Ριφιφί» και το επικό δράμα «Sandokan»
Cine News
Maestro: Η 4η σεζόν ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα
Cine News
15 βραβευμένες «Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους» στο Onassis YouTube Channel
Art & Culture
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας – Τι δεν θα χάσουμε
Cine News
Stranger Things: Η 4η σεζόν σε rewind – Και τώρα, το φινάλε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Αγωνία, μυστήριο, ανατροπές: 10+2 σειρές για όσους ζουν για το σασπένς
Cine News
Bella Ciao#35: Μας γλέντησε και απόψε ο Λάνθιμος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Η Μόνικα Μπελούτσι επιστέφει στην Αθήνα – Την ημέρα των γενεθλίων της Μαρία Κάλλας
Cine News
Στέγη: Ο Charlie Kaufman στην Αθήνα για την προβολή της νέας του ταινίας «How to Shoot a Ghost»
Cine News
H Γυναίκα πίσω από τον Έλγιν: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση